STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 27η αγωνιστική: Ουρά στη φωτιά

SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής που πήρε τη μεγάλη νίκη, ο Λεβαδειακός που έμπλεξε, η Βέροια που δεν το βάζει κάτω και η Ακρόπολη που κινδυνεύει. Το πέναλτι του Παναθηναϊκό, η προσφορά του Μάριν, το 3-4-3 της ΑΕΚ. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 27ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 27ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Με χατ-τρικ του Μανιά ο Αστέρας πέρασε με 4-1 απ’τη Λάρισα και πήρε μεγάλη ανάσα. Επτά τα γκολ του Μανιά, παρότι πήγε στον Αστέρα τον Ιανουάριο και αρκετές φορές μέχρι τώρα η μπάλα του γυρνούσε την πλάτη.

Οι Αρκάδες ούτως ή άλλως κάνουν κακή σεζόν και τώρα θα ρυθμίσουν τις εξελίξεις. Την Κυριακή υποδέχονται την Ξάνθη που κυνηγάει την πεντάδα και μετά το Πάσχα παίζουν εκτός με Βέροια και εντός με τον Ηρακλή, τους δύο που κυνηγάνε την παραμονή.

9. Η ΞΑΝΘΗ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΥΝΕΣ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ

Δεν το βάζει κάτω η ομάδα του Λουτσέσκου. Ο Πλατανιάς είναι πλέον μακριά απ’το κάδρο, αλλά η Ξάνθη συνεχίσει να κυνηγάει την πεντάδα, αφού είναι μόνο δύο βαθμούς πίσω απ’την ΑΕΚ. Διπλάσια είναι η απόσταση που χωρίζει τον Γιουνές απ’τον Μπεργκ, αφού ο φορ της Ξάνθης έχει 17 γκολ και ο Σουηδός .

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό ήρθε με τη γνωστή συνταγή των αντεπιθέσεων, αυτό που θα κάνει η Ξάνθη και στα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν με Αστέρα και ΑΕΛ πριν κλείσει τη σεζόν στα Πηγάδια με τη Βέροια.

8. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε απ’το Περιστέρι και πέτυχε τρίτη σερί νίκη μετά τη βαριά ήττα απ’την ΑΕΚ στο “Σπύρος Λούης”. Περισσότερο νίκες ηρεμίας, παρά νίκες αποδείξεων. Ο ΠΑΟΚ ήταν άθλιος με την ΑΕΛ στην Τούμπα και μπορεί στο Περιστέρι να ήταν βελτιωμένος, αλλά όχι τόσο ώστε να πείσει πως είναι ξανά στα καλύτερά του.

Βοήθησε το γρήγορο γκολ του Μπίσεσβαρ και η αδυναμία του Ατρόμητου να αμυνθεί σωστά ή να βάλει ένα γκολ που να μην είναι οφσάιντ. Σημαντική η ηρεμία για τον ΠΑΟΚ, αλλά μόνο αν είναι αυτός που πρέπει στη Λεωφόρο για το Κύπελλο.

7. ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ

Ο Πανιώνιος έχασε στη Λεωφόρο από ένα λάθος σφύριγμα κι απ’ατην αδυναμία του να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις: όταν αμύνεσαι σωστά, αλλά ο αντίπαλος δεν σε αφήνει να απειλήσεις, κάποια στιγμή μπορεί να το φας.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μιλόγεβιτς έδειξε σε ένα ακόμα ματς το γιατί είναι τόσο δύσκολο να της πάρεις αποτέλεσμα: τα τρεξίματα είναι τόσα πολλά και η πίεση τόσο έντονη, που ο αντίπαλος του Πανιωνίου είναι σαν να παίζει με 11 εναντίον 13.

6. ΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ Ο ΜΑΡΙΝ

Αφού ήρθε η ηρεμία με τη νίκη-ανατροπή επί του Πλατανιά, ο Ολυμπιακός πήγε πιο άνετος στην Κέρκυρα, απέναντι σε ομάδα που έχει σωθεί και έχει ρίξει πολύ τις στροφές του κινητήρα.

Η παρουσία του Μάριν βελτιώνει τον Ολυμπιακό στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Ο Γερμανός μπορεί να είναι είτε αυτός που θα φτιάξει κάτι με την μπάλα στα πόδια είτε αυτός που θα πατήσει περιοχή για να εκτελέσει. Απ’την αρχή της χρονιάς, πριν “εξαφανιστεί” απ’τον Μπέντο, φαινόταν πως ο Μάριν μπορεί να φτιάξει πολλά με τον Φορτούνη στο γήπεδο και είναι καλό για τον Ολυμπιακό που πλέον έχει και έναν φορ (Ανσαριφάρντ) που μπορεί να κάνει κι αυτός το ίδιο.

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Χαμηλού τέμπο τα παιχνίδια με Πλατανιά-Κέρκυρα, το στοίχημα και για τον Ολυμπιακό είναι ο ημιτελικός με την ΑΕΚ.

5. ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα με τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Ουζουνίδη δεν είχε φρεσκάδα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και είχε αντίπαλο την ομάδα που τα περισσότερα τρεξίματα στην κατηγορία. Φάνηκε απ’την αρχή πως οι φάσεις θα είναι λίγες κι απ’τη στιγμή που δεν βρήκαν δίχτυα τα σουτ από Βιγιαφάνιες και Μπεργκ το ματς πήγαινε ολοταχώς για 0-0.

Το λάθος του διαιτητή στη φάση του πέναλτι έφερε το 1-0 και ο Παναθηναϊκός δικαιούται κρέντιτ για το γεγονός που δεν δέχθηκε αντεπιθέσεις απ’τον πολύ επικίνδυνο Πανιώνιο. Η ομάδα του Ουζουνίδη μπορεί πλέον να “αφήσει” το ματς της Κυριακής στην Τούμπα και να ετοιμαστεί για τον ημιτελικό της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ.

4. ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Ο Λεβαδειακός έχασε δίκαια και καθαρά στο Καυτανζόγλειο και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά. Ο Κομπότης "έριξε" πρόστιμο 50.000 ευρώ στους παίκτες και ο Χριστόπουλος αποτέλεσε παρελθόν. Το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο, αφού ο Λεβαδειακός την Κυριακή υποδέχεται τον Ολυμπιακό, μετά το Πάσχα παίζει μέσα με την ΑΕΚ και κλείνει τη σεζόν στη Νέα Σμύρνη.

Λέτε τελικά να πέσει η Ακρόπολη;

3. ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΙΑΔΕΣ ΣΤΟ 3-4-3

Ο Χιμένεθ επέλεξε 3-4-3 για τον κρίσιμο αγώνα με τον Πλατανιά. Το αν το έκανε για να αντιμετωπίσει με έξτρα κεντρικό αμυντικό το δίδυμο Μανούσου-Γιακουμάκη ή θέλει να το καθιερώσει είναι κάτι που θα το δούμε στη συνέχεια. Μέχρι τότε, είναι σαφές πως οι δύο τριάδες δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Αυτή της επίθεσης, με Λάζαρο-Μάνταλο-Αραούχο έχει ταχύτητα, ποιότητα, μπορεί να φτιάξει πράγματα, ειδικά στην κόντρα. Απ’την άλλη, η ΑΕΚ "βαραίνει" πολύ με τριάδα φτιαγμένη από καθαρούς στόπερ.

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στενόχωρος ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου, ευχάριστη η παρουσία του Βινίσιους στα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος πρώτα έδειξε καλά στοιχεία με την μπάλα, όταν από δική του προσπάθεια ήρθε το σουτ του Αϊντάρεβιτς και μετά κινήθηκε ωραία χωρίς αυτήν για να πάρει την κάθετη του Αραούχο και να σκοράρει.

2. ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΟ

Ούτε η Βέροια το βάζει κάτω. Άνοιξη είναι, οι ομάδες μεταμορφώνονται και η Βέροια “σαρώνει”, από εκεί που δεν μπορούσε να πάρει πόντο. Μία νίκη στα τελευταία 21 παιχνίδια είχε και έκανε δύο στα τελευταία τρία, αφού πήρε με 4-0 την αδιάφορη Κέρκυρα και με 3-0 τον επίσης αδιάφορο ΠΑΣ, με τον Καπετάνο να σκοράρει για τρίτο σερί ματς.

Η Βέροια θα παλέψει μέχρι τέλους για να αποδείξει πως η ήττα απ’τον Λεβαδειακό δεν ήταν καταδικαστική. Την Κυριακή παίζει με άλλον έναν αδιάφορο, τον ΠΑΣ στο Αγρίνιο και μετά το Πάσχα υποδέχεται τον Αστέρα και κλείνει τη σεζόν στα Πηγάδια.

1. ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΗΡΑΙΟΣ

Εδώ και καιρό δεν το βάζει κάτω ο Ηρακλής και πλέον έκανε και το πιο σημαντικό βήμα μέχρι το επόμενο. Νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού και ισοβαθμία στους 22, με τον Κομπότη να έχει βέβαια το πάνω χέρι, αφού το πρώτο ματς είχε έρθει 3-0.

Όπως μου γράφει κι ο Σαμόλης, ο Ηρακλής βοηθήθηκε πολύ απ’τους παίκτες που πήρε τον Ιανουάριο. Ο Δώνης (δανεικός απ’τον Παναθηναϊκό) έβαλε το πολύτιμο γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό, ο Μπαστακός (δανεικός απ’τον Ατρόμητο) έκανε το 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Γροντής που ήρθε ως ελεύθερος προσφέρει στη μεσαία γραμμή και άνοιξε το σκορ στο μεγάλο διπλό στη Βέροια.

SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γηραιός δεν το βάζει κάτω, την Κυριακή πάει στα Γιάννενα, μετά υποδέχεται τον Παναιτωλικό και κλείνει τη σεζόν στην Τρίπολη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ