STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 16η αγωνιστική: Ο Μπέντο στο στόχαστρο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Όλοι ξέρουν πως είναι σε δυσμένεια και πλέον ο Μπέντο τ’ ακούει παντού και πάντα. Ο Παναθηναϊκός της πίεσης, ο ΠΑΟΚ του γρήγορου γκολ και η ΑΕΚ που δεν θα πέσει. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 16ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 16ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο Ατρόμητος συνεχίζει την πτώση. Δεν έκανε άσο ούτε με την Κέρκυρα, έφαγε τέσσερα γκολ και πλέον στην έδρα του έχει νικήσει μόνο ομάδες που ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού: τον Αστέρα την 3η αγωνιστική, την Βέροια και τον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Κορακάκη, όχι μόνο δεν κάνει άσο, δεν παίρνει καν την ισοπαλία και πλέον μετράει πέντε ήττες στο Περιστέρι: ούτε ο ουραγός Ηρακλής δεν έχει τόσες στο Καυτανζόγλειο και μόνο ο ουραγός Ηρακλής έχει φάει περισσότερα απ’τα 24 γκολ που έχει δε.

Ο Κεϊτά μάλλον είναι για να φεύγει και ο Κώστας Μπράτσος μου λέει πως είδε έναν παίκτη με στιλ Μπούσκετς στις μεταβιβάσεις, αλλά με την “ικανότητα” να λειτουργεί χωρίς μυαλό σε κάποιες φάσεις. Κατά τ’ άλλα, γιόμες για το κεφάλι του Λε Ταλέκ, ακραία μπακ εκτός θέσεων και δύο στόπερ να τρέχουν πανικόβλητοι.

9. ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΕΚΧΑΡΤ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΛΜΕΪΔΑ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το είπαμε και στο προηγούμενο Top10. Δεν αλλάζει κάτι στην ΑΕΚ. Βάζει δύο γκολ ο Πέκχαρτ; Χάνει. Βάζει γκολ ο Αλμέιδα και ανατρέπει το σκορ; Πάλι χάνει. Η ΑΕΚ έχει τρεις αγώνες με δύο γκολ στους οποίους έχει πάρει μόνο έναν πόντο (Ατρόμητος, Αστέρας, Παναιτωλικός). Πλέον η Ένωση αποχαιρετά τον Μοράις και μετράει πέντε σερί αγώνες χωρίς νίκη στη Super League: η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-13, όταν και έπεσε.

Φέτος δεν θα πέσει, εντάξει.

8. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Το εντυπωσιακό σερί του Πανιώνιου έλαβε τέλος. Οκτώ παιχνίδια αήττητη μετρούσε η ομάδα του Μιλόγεβιτς, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες και τελικά έχασε στο βούρκο των Ζωσιμάδων. Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τον Πανιώνιο, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες διατηρούν την 4η θέση, τρεις πόντους μπροστά απ’ τον ΠΑΣ.

Ενδιαφέρον να δούμε το πως θα παρουσιαστεί στον πρώτο αγώνα μετά απ’την ήττα, το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Παναιτωλικό.

7. ΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΠΑΣ επέστρεψε στους Ζωσιμάδες μετά από τέσσερα(!) σερί εκτός έδρας ματς με μία αποστολή: να νικήσει επιτέλους τον Πανιώνιο και το “επιτέλους” αναφέρεται στο γεγονός πως η τελευταία νίκη επί του Πανιωνίου ήταν το 1983.

Η ομάδα του Πετράκη τα κατάφερε και έμεινε στην πεντάδα, σ’έναν αγωνιστικό χώρο “χωράφι”, που άφησε τον Πανιώνιο με τα γνωστά παράπονα που έχουν όσες ομάδες επισκέπτονται τους Ζωσιμάδες υπό τέτοιες συνθήκες.

6. ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ναι, η πρώτη αντίδραση είναι γκρίνια: μα είναι γήπεδο αυτό, μόνο στην Ελλάδα παίζουν μπάλα σ’ αυτές τις λίμνες και τα χωράφια. Μπορεί. Αλλά ας παραδεχθούμε πως τέτοιοι αγώνες, 1-2 φορές τον χρόνο, είναι κομμάτι του παιχνιδιού, μέρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι θα ήθελαν γήπεδα-χαλιά, αλλά δεν θα τα αποκτήσουμε ποτέ: οι μάχες στο βούρκο και στη λίμνη έχουν τη δική τους χάρη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Και φυσικά τους δικούς τους κανόνες. Αυτούς που αγνόησε ο Μπάρκας στα πολλά λάθη που έκανε στο Αγρίνιο και αυτούς που λένε πως “όταν η μπάλα δεν τσουλάει ή το ματς μένει στο 0-0 ή τα γκολ έρχονται από στημένα”. Στο 0-0 έμειναν Αστέρας-Ολυμπιακός κι απ’ τα έξι γκολ που μπήκαν σε Αγρίνιο και Γιάννενα, τα τέσσερα ήρθαν από στημένα, ένα μπήκε με πέναλτι και μόνο ένα στο open play.

5. Ο ΠΑΟΚ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΓΚΟΛ

Δεν έχει μεγάλη διαφορά ο ΠΑΟΚ της ήττας απ’ τον ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ της άνετης νίκης με τον Λεβαδειακό. Απλώς με τα Γιάννενα τα έχανε όλα, ενώ με τον Λεβαδειακό έβαλε το πρώτο νωρίς με τον παικταρά Μάτος και έφτασε στα τρία με άλλα δύο απ’ τον Περέιρα.

Μέχρι να δούμε αν ο Πρίγιοβιτς μπορεί να δώσει το καλό τελείωμα που λείπει, το ήσυχο απόγευμα του ΠΑΟΚ θέλει γρήγορο γκολ και μετά ο Μπίσεσβαρ είναι άνετος κι ωραίος στο ρόλο του.

4. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Βγάλτε έξω το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός, πέναλτι που αν ήταν εναντίον των “πράσινων” θα ήταν έξαλλοι. Το ματς κόντρα στον (πολύ αξιόμαχο) Πλατανιά ήταν ένα μικρό δείγμα “φιλοσοφίας Ουζουνίδη”: κατοχή, αλλά λίγα πράγματα μ’ αυτήν. Η πραγματική απειλή απ’ τον Παναθηναϊκό ερχόταν με την πίεση ψηλά, μετά από κλέψιμο.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το 2-0 δεν ήταν απλώς μια τυχαία φάση, αλλά στην ουσία η συνταγή με την οποία βρήκε σχεδόν όλες τις καλές στιγμές του ο Παναθηναϊκός: πίεση, κλέψιμο, γρήγορα μεταφορά, εκτέλεση.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι πως τέτοια ένταση είναι δύσκολο ζητούμενο μεσούσης της σεζόν (ας ρωτήσει και τον Κλοπ στην περσινή Λίβερπουλ) και πως Βιγιαφάνιες είναι ένας: μόνο αυτός μπορεί να πιέσει, να κουβαλήσει, να ενώσει τις γραμμές, να ντριμπλάρει και να ταΐσει και δεν μπορεί πάντα να τα κάνει όλα.

3. ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΜΕ ΓΙΟΥΝΕΣ

Το γκολ του Ηρακλή γέννησε σκέψεις πως ίσως το σερί της Ξάνθης θα φτάσει σε ένα τέλος. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν αποδείχθηκαν εμπόδιο ικανό για να σταματήσει την ομάδα του Λουτσέσκου: ανατροπή, νίκη με 3-1, γκολ και ασίστ για τον Τριάδη, δύο γκολ για τον Γιουνές, που πλέον έπιασε τον Ιντέγε στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ.

Η Ξάνθη το Σάββατο κατεβαίνει στο Φάληρο για να παίξει για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό ως 2η της βαθμολογίας και με την “υποχρέωση” να παρουσιαστεί απέναντί του καλύτερη απ’ότι ήταν στα Πηγάδια πριν από δύο εβδομάδες.

2. ΜΑΚΟ-ΜΑΚΟ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ

Δεν τον πιάνεις τον Παναιτωλικό, αλλοπρόσαλλος. Χάνει με κάτω τα χέρια απ’τον Πανιώνιο, τρώει τέσσερα απ’τον Αστέρα, κερδίζει 3-2 την ΑΕΚ στη νίκη της αγωνιστικής. Εντάξει, το τελευταίο δεν είναι και τόσο σοκαριστικό, αν σκεφτεί κανείς πως έδιωξαν τον Ματζουράκη πριν παίξει με την Ένωση, με τον φόβο πως θα κάνει άσο και θα πρέπει να τον κρατήσουν. Άρα; Άρα το έβλεπαν πιθανό, έστω και με τον Νταλακούρα στον πάγκο.

Μεγάλη στιγμή για τον Μάκο τα δύο γκολ, ακόμα ωραιότερο το γεγονός πως τα πανηγύρισε με την ψυχή του. Νισάφι πια με την προκάτ συμπεριφορά που λέει πως δεν πανηγυρίζεις γκολ εναντίον ομάδας που έχεις φορέσει τη φανέλα της.

1. Ο ΜΠΕΝΤΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Τι πλάκα έχει η φάση με τον Μπέντο. Όσο η διοίκηση τον στήριζε, όλα ήταν ΟΚ στον Τύπο. Ούτε ο τρόπος παιχνιδιού πείραζε, ούτε τα μακρινά σουτ και οι σέντρες, ούτε οι δίδυμοι πύργοι, ούτε οι ευκαιρίες του αντιπάλου, μόνο λίγο ο Τσόρι. Τώρα που όλοι ξέρουν πως είναι σε δυσμένεια, ο Πορτογάλος τα ακούει παντού και πάντα. Ακόμα και στη λίμνη της Τρίπολης, ακόμα και για τον Ανσαριφάρντ, για όλα.

Απ’την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει δύο σερί ματς χωρίς νίκη στην Super League κι αυτό είχε να συμβεί απ’ τον Δεκέμβριο του 2014. Ο Μίτσελ ήταν στον πάγκο, δεν έκατσε και πολύ μετά από εκείνο το 0/2…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ