STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 11ης αγωνιστικής

Το pre game της 11ης αγωνιστικής
μπάλα ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Super League δείτε την παράδοση των αναμετρήσεων, διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Έχοντας συμπληρώσει ήδη το 1/3 του πρωταθλήματος και μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας, η Super League επιστρέφει δυναμικά με το μεγάλο ντέρμπι των "αιωνίων" το απόγευμα του Σαββάτου.

Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει και στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Ατρόμητο. Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 15:00 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ξάνθη - Πανιώνιος 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πλατανιάς - Λεβαδειακός 17:15 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανθρακικός - ΑΕΚ 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11

Βέροια - Ηρακλής 19:3- ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Το ποινολόγιο της 11ης αγωνιστικής

ΑΕΚ: Ρόναλντ Βάργκας

Ατρόμητος: Φερνάντο Ουσέρο

Παναιτωλικός: Τάσος Παπάζογλου

Πανθρακικός: Σοφιάν Σερφά

ΠΑΟΚ: Γιώργος Τζάβέλλας

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Αγωνιστική κάτω από φόβο

Μπορεί ο καλός Θεός της Ελλάδας να την προστατεύει από ακραία περιστατικά που βλέπουμε ανά τον κόσμο, αυτή τη φορά ωστόσο υπάρχει ανησυχία λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων ανά την Ευρώπη. Οι υπεύθυνοι είναι καθησυχαστικοί, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Βέβαια μέτρα θα παρθούν και οι υπηρεσίες θα βρίσκονται σε... ετοιμότητα. Ο μεγαλύτερος φόβος, βέβαια, είναι ο φόβος όπως έλεγε και μία ψυχή, ενώ όλοι εύχονται να μην υπάρξουν ανοησίες τύπου -φάρσα για βόμβα- όπως συμβαίνει πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις.

2) Το ντέρμπι των "πιτσιρικάδων"

Αναφερόμαστε φυσικά στην ηλικία των προπονητών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο Μάρκο Σίλβα είναι 38 ετών, ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι ένα χρόνο μεγαλύτερος (39). Και οι δυο όμως έχουν αρκετές εμπειρίες παρά το νεαρό τους. Αυτά βέβαια δεν παίζουν κανένα ρόλο στο ντέρμπι, αλλά σίγουρα ο χαμένος θα... χάσει και τις εντυπώσεις. Ειδικότερα το πείραμα με τον Εσιέν έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα εφαρμοστεί και τι αντίκτυπο θα έχει.

3) Για το γόητρο και το ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός φυσικά και θέλει τη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο για λόγους γοήτρου. Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος. Η ομάδα του Σίλβα θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μπούκοβι της σεζόν 1966-1967 με 11 σερί νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αν τα καταφέρει στην Λεωφόρο, τότε απέναντι στον Αστέρα στο "Καραϊσκάκης" μπορεί να γράψει ιστορία.

4) Να πλησιάσει και να κρατήσει το αήττητο

Φυσικά μεγάλο κίνητρο έχει και ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι θέλουν το τρίποντο για να μειώσουν στους πέντε βαθμούς από την κορυφή και να μπουν ξανά στο κόλπο του τίτλου. Αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Μπορεί να είμαστε ακόμα στην 11η αγωνιστική, όμως οι πράσινοι με νίκη θα αναγκάσουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη τους φετινή ήττα και φυσικά δεν θα έχουν ελπίδα για αήττητο πρωτάθλημα (το ρεκόρ κατέχει ο Παναθηναϊκός).

5) Οι πρώην απέναντι στον... πρώην

Σπουδαίο παιχνίδι στην Τρίπολη ανάμεσα σε Αστέρα και Ατρόμητο. Οι φιλοξενούμενοι "καίγονται" για βαθμούς μιας και βρίσκονται στην 14η θέση με 9 πόντους σε 10 ματς! Απέναντι τους ο ανεβασμένος Αστέρας, ο οποίος έχει στις τάξεις του τέσσερις πρώην παίκτες των Περιστεριωτών. Ο λόγος για τους Γιαννούλη, Δημούτσο, Ιγκλέσιας και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ένα ακόμα κίνητρο λοιπόν για νίκη.

6) Το ρεπό του Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε πως στο ματς με τον Πανθρακικό θα δούμε τη δική του ΑΕΚ. Βέβαια στη διακοπή του πρωταθλήματος προτίμησε να δώσει τριήμερο ρεπό στους παίκτες (και τον εαυτό του), παρά να δουλέψει περισσότερο με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αν έρθει κάποια γκέλα με τον τελευταίο Πανθρακικό, που δυσκολεύει γενικότερα την ΑΕΚ, τότε η μουρμούρα μάλλον θα είναι δικαιολογημένη για τον Ουρουγουανό. Μένει να δούμε πάντως να θα δικαιωθεί.

7) Πονάει ο Γκιάτιτς, πονάει και ο Παράσχος

Ο Σέρβος μέσος είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Πλατανιά τη φετινή περίοδο και σίγουρα η απουσία του από το ματς με τον Λεβαδειακό θα είναι μεγάλο πλήγμα. Αν τελικά δεν αγωνιστεί έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον αντικαταστήσει ο Έλληνας τεχνικός. Αμφίβολου είναι και οι Κουλιμπαλί, Μαχαμάτ που θα επιστρέψουν την Παρασκευή στην Κρήτη. Πονοκεφαλιάζει λοιπό ο Παράσχος.

8) Να κρατήσει το μηδέν

Κάποια στιγμή η απόφαση των ανθρώπων του ΠΑΣ να μην παίρνουν παίκτες πρώτης γραμμής θα φαινόταν. Τη φετινή περίοδο ο "Άγιαξ" δέχεται το ένα γκολ μετά το άλλο με αποτέλεσμα να φτάσει τα 19 τέρματα παθητικό μετά από 10 αγωνιστικές. Πέραν της νίκης, στόχος του Γιάννη Πετράκη είναι να κρατήσει και το μηδέν απέναντι στην Καλλονή που δεν σκοράρει συχνά (έχει 9 γκολ ενεργητικό, τα 5 μπήκαν σε ένα ματς).

9) Κρας τεστ στην Ξάνθη

Η φετινή πορεία του Πανιώνιου εξέπληξε τους πάντες (ακόμα και τον Μαρίνο Ουζουνίδη). Την Κυριακή η ομάδα της Νέας Σμύρνης ταξιδεύει στην Ξάνθη και θέλει να τεστάρει τις δυνάμεις της σε μία δυνατή έδρα και άμυνα. Πάντως νέα γκέλα για τους γηπεδούχους θα φέρει γκρίνια. Κι άλλη γκρίνια για την ακρίβεια.

10) Η Super League κοντά στην Γαλλία

Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά το απίστευτο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι την Παρασκευή (13/11). Δείχνοντας γι ακόμα μία φορά την ευαισθητοποίηση της σε τέτοια θέματα, η Super League θα τιμήσει τα θύματα και τους τραυματίες κρατώντας ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα την 11η αγωνιστική.

"Προϊστορία" αναμετρήσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Καλή παράδοση για τους Αρκάδες. Μετρούν έξι νίκες, 3 ισοπαλίες, ενώ μία φορά έχει φύγει με το διπλό ο Ατρόμητος. Γενικότερα ο Αστέρας έχει σχεδόν τις διπλάσιες νίκες (9 έναντι 5). Αν εξαιρέσουμε μία διετία όπου σε επτά σερί (μαζί με το Κύπελλο) παιχνίδια είχαμε έξι "Χ" και μία νίκη των Αρκάδες, η ισοπαλία σπάνια εμφανίζεται τα τελευταία επτά παιχνίδια (μόλις μία φορά) και στις δυο έδρες. Το σκορ 1-0 εμφανίζεται συχνά, ενώ πολλές φορές έχουμε και όβερ 3.5 γκολ.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ Καλλονής

Μόλις τέσσερα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων εντός/εκτός. Η Καλλονή μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Δηλαδή δεν έχει χάσει ποτέ! Τα τρία από τα τέσσερα ματς ήρθαν άντερ, ενώ δυο φορές είχαμε το ίδιο σκορ 1-0. Τι κοινό έχουν όλα τα ματς; Πολλές κάρτες και δυο φορές αποβολή.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Πάμε και στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Μοιρασμένα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός μετρά 16 νίκες, 24 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ 16 φορές έφυγε με το διπλό ο Ολυμπιακός. Στα τρία ματς (εντός/εκτός) οι πράσινοι μετρούν δυο νίκες και ο Ολυμπιακός μία. Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια, συνήθως στα ματς με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουμε πολλά άντερ. Καλό είναι και το γκολ/γκολ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Καλή παράδοση για τον "δικέφαλο". Μετρά τέσσερις νίκες και μία ήττα η οποία μάλιστα ήρθε πέρσι με 2-1. Το όβερ εμφανίζεται οριακά τις περισσότερες φορές, ενώ δεν λείπουν και οι κάρτες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πέρσι ο Άντρε Άλβες πέτυχε και τα δυο γκολ των "καναρινιών" που ήταν και τα πρώτα του στο πρωτάθλημα!

Ξάνθη - Πανιώνιος

Εξαιρετικά τα πηγαίνει η Ξάνθη στην έδρα της. Μετρά 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες. Στις τελευταίες 11 νίκες των Ακριτών (εντός ή εκτός) ο Πανιώνιος δεν έχει σκοράρει ποτέ! Το σκορ 3-0 και 1-0 εμφανίζεται αρκετές φορές. Γενικότερα ο Ιστορικός αγνοεί τη νίκη (εντός/εκτός) εδώ και δέκα σερί ματς ή αλλιώς από το... 2010.

Πλατανιάς - Λεβαδειακός

Μόλις τρία παιχνίδια στην Κρήτη. Δυο νίκες έχει ο Πλατανιάς και μία ο Λεβαδειακός. και οι τρεις νίκες ήρθαν στα δυο γκολ (2-0, 2-0 και 1-3)! Το 2-0 έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές σερί (εντός/εκτός)! Από τα έξι συνολικά παιχνίδια μόλις μία φορά είχαμε όβερ.

Πανθρακικός - ΑΕΚ

Σχετικά καλή παράδοση για την Ένωση. Μετρά μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Γενικότερα οι "κροκόδειλοι" αποδεικνύονται κακός δαίμονας για την ΑΕΚ, καθώς στα τελευταία τρία παιχνίδια (και το Κύπελλο μέσα) μετρούν δυο νίκες και μία ισοπαλία! Πάντως η ΑΕΚ μετρά μία μεγάλη νίκη με 5-1 και άλλη μία με 3-2.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11

Βέροια - Ηρακλής

Μία χαρά τα πηγαίνει ο Γηραιός εκτός έδρας. Μετρά πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η τελευταία νίκη της Βέροιας απέναντι στον Ηρακλή ήταν το μακρινό 1987 με σκορ 2-1! Βέβαια οι δυο τους έχουν να αναμετρηθούν από το 2008 και το διπλό του Γηραιού με 2-1. Σπάνια έχουμε όβερ, το 1-0/0-1 εμφανίζεται ψιλοσυχνά.

Τα γκολ της 10ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ