STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Τρένο" ο Παναθηναϊκός, 3-1 την ΑΕΛ με δυο γκολ του Γιόχανσον

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του επικρατώντας με 3-1 της ΑΕΛ στην Λάρισα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού να έχουν καλή απόδοση και να δείχνουν χαρακτήρα... ανδρών. (VIDEO)

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 3-1 της ΑΕΛ στην Λάρισα και πανηγύρισε τους πρώτους τρεις πόντους του στο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι είχαν καλή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0 και όταν χρειάστηκε με τη μείωση του σκορ από την ΑΕΛ σε 2-1 έδειξαν χαρακτήρα ανδρών, διαχειρίστηκαν το ματς και βρήκαν και ένα τρίτο γκολ με τον Χατζηγιοβάνη.

Δείγμα ότι αυτή η ομάδα όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει, βελτιώνεται και σιγά-σιγά οι νέοι ποδοσφαιριστές γίνονται άνδρες.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Οι δυο προπονητές άλλαξαν το σύστημα τους σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια που είχαν δώσει σε μια προσπάθεια να εκπλήξουν ο ένας τον άλλο. Αρχικά η ΑΕΛ άφησε το 3-5-2 και παρατάχθηκε με 4-2-3-1 με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια ενώ στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Καρανίκας, Γρομητσάρης, Γκοίκοβιτς και Χούμπτσεφ. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς και η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Ντέλιτιτς, Πίτι και Σαχίτι με τον Μορσί να παίζει ως σέντερ φορ.

"Τρένο" ο Παναθηναϊκός, 3-1 την ΑΕΛ με δυο γκολ του Γιόχανσον

Από την άλλη πλευρά ο Δώνης άφησε το 3-4-2-1 και παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Διούδης με τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη και Ινσούα να είναι η τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Κουρμπέλης ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Κάτσε και αριστερά του τον Τζανδάρη ενώ στην επίθεση ο Καμπετσής ήταν ο σέντερ φορ με τον Χατζηγιοβάνη να ξεκινάει ως αριστερό εξτρέμ και τον Μπουζούκη ως δεξιό.

"Τρένο" ο Παναθηναϊκός, 3-1 την ΑΕΛ με δυο γκολ του Γιόχανσον

Στην διάρκεια του αγώνα όμως και οι δυο προπονητές ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης άλλαξαν τους αρχικούς σχηματισμούς των ομάδων τους. Ας δούμε ποια ήταν τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του "AEL FC Arena".

1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 2-0 στο σκορ με δυο υπέροχα γκολ που πέτυχε ο Ματίας Γιόχανσον. Το πρώτο στο 28' μετά από ωραία κίνηση στον χώρο και υπέροχη μπαλιά του Μπουζούκη στον κενό χώρο με τον Σουηδό να τελειώνει υπέροχα με το δεξί τη φάση. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο δεύτερο μέρος όταν στο 63' πήρε τη μπάλα κάτω από την σέντρα, έτρεξε πενήντα μέτρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, κέρδισε και δυο κόντρες και έκανε το 2-0. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του Σουηδού μπακ χαφ ο οποίος πέτυχε δυο γκολ σε ένα παιχνίδι και το πανηγύρισε έξαλλα. Αυτά τα δυο γκολ έδωσαν και τη νίκη στο τριφύλλι.

2. ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕ, ΣΚΟΡΑΡΕ

Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης κέρδισε πέναλτι καθώς μετά από φάουλ που εκτέλεσε στο 87' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κούνιτς. Ο νεαρός επιθετικός ζήτησε και πάλι να αναλάβει την εσχάτη των ποινών και ο Δώνης από τη στιγμή που ο Κουρμπέλης ένα λεπτό νωρίτερα είχε περάσει στον πάγκο του είπε εντάξει αν και αρχικά το συζήτησε και λίγο με τον Κάτσε. Ο 21χρονος μέσος το εκτέλεσε, σκόραρε, και πανηγύρισε έξαλλα και αυτός καθώς αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

3. ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μόνο καλά, δεν κερδίζει τα παιχνίδια, αλλά δείχνει και χαρακτήρα έως τώρα. Έχει πάρει τρεις σερί νίκες, έβαλε τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο σακούλι και στην διάρκεια των αγώνων οι νεαροί ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού δείχνουν χαρακτήρα. Αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται πλέον τα παιχνίδια αλλά και από το πως προσαρμόζονται στο να αλλάζουν στη διάρκεια κάθε αγώνα το σύστημα τους και να μπορούν να προσαρμόζονται. Οι νέοι... γίνονται άνδρες πλέον.

4. ΜΕ ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Για κάποιο λόγο η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος μπήκε με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο αλάνας. Σε ένα κακό γήπεδο άρχισε να παίζει σκληρά, να χτυπάει, με χέρια και πόδια τους παίκτες του Παναθηναϊκού και ήθελε να πάει το ματς στη δύναμη ελπίζοντας πως οι... μικροί του Παναθηναϊκού θα "μασήσουν". Δεν τα κατάφερε όμως και το τριφύλλι αντέδρασε σωστά και κάνοντας το παιχνίδι του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος να απειλήσει τους πράσινους από μια στραβοκλωτσιά του Γιόχανσον. Στο δεύτερο μέρος και κυρίως μετά το 53' η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοση της καθώς άλλαξε το σύστημα της και επειδή έπαιξε ποδόσφαιρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, να φτιάξει ευκαιρίες και να μειώσει το σκορ σε 2-1.

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων), Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (53' Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84' Κοέφ), Σαχίτι (46' Λεοζίνιο), Μόρσι, Πίτι, Ντέλετιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (86' Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76' Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (54' Βέργος).

Γκολ: 65' Φατιόν/28'-63' Γιόχανσον, 89' Χατζηγιοβάνης

Κίτρινες: 46' Γρομητσάρης, 48' Καρανίκας, 55' Λεοζίνιο, 87' Φατιόν/20' Τζανδάρης, 64' Μπουζούκης

Κόκκινη κάρτα:

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ