ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα: Η "μαύρη τρύπα" του Ουζουνίδη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επισκέπτεται για πρώτη φορά ως προπονητής της ΑΕΚ την Τούμπα, από την οποία δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις. Μόνο δύο φορές έχει πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν για την τέταρτη αγωνιστική της Super League - live η εξέλιξή της από το Sport24.gr και τον Sport24 Radio 103,3 - κι ο Μαρίνος Ουζουνίδης επισκέπτεται για 16η φορά ως προπονητής την Τούμπα.

Μόνο δύο φορές στις προηγούμενες 15 έχει πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ ο Εβρίτης τεχνικός. Αναμετρήθηκε εκτός έδρας με τον "Δικέφαλο του Βορρά" ως προπονητής των ΑΕΛ, Ηρακλή, Ξάνθης, Πλατανιά, Πανιωνίου και Παναθηναϊκού. Το Sport24.gr θυμάται τα παιχνίδια.

ΗΤΤΕΣ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ

Στην πρώτη του προπονητική εμπειρία, στον πάγκο της ΑΕΛ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επισκέφθηκε τρεις φορές την Τούμπα για να παίξει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Και τις τρεις η ομάδα της Λάρισας γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ, μάλιστα (1-0).

Το Νοέμβριο του 2008 ήταν το γκολ του Ιμπραχιμά Μπακαγιοκό στο 74', την τελευταία ημέρα του Μαΐου του 2009 αυτό του Ηλία Αναστασάκου στο 21' και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους εκείνο του Βλάνταν Ίβιτς μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Ως προπονητής του "Γηραιού" καθοδήγησε τους "κυανόλευκους" μόνο σε ένα εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ. Ήταν η 11η Δεκεμβρίου του 2010. Ήττα, πάλι με το ίδιο σκορ (1-0).

Μάλιστα, το γκολ πέτυχε ένας παίκτης που θα βρει απέναντί του και το βράδυ της Κυριακής (23/9) ο Εβρίτης τεχνικός. Ο Βιεϊρίνια είχε νικήσει τον Μπαντή στο 10ο λεπτό, δίνοντας τη νίκη στο "Δικέφαλο του Βορρά".

ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Σαν deja vu έμοιαζε και η πρώτη του επίσκεψη στην Τούμπα ως τεχνικός της Ξάνθης. Δεν είναι μόνον το αποτέλεσμα και το σκορ, το οποίο επίσης δεν άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα.

Στο ματς της 28η Αυγούστου του 2011 δεν άλλαξε ούτε ο σκόρερ. Πάλι, ο νυν αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια, είχε δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους με γκολ, στο έκτο λεπτό

Τον Ιανουάριο του 2013 έμελλει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη! Ως προπονητής της ομάδας της Θράκης έφυγε με τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Μπέντζαμιν Ονουάτσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Ύστερα, η μοίρα του επιφύλαξε να κατέβει στην Κρήτη. Στις 22 Σεπτέμβρη του 2013 καθοδήγησε τον Πλατανιά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Πάλι ήττα στα... σημεία. Με το γνώριμο, δηλαδή, σκορ. Εκείνη τη φορά ήταν το γκολ του Ζνόβιμιρ Βούκιτς στο 58', που έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς.

ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Με τον Πανιώνιο επισκέφθηκε τέσσερις φορές την Τούμπα. Την τρίτη ημέρα του 2015, οι Απόστολος Γιάννου και Δημήτρης Κολοβός σκόραραν για τους "κυανέρυθρους", αλλά η ήττα δεν αποφεύχθηκε.

Ο "Δικέφαλος" πήρε τη νίκη με 3-2 χάρη στα γκολ των Μιγκέλ Βίτορ, Χέντβινχες Μαντούρο και Στέφανου Αθανασιάδη για τη 17η αγωνιστική.

Για την 13η της σεζόν που ακολούθησε, στις 6 Δεκεμβρίου του 2015, ο Ρόμπερτ Μακ άνοιξε το σκορ στο 11', ο Βαγγέλης Οικονόμου ισοφάρισε στο 47', αλλά ο Γιώργος Τζαβέλλας έδωσε στο 79' τη νίκη (2-1) στους "ασπρόμαυρους".

Τα δύο γκολ του "Κλάους" είχαν ως αποτέλεσμα να γνωρίσει την τρίτη του ήττα ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως τεχνικός του "Ιστορικού" σε ματς των playoffs της σεζόν 2015-2016.

Έφυγε, ενδιάμεσα όμως και με μια ισοπαλία (0-0) από την Τούμπα. Μόνο που αυτή ήταν πικρή, καθώς δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ με το 1-1 της Νέας Σμύρνης από το πρώτο ματς, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΤΩΝ... ΑΚΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ως προπονητής του Παναθηναϊκού, τα ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Μαρίνο Ουζουνίδη ξέφυγαν από τον κανόνα του να κρίνονται στο γκολ ή το... 1-0.

Στις 9 Απριλίου του 2017, ο "Δικέφαλος" συνέτριψε με 3-0 τους "πράσινους" χάρη στα γκολ των Πέντρο Ενρίκε, Μάριν Λέοβατς κι Εβγέν Σάχοβ.

Ύστερα από λίγες ημέρες, στις 27 του μήνα, το σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ίδιο γήπεδο ήταν μεγαλύτερο. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-0 με γκολ του Δημήτρη Πέλκα, του Λέο Μάτος, του Εβγέν Σάχοβ και του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς τον Παναθηναϊκό, ανέτρεψε το 2-0 της Λεωφόρου και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την τελευταία ημέρα του Μαΐου πέρυσι, ωστόσο, πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του. Μια νίκη, μάλιστα, που "πλήγωσε" τον ΠΑΟΚ, καθώς τον άφησε εκτός Champions League (η ΑΕΚ πήρε μέσω playoffs τη θέση για τα προκριματικά).

O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ισοφάρισε για το "τριφύλλι", ο Πέντρο Ενρίκε έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο Ρόμπιν Λουντ ισοφάρισε εκ νέου κι ο Γκιγιέρμο Μολίνς έδωσε τη νίκη (2-3) στους "πράσινους". Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ουζουνίδη στην Τούμπα.

Τελευταία του επίσκεψη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ήταν την περασμένη σεζόν για τη 14η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη συντριβή (4-0) από τα γκολ των Δημήτρη Πέλκα (2), Ευθύμη Κουλούρη και Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ