STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τουράμ... τιμωρός, 2-1 τον Αστέρα η Κέρκυρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports)
Μάσα, Αστέρας, Κέρκυρας EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας προηγήθηκε κόντρα την Κέρκυρα χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Μάσα, αλλά με δύο γκολ του Τουράμ η επτανησιακή ομάδα άλωσε την Τρίπολη (1-2), έβαλε σε μπελάδες τους Αρκάδες και "καθάρισε" με την παραμονή.

Στις 22/10/2016 η Κέρκυρα νίκησε 2-0 τον Αστέρα στο νησί των Φαιάκων με δύο γκολ του Τουράμ. Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, στην Αρκαδία, για την 23η αγωνιστική της Super League, ο ίδιος παίκτης επανέλαβε το ίδιο επίτευγμα.

Βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα και οδήγησε τους "κυανέρυθρους" στο "διπλό" (1-2), με ανατροπή! Οι νησιώτες πήραν σπουδαία νίκη στο "Θ. Κολοκοτρώνης", έφτασαν τους 26 βαθμούς και είναι στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με άλλα λόγια, μόνο με "αυτοκτονία" θα απωλέσει την παραμονή το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου.

Από την άλλη, ένας αγνώριστος Αστέρας, ο οποίος αγνοεί τη νίκη στη Super League από τις 15 Ιανουαρίου και το 4-1 επί του Παναιτωλικού. Οι "κυανοκίτρινοι" παρέμειναν στους 20 βαθμούς, στην 13η θέση και στο +5 από τη θέση υποβιβασμού.

"Σάμπα" με Τουράμ στην Τρίπολη

Επιτακτική ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης η νίκη σε βάρος της Κέρκυρας. Η βαθμολογική θέση των Αρκάδων δεν του επέτρεπε να προχωρήσει σε στραβοπάτημα. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης είχε δώσει σαφή εντολή στην ομάδα του να μπει δυνατά στο ματς για να σκοράρει και να αιφνιδιάσει την Κέρκυρα. Όντως το έπραξαν αυτό οι παίκτες του, κατά το κατά το ήμισυ, από την άποψη ότι έγιναν δυο τρεις καλές ευκαιρίες, χωρίς να μπει γκολ. Στο 5' ο Καλτσάς, στο 6', στο 10' και στο 12' ο Στανισάβλιεβιτς απείλησαν τον Κουτζαβασίλη, η εστία του οποίου κρατήθηκε απαραβίαστη.

Στο 20' η κατοχή της μπάλας ήταν στο 60% υπέρ των Αρκάδων, δείγμα ότι είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα. Πρόθεση των γηπεδούχων ήταν να προκαλέσουν ρήγματα από δεξιά, με τους δραστήριους Καλτσά και Στανισάβλιεβιτς. Τα δύο στόπερ της ομάδας του νησιού των Φαιάκων, οι Ντιμιτρόφσκι και Ιωάννου, είχαν καταφέρει να περιορίσουν τον Μανιά, ο τελευταίος όμως είχε καλή ευκαιρία στο 28'. Ο Στανισάβλιεβιτς έκανε σουτ το οποίο "έβγαλε" ο Κουτζαβασίλης, με τον Μανιά να παίρνει το ριμπάουντ και να αστοχεί.

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Καλτσάς, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Φαρίνια (62' Δημούτσος), Στανισάβλιεβιτς (77' Ιωαννίδης), Μάσα, Μανιάς.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου):Κουτζαβασίλης, Γκομέζ, Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Ντιόγκο, Σιόντης, Κεϊτά (46' Ντουαλά), Γεωργίου, Κόντος (73' Νίκιτς), Ντιογκό (63' Επστάιν), Τουράμ.

Γκολ: 38' Μάσα - 70', 83' Τουράμ

Κάρτες: 30' Καλτσάς, 76' Στανισάβλιεβιτς, 90'+3' Μπέρτος - 30' Κεϊτά, 32' Τουράμ, 37' Ιωάννου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι "κυανοκίτρινοι" αφού δεν μπορούσαν να "τρυπήσουν" με άλλο τρόπο την εστία της Κέρκυρας, το έπραξαν με στατική φάση. Στο 38' ο Μάσα εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη πιεροχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Εξαιρετική εκτέλεση από τον Αργεντινό. Μόνο μετά το εις βάρος της τέρμα άρχισε να ανεβαίνει η επτανησιακή ομάδα, η οποία στο 41' είχε το μακρινό σουτ του Ντιόγκο και στο 44' την εκτέλεση φάουλ του Κόντου. Ως εκεί στο πρώτο μέρος. με τον Αστέρα να έχει φτάσει σε εννέα τελικές, έξι περισσότερες από τους Φαίακες, αλλά και με 59% κατοχή μπάλας έναντι 41% των νησιωτών.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε εκτός αγώνα τον Κεϊτά, από τον οποίο δεν ήταν ικανοποιημένος, ενώ είχε και κίτρινη και φοβόταν μήπως αποβληθεί. Ο Αστέρας εξακολούθησε να έχει τα ηνία και να αναζητά κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία. Αυτό που δεν άρεσε στον Απόστολο Χαραλαμπίδη ήταν πως υπήρξαν στιγμές που σε στατικές φάσεις ο Γκομές ήταν αφύλαχτος. Ο Γάλλος μπακ απείλησε με σουτ στο 52', στο 56' και στο 61'. Η απροσεξία της άμυνας του Αστέρα συνεχίστηκε, αφού είχαν προηγηθεί δύο καλές στιγμές στην επίθεση με Μάσα (64') και Δημούτσο (66'). Ήταν στο 70', όταν ο Κόντος εκτέλεσε φάουλ, τα μετόπισθεν των Αρκάδων αδράνησαν και ο Τουράμ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ (1-1).

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Βλέποντας ο Χαραλαμπίδης την κατάσταση που διαμορφώθηκε, αποφάσισε να γυρίσει το σχήμα της ομάδας του σε 4-4-2, με την είσοδο του Ιωαννίδη αντί του Στανισάβλιεβιτς. Τρία λεπτά μετά, στο 80', χάθηκε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-1. Ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Επστάιν, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του Μανιά κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη. Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μάσα από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ. Λίγο μετά... τιμωρία για τον Αστέρα.

Νέα αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων στο 83', όταν από την εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο Σελίν δεν κατάφερε να διώξει με το κεφάλι και ο Τουράμ με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στα λεπτά που απέμεναν και η Κέρκυρα πανηγύρισε νίκη... παραμονής.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευκαιρία που έχασε ο Μάσα στο 80'. Ο Μανιάς στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, πάει στον Αργεντινό, ο οποίος προ κενής εστίας καταφέρνει να σημαδέψει τον... ουρανό. Αν εκεί γινόταν το 2-1, ο Αστέρας τουλάχιστον δεν θα έχανε...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ανανιάδης Φωτιάδης και οι βοηθοί του δεν κλήθηκαν να πάρουν δύσκολη απόφαση, πέρα από το πρώτο γκολ της Κέρκυρας. Οριακή φάση, δεν είναι ξεκάθαρο αν καλύπτεται ή όχι ο Τουράμ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Κέρκυρας σκόραρε ξανά για πρώτη φορά μετά τις 21 Ιανουαρίου. Σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, έφτασε τα επτά με τη φανέλα της Κέρκυρας και παίρνει απόλυτα δίκαιο το βραβείο του MVP στην αναμέτρηση του "Θ. Κολοκοτρώνης".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που αντιμετώπισε το παιχνίδι η Κέρκυρα. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά πανικοβλήθηκε. Έπαιξε με σύνεση, με υπομονή, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που έκανε και πλήγωσε τον Αστέρα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός ότι ο Αστέρας λαβώθηκε δύο φορές από στατική φάση. Τις περισσότερες φορές που η Κέρκυρα εκτελούσε φάουλ, η άμυνα των Αρκάδων περνούσε ζόρικες στιγμές. Σε δύο από αυτές ο Ντοναρούμα μάζεψε τη μπάλα από την εστία του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ