STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τσιώλης: "Η ΑΕΚ με εντυπωσιάζει, είναι το φαβορί"

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
Μάνταλος, Μπεργκ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει στο Sport24.gr το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός και χρίζει την Ένωση φαβορί για τη νίκη. Οι ποδοσφαιριστές "κλειδιά" των δύο ομάδων, το σχόλιο για Μανόλο Χιμένεθ - Μαρίνο Ουζουνίδη και ο "εξαιρετικός διαιτητής" Γιάννης Παπαδόπουλος.

Το βράδυ της Κυριακής (2/4, 19.30) η ΑΕΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, στην 26η αγωνιστική της Super League. Το "τριφύλλι" βρίσκεται στην 4η θέση με 45 βαθμούς, η Ένωση είναι 5η με 43. Ξεκάθαρα το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Τσιώλης: "Η ΑΕΚ με εντυπωσιάζει, είναι το φαβορί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος προ ημερών αποχώρησε κατόπιν επιθυμίας του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, την οποία κράτησε στη Super League, ανέλυσε για λογαριασμό του Sport24.gr το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο Καρδιτσιώτης προπονητής τέθηκε αντιμέτωπος εφέτος και με τις δύο ομάδες. Με τους "πράσινους" η ΑΕΛ είχε μείνει στο 0-0 στη Θεσσαλία, ενώ με τον Δικέφαλο στο ΟΑΚΑ είχε επέλθει ήττα με 3-0.

Ο 57χρονος προπονητής υποστήριξε ότι φαβορί για την κατάκτηση της νίκης είναι η ΑΕΚ, η οποία "με εντυπωσιάζει με την ταχύτητα που βγάζει στο παιχνίδι της και με το πολύ καλό transition". Μιλάει για τα ατού των δύο πλευρών, τα τρωτά τους σημεία, σχολιάζει τους δύο προπονητές, Μανόλο Χιμένεθ και Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για τον ρέφερι της αναμέτρησης, τον νεαρό Μακεδόνα, Γιάννη Παπαδόπουλο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ Η ΑΕΚ"

"Για εμένα αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ, ιδιαίτερα στην έδρα της έχει πολύ καλό ρυθμό. Ο Αραούχο με τον Μάνταλο είναι τα κλειδιά, φαίνεται ότι γενικά λειτουργεί πάρα πολύ καλά ως σύνολο. Με έχει εντυπωσιάσει. Οι γραμμές της είναι πολύ κοντά, έχει πολύ καλό transition, πολύ καλή άμυνα, γρήγορη επίθεση. Παίζει στο γήπεδό της, προέρχεται από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ και φαίνεται ότι η ζυγαριά γέρνει προς τη πλευρά της. Έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι αυτό".

"Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ"

"Στον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ βοηθήθηκε πάρα πολύ από τον Κλωναρίδη. Απελευθερώθηκε. Η ταχύτητα του τελευταίου δημιουργεί λιγότερη δουλειά στον Σουηδό, ο οποίος δεν αναλώνεται σε πολλά άλλα πράγματα που έκανε στους αγώνες πριν από την έλευση του Κλωναρίδη. Αυτό έχει δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό και για αυτό ο Μπεργκ έχει βρει τον εαυτό του στο σκοράρισμα και βρίσκει τόσο εύκολα δίχτυα".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ"

"Και οι δύο ομάδες θα έλεγα ότι ποντάρουν στο σύνολο, αλλά επαναλαμβάνω ότι τα κλειδιά για την επιτυχία είναι από τη μία πλευρά ο Αραούχο με τον Μάνταλο και από την άλλη ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη. Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο καλή, όσο θα μπορούσε, η αριστερή πλευρά της ΑΕΚ και από την άλλη ο άξονας και στις δύο ομάδες έχει προβλήματα. Υπάρχουν τρωτά σημεία. Το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου θα κριθεί στην ταχύτητα. Η ΑΕΚ αυτή την περίοδο παίζει πιο γρήγορο ποδόσφαιρο.

Την έχω δει και πρόσφατα, στο μεταξύ μας παιχνίδι. Εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν το εξής στοιχείο: Όταν έπαιρνε τη μπάλα, από την άμυνα, το πόσο γρήγορα έφευγε στην αντεπίθεση. Έχει και παίκτες που σε κλειστές άμυνες μπορούν να δώσουν λύσεις. Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι, διότι και οι δύο ομάδες σχεδόν έχουν εξασφαλίσει τα playoffs. Θα πρέπει να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Άλλωστε η δύναμή τους είναι η επίθεση, άρα εκεί θα δώσουν έμφαση".

Τσιώλης: "Η ΑΕΚ με εντυπωσιάζει, είναι το φαβορί"

Ουζουνίδης εναντίον Χιμένεθ στις 19/12/2010, σε παιχνίδι Ηρακλής - ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο.

ΧΙΜΕΝΕΘ VS ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

"Το καλό στις δύο ομάδες, που φαίνεται και από τη βελτιωμένη τους εικόνα, είναι ότι οι δύο τους προπονητές κατάλαβαν γρήγορα την ομάδα τους. Και κυρίως ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος είναι και αρκετό καιρό στον Παναθηναϊκό. Ξέρουν καλά το υλικό που έχουν να διαχειριστούν. Ο Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ γνωρίζει και από το προηγούμενο πέρασμά του σε ποια ομάδα ήρθε. Ξέρει τα αποδυτήρια, ξέρει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ξέρει πολλά πράγματα. Άρα και οι δύο θα είναι διαβασμένοι σε αυτό το παιχνίδι".

"ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ"

"Νομίζω ότι εφέτος, μέσα σε αυτά τα 14-15 χρόνια που είμαι στη Super League, έχουμε την καλύτερη και πιο αντικειμενική διαιτησία. Πρέπει όλοι εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί πολλά έχουν ειπωθεί για τη διαιτησία. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε, εγώ τουλάχιστον αυτό έβλεπα από τον πάγκο, ότι η διαιτησία είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Και πιστεύω ότι ο διαιτητής που έχει οριστεί, ο κ. Παπαδόπουλος, έχει μέλλον μπροστά του. Καταπληκτικός ρέφερι, μου αρέσει πάρα πολύ".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος, για τον οποίο ο Σάκης Τσιώλης εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, είχε διευθύνει το ΑΕΛ - Παναθηναϊκός στο AEL FC Arena, στις 18/12/2016.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ