STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το crash test της Τρίτης για την τριανδρία

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ από τη συνάντηση των Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Μίχελ, καθώς και τους δύο άμεσους στόχους που τέθηκαν. Διαβάστε για τη συνάντηση στo Συνεταιρισμό, την προεδρία της ΕΠΟ και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Η άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Superleague την επόμενη Τρίτη (8/4) αναμένεται να αποτελέσει ένα καθοριστικό σημείο για τον περαιτέρω σχεδιασμό των Γιάννη Αλαφούζου, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη. Όπως συμφώνησαν οι τρεις άντρες στην απ' ευθείας συνεννόηση που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής (4/4) θα τηρήσουν κοινή στάση και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο εσωτερικό του Συνεταιρισμού.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Τσιμπίδας, Κώστας Τσίλης, Κώστας Πετρωτός

Η πρόθεση τους είναι να διαμορφώσουν νέους συσχετισμούς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα διαπιστώσουν μέχρι τη συνάντηση, ποιοι άλλοι ιδιοκτήτες ή μεγαλομέτοχοι έχουν τη διάθεση να τους ακολουθήσουν ή επιθυμούν να διατηρηθεί το υπάρχον status quo.

Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμήθηκε ότι η αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Superleague και η σύσταση μίας νέας Λίγκας δεν έχει νόημα, εάν το πράξουν μόνο ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Σε πρώτη φάση, αυτή η επιλογή απορρίφθηκε και θα εξεταστεί στο μέλλον, μόνο εάν προκύψει ένας σημαντικός αριθμός ομάδων που προτίθενται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Κάτι που για αρχή θα φανεί στη συνεδρίαση της Τρίτης (8/3)...

Παρόντες στα γραφεία της Superleague στο Μαρούσι θα είναι οι Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος θα τροποποιήσει το πρόγραμμα του και θα έρθει στην Αθήνα, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί, παρότι δεν έχει θεσμική ή μετοχική σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η αλλαγή στην ΕΠΟ

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ. Οπότε, αποφασίστηκε να ασκηθεί πίεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή προς την κατεύθυνση της δραστηριοποίησης της Πολιτείας για την αντικατάσταση του Γιώργου Γκιρτζίκη. Συγχρόνως, τα νομικά επιτελεία των ΠΑΕ θα εξετάσουν τις νομικές διόδους που υφίστανται, προκειμένου να πετύχουν την απομάκρυνση του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα με τις άμεσες διαδικασίες, επειδή ενδέχεται να μην αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα κλιμακωθούν οι επαφές με προέδρους Ενώσεων και με εμπλεκόμενους στην ΕΠΟ, ώστε εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου, να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος έχει τη στήριξη της τριανδρίας.

Η συνάντηση και η τηλεδιάσκεψη

Η συνάντηση, η οποία φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Aegean Oil στον Πειραιά, έγινε παρουσία των Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Αλαφούζου, του προέδρου του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, συνεργατών των τριών ανδρών και άλλων ανθρώπων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Ροστόβ.

Η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρα και συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή σε καθημερινή βάση, την οποία θα επιφορτιστεί ένας συγκεκριμένος συνεργάτης από την κάθε ομάδα. Διότι οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και επιβάλλεται να υπάρχει διαρκής συνεννόηση, προκειμένου να εξετάζονται τα δεδομένα και να λαμβάνονται αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Οι αποφασισμένοι και η... αναποφάσιστη

"Ημίμετρο" για τον ΠΑΟ η απόφαση Κοντονή

Στρατηγική επιλογή για την ΑΕΚ η στήριξη Κοντονή

Καραπαπάς: "Στόχος τους να φύγει ο Μαρινάκης"

Σαββίδης: "Να δεσμευτούμε ενώπιον του πρωθυπουργού για καθαρό ποδόσφαιρο"

Στοχεύει τον Γκιρτζίκη η τριανδρία

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ