STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τραγικός ο Παναθηναϊκός στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και γιούχα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός, έφερε ισοπαλία 0-0 με τον Λεβαδειακό στην Λεωφόρο και μετά το τέλος του αγώνα οι πράσινοι αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς του τριφυλλιού. Κράτησαν το μηδέν χωρίς πρόβλημα οι Βοιωτοί που μάλιστα είχαν και τη καλύτερη φάση στο ματς.

Ένας Παναθηναϊκός που δεν βλεπόταν παραχώρησε ισοπαλία στον Λεβαδειακό 0-0 με τους Βοιωτούς να είναι αυτοί που δικαιούνταν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση με το τριφύλλι έχοντας την καλύτερη ευκαιρία στο ματς στο 71' με τον Μάντζιο.

Το τριφύλλι ήταν τραγικό, χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς δημιουργία και καμία βοήθεια από τον πάγκο απόρροια των αρκετών απουσιών που έχει το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός.

Το τελικό 0-0 έφερε έντονες αποδοκιμασίες με το σφύριγμα της λήξης προς τους παίκτες των πράσινων που άκουσαν ένα μακρόσυρτο "ου, ου" ενώ προς τον Ουζουνίδη υπήρχε η προτροπή "διώξτους όλους" κατά την αποχώρηση του προς τα αποδυτήρια.

Το ματς συνολικά ήταν πάρα πολύ κακό με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί και τον Λεβαδειακό να έρχεται να αποσπάσει έναν πολύτιμο βαθμό ενόψει της συνέχειας και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα με τους Μάντζιο και Γιακουμάκη. Κάτι που τελικά το κατάφερε.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να απειλήσει αλλά με τους περισσότερους πράσινους σε τραγική κατάσταση δεν μπορούσε να απειλήσει. Δεν είχε κλασικές ευκαιρίες και ουσιαστικά δεν απείλησε σχεδόν ποτέ. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ουζουνίδης δεν πήρε βοήθεια ούτε από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του αλλά ούτε και τις αλλαγές που έκανε.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι περισσότεροι πράσινοι ήταν σε κακή μέρα και μόνο ο Ζέκα προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω χωρίς όμως και αυτός να μπορέσει να βοηθήσει το τριφύλλι. Από την άλλη πλευρά οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού τα έδωσαν όλα και παίζοντας με μυαλό ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή τους πήραν το βαθμό.

Γήπεδο: "Λεωφόρος Αλεξάνδρας"

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Π. Κωσταράς (Αιτ/νιας), Π. Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος: Συμεών Κοσικίδης (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (76' Ρέις), Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (65' Χατζηγιοβάννης), Μπουμάλ (58' Ρινάλντι), Μπεργκ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (70' Καψάσκης), Γιακουμάκης (83' Τόπι), Καλτσάς, Καραχάλιος, Μάντζιος (90' Βασιλείου).

Γκολ:

Κίτρινες: 48' Καλτσάς, 68' Μαχαίρας, 90' Ναμάσκο

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Τραγικός ο Παναθηναϊκός στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και γιούχα
Τραγικός ο Παναθηναϊκός στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και γιούχα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα καθώς στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκαν οι Μέστο, Κουτρουμπής που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους αλλά και οι Μπουμάλ, Χουχούμης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε έβαλε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μέστο, Κουτρουμπή, Τελάντερ και Χουχούμη. Οι δυο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ζέκα, Λουντ και μπροστά η τριάδα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες και Παναγιώτης Βλαχοδήμος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.

Από την άλλη ο Γιάννης Χριστόπουλος κατέβασε τους παίκτες του Λεβαδειακού με ένα 5-3-2 σε φάση άμυνας που όταν οι φιλοξενούμενοι γινόντουσαν κάτοχοι της μπάλας γινόταν 3-5-2. Κάτω από την εστία ήταν ο Ναμασκο και στην άμυνα ως δεξί μπακ χαφ ο Μαχαίρας και αριστερό ο Μεντί. Οι τρεις στόπερ ήταν οι Ουόν, Κουλιμπαλί και Βούρος. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Καλτσάς, Λάτσι, Καραχάλιος. Και στην κορυφή της επίθεσης έπαιζαν οι Γιακουμάκης, Μάντζιος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού. Οι πράσινοι στο 5' είχαν μια πολύ καλή στιγμή όταν ο Μέστο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπουμάλ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά η προβολή που επιχείρησε έφυγε έξω.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Το τριφύλλι είχε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 8' όταν σε σέντρα του Βλαχοδήμου από τα αριστερά ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά έκανε "τσαφ" και σε δεύτερο χρόνο ο Κουλιμπαλί απομάκρυνε την μπάλα. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισαν να πιέζουν αλλά οι προσπάθειες τους έμειναν ημιτελείς καθώς στην τελική πάσα οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων έκοβαν με αποτέλεσμα το τριφύλλι να κερδίζει συνεχόμενα κόρνερ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Λεβαδειακός που ήρθε στην Λεωφόρο με σκοπό να κρατήσει το μηδέν για όσο περισσότερο μπορούσε απείλησε στο 26' όταν ο Μάντζιος βγήκε από τα δεξιά ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Λουντ, γύρισε προς το κέντρο της άμυνας προς τον Λάτσι, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ, υπό την πίεση και του Ζέκα και ο Βλαχοδήμος έπιασε.

Το πρώτο ημίχρονο το οποίο ήταν αρκετά κακό σε ποιότητα έκλεισε με δυο ακόμα σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού τα οποία όμως δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Ναμάσκο. Αρχικά στο 34' ο Βλαχοδήμος ήταν αυτός που σούταρε με τον Ναμάσκο να αποκρούει. Ενώ στο 34' ο Ζέκα έδωσε στον Μπεργκ, αυτός στον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έκανε το μακρινό σουτ, ο Ναμάσκο είναι εκεί που πρέπει και μπλοκάρει σταθερά και χωρίς πρόβλημα.

Το 45λεπτο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να έχει 6 τελικές έναντι 1 του Λεβαδειακού εκ των οποίων οι δυο στην εστία για τους πράσινους και καμία για τους Βοιωτούς ενώ οι πράσινοι είχαν 64-36% στην κατοχή της μπάλας.

Τραγικός ο Παναθηναϊκός στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και γιούχα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή και για τις δυο ομάδες. Κάτι προφανές για τον Λεβαδειακό αφού ο Γιάννης Χριστόπουλος είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος ενώ από την πλευρά του ο Ουζουνίδης ήθελε να δει πως θα ξεκινούσαν οι παίκτες του δεύτερο μέρος. Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει και ο 48χρονος τεχνικός έκανε δυο αλλαγές.

Αρχικά στο 58' έριξε στο ματς τον Ρινάλντι αντί του αρνητικού και πάλι Μπουμάλ και στο 65' πέρασε στο παιχνίδι τον Χατζηγιοβάννη βγάζοντας εκτός τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο σε μια σαφή πρόθεση να αλλάξει πράγματα στην επίθεση και να δώσει ώθηση στους πράσινους. Ενδιάμεσα το μόνο που είχε προηγηθεί ήταν ένα σουτ του Ζέκα στο 60' το οποίο πέρασε έξω.

Ουσιαστικά η πρώτη καλή στιγμή των πράσινων στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 65' όταν ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπεργκ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, πήρε την κεφαλιά μόνος του και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ναμάσκο.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΖΙΟ

Τη μεγαλύτερη φάση στο ματς την έχασε ο Λεβαδειακός στο 71'. Ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά έξω από την περιοχή προς τον Μέστο, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ιταλού με τον Μάντζιο να παρεμβαίνει και να κλέβει την μπάλα. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το πλασέ με τον Βλαχοδήμο να απλώνει το αριστερό του χέρι και να σώζει τους πράσινους από βέβαια παραβίαση.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μια καλή στιγμή στο 76' με τον Μπεργκ. Ο Ζέκα έκανε πολύ καλή ενέργεια από τα δεξιά και καλή σέντρα προς τον Σουηδού φορ ο οποίος ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι προτίμησε να κάνει ένα βολ πλανέ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω.

Οι πράσινοι προσπαθούσαν να πιέσουν και να βρουν ένα γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο αλλά χωρίς εμπνεύσεις και σωστές ενέργειες. Η άμυνα του Λεβαδειακού απομάκρυνε χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα τις ψηλές μπαλιές και της σέντρες που επιχειρούσαν οι παίκτες του τριφυλλιού.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 89' όταν ο Ρινάλντι έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή από πάσα του Μπεργκ, γύρισε και σούταρε με τον Ναμάσκο να μπλοκάρει την μπάλα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Μάντζιου στο 71'. Τεράστια ευκαιρία για τον Λεβαδειακό να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση, η μεγαλύτερη στο παιχνίδι. Ο φορ των Βοιωτών μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το πλασέ με τον Βλαχοδήμο να σώζει την εστία του με το αριστερό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης. Πολύ καλή η διαιτησία του ρέφερι από τη Μακεδονία. Έβγαλε το ματς χωρίς πρόβλημα και το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να δώσει νωρίτερα μερικές κίτρινες για καθυστέρηση αλλά μέχρι εκεί.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Οι Καραχάλιος-Καλτσάς. Οι δυο μέσοι του Λεβαδειακού έκοψαν κάθε ενέργεια των πράσινων στο χώρο του κέντρου καλύπτοντας πολλούς χώρους ένω έτρεξαν αρκετά βοηθώντας συνολικά την ομάδα τους.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του Λεβαδειακού. Πολύ σωστός ο τρόπος που έπαιξε ο Λεβαδειακός που κράτησε χωρίς κανένα πρόβλημα το μηδέν και πήρε ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναθηναϊκός. Τραγική η εικόνα του τριφυλλιού. Ίσως το χειρότερο φετινό παιχνίδι των πράσινων κόντρα σε μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας που επίσης είχε απουσίες.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ