ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσίκινης για Γκεστράνιους: "Το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ θα το σφύριζε και διαιτητής Football League"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Γκεστράνιους MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής Τσίκινης σχολίασε στο Sport24.gr τη διαιτησία του Ματίας Γκεστράνιους στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Υποστήριξε ότι ο Φινλανδός ήταν σωστός στον πειθαρχικό τομέα, σε αγώνα που "θα σφύριζε και διαιτητής Football League".

Εύκολο έργο είχε ο Ματίας Γκεστράνιους στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League, που ολοκληρώθηκε με νικητή (2-0) τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Φινλανδός και οι βοηθοί του δεν είχαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες φάσεις και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς διαιτητικά παράπονα.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, σχολίασε στο Sport24.gr τη διαιτησία του Σκανδιναβού ρέφερι και επεσήμανε ότι σφύριξε παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να διευθύνει και ρέφερι της Football League. Πρόσθεσε ότι ο Γκεστράνιους είχε ένα αβαντάζ, ότι όλοι ήταν καλοπροαίρετοι απέναντί του, κάτι που δεν συμβαίνει με Έλληνες διαιτητές. Ο Τσίκινης ανέφερε τα εξής:

Τσίκινης για Γκεστράνιους: "Το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ θα το σφύριζε και διαιτητής Football League"
Τσίκινης EUROKINISSI

"Ένας ξένος διαιτητής σε αγώνα τον οποίο θα σφύριζε ένας ρέφερι Football League. Ένα παιχνίδι που δεν είχε καμία δυσκολία, άνετα θα μπορούσε να το σφυρίξει ένας Έλληνας διαιτητής. Η διαιτησία χρειάζεται και τύχη. Ο Γκεστράνιους ήταν πολύ καλός, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, αλλά είχε βέβαια και ένα μεγάλο προσόν: όλοι ήταν καλοπροαίρετοι μαζί του, κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν Έλληνα διαιτητή. Όλοι είναι κακοπροαίρετοι. Είναι μια ευκαιρία να επαναφέρουμε την τάξη στην ελληνική διαιτησία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά το θλιβερό συμβάν που χάσαμε έναν ταλαντούχο διαιτητή και πενθεί όλη η διαιτητική Ελλάδα.

Ο Γκεστράνιους ήταν πολύ σωστός στον πειθαρχικό τομέα, οι βοηθοί ήταν άψογοι, το παιχνίδι κύλησε ομαλά και δεν είχαμε αμφισβητούμενη φάση. Πολύ καλή διαιτησία για την οποία δεν ασχολείται κανείς. Θεωρώ ότι ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τον οποίο διηύθυνε ο Μπορμπαλάν, ήταν πολύ πιο δύσκολος. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, δεν μπορείς να ξέρεις πού θα γίνει η δύσκολη φάση. Πρέπει να σταματήσει η καχυποψία και να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες διαιτητές να αποδείξουν πόσο καλοί είναι. Παράδειγμα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο Champions League (Μπαρτσελόνα - Αϊντχόφεν)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Ο Πρίγιοβιτς "εκτέλεσε" την Ένωση

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ