STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Θρίαμβος με Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό

Θρίαμβος με Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ «σκόρπισε» την άμυνα του Παναθηναϊκού με την τρομερή ταχύτητα των Ροντρίγκες, Ζάιρο και Μακ, πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το ντέρμπι με 3-1.

Στον ΠΑΟΚ είχαν επενδύσει πολλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τελικά στη διάρκεια του αγώνα της Τούμπας αποδείχθηκε ότι το ήθελε και περισσότερο από τον αντίπαλό του. Ήταν ανώτερος στα σημεία που έκριναν το ντέρμπι (το κυριότερο η ταχύτητα) και κατάφερε να το «καθαρίσει» μέσα σε ένα τέταρτο.

Από το 27' που κέρδισε το πέναλτι ο Ροντρίγκες από τον Ταυλαριδη και ο Μπερμπάτοφ έκανε το 1-0 μέχρι και το 42' που ο Βίτορ έκανε το 3-0. Σ’ αυτό το διάστημα κρίθηκαν όλα κι όσο κι αν συμμάζεψε την άμυνά του στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός και μείωσε με το πέναλτι του Καρέλη δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι άλλο από το να αποφύγει μία πολύ ντροπιαστική ήττα.

Ο Ροντρίγκες ήταν σίγουρα όλα τα λεφτά, όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά συνολικά ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή λειτουργία μεσοεπιθετικά.

Θρίαμβος με Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να διαμαρτύρεται δίκαια στη φάση της ανατροπής του Ροντρίγκες από τον Ταυλαρίδη («μαύρη τρύπα» στην άμυνα των «πρασίνων’ στο πρώτο μέρος ), ωστόσο η διαφορά στην εικόνα που είχε σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί, παρά να φέρνει σε δεύτερη μοίρα τη διαιτησία Αρετόπουλου.

Άψογη η ατμόσφαιρα στην Τούμπα σε ένα ακόμη ντέρμπι και αναπτέρωση ηθικού για οπαδούς παίκτες και Τούντορ, που είχε ακούσει διάφορα μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα τελευταία.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπα

Διαιτητής:Αρετόπουλος

Βοηθοί:Ιωάννης Τουμπακάρης, Τρύφων Πετρόπουλος

Γκολ:Μπερμπάτοφ 28΄, Ροντρίγκες 31΄, Βίτορ 42΄/ Καρέλης 74΄

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Σάμπο (Χαρίσης 71΄), Τζιόλης, Λέοβατς, Ζάιρο (Αθανασιάδης 83΄), Μακ, Μπερμπάτοφ ( Πέλκας 30΄).

Παναθηναϊκός:Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (Κλωναρίδης 61΄), Ζέκα, Αμπέντ (Πέτριτς 83΄), Ατζαγκούν, Καρέλης (Λαγός 83΄), Μπεργκ.

Κάρτες:Βίτορ 44΄, Τζαβέλλας 47΄, Λέοβατς 73΄, Μακ 84΄/Ταυλαρίδης 27΄

Αποβολές:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική βαθμολογία της Super League και όχι μόνο.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το παιχνίδι με τον Ζάιρο αντί του Πέλκα, επιλογή που έφερνε τη διάταξη του ΠΑΟΚ να μοιάζει περισσότερο σε 3-4-3 παρά σε 3-5-2. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα σχήμα το οποίο είχε δύο παίκτες στην κορυφή της επίθεσης, ενδεικτικό των εντολών του Αναστασίου για να κυνηγήσει η ομάδα του το γκολ.

Ο αγώνας άρχισε με χαμηλό ρυθμό, με το πρώτο δεκάλεπτο να περνάει χωρίς φάσεις. Όο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ έπαιζε συνεχώς από τα δεξιά εκμεταλλευόμενος τη διεισδυτικότητα του Ροντρίγκες και την ταχύτητα του Ζάιρο.

Στο 13΄έγινε η πρώτη υποψία φάσης σε κόρνερ από τα δεξιά του Ροντρίγκες η μπάλα πέρασε από τον Τζαβέλα και ο Ζέκα στην προσπάθεια του να διώξει την βρήκε με το χέρι με τον Αρετόπουλο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μακ έκανε… τσαφ όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να σουτάρει από καλή θέση. Στο 16' ο Ζάιρο επιχείρησε ένα καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε γα πρώτη φορά την περιοχή του ΠΑΟΚ στο 19΄, κερδίζοντας το κόρνερ μετά από σέντρα του Νάνο. Ο ΠΑΟΚ ήταν νευρικός και όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και κυρίως με τον Αμπέντ να δημιουργήσει κάτι καλό.

Γκολ Μπερμπάτοφ με… φάουλ που έγινε πέναλτι

Στο 26' ο Ροντρίγκες έκανε ωραία προσωπική ενέργεια με ταχύτητα και ο Ταυλαρίδης τον έσπρωξε μπαίνοντας στην περιοχή. Ο Αρετόπουλος σφύριξε πέναλτι, με το ριπλέι της φάσης να δείχνει πως το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής. Ο Μπερμπάτοφ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Βούλγαρος όμως στάθηκε άτυχος καθώς λίγο μετά το γκολ που σημείωσε αποχώρησε ως τραυματίας. Τη θέση του πήρε ο Πέλκας.

Θρίαμβος με Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται από τη δεξιά πλευρά με τον Ροντρίγκες να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» δεν έκαναν επιθέσεις από τα αριστερά σχεδόν καθόλου, εκμεταλλευόμενοι τα… όργια του Αφρικανού.

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ

Στο 31' ο Ροντρίγκες έφτασε και στο γκολ. Αρχικά σούταρε μέσα από την περιοχή μετά από εξαιρετική συνεργασία με Πέλκα και Ζάιρο με τον Στιλ να αποκρούει και ο ίδιος στη συνέχεια πρόλαβε να πάρει το ριμπάουντ και να πλασάρει στα δίχτυα. Μεγάλη ευθύνη στη φάση έχει ο Ταυλαρίδης που αδράνησε και δεν έδιωξε τη μπάλα με τον Γκάρι να σουτάρει πρώτος.

Θρίαμβος με Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Στο 33΄ ο Ατζαγκούν σούταρε για τον Παναθηναϊκό που προσπάθησε να μειώσει άμεσα, όμως δεν απείλησε τον Γλύκο. Στο 35΄ συνδυάστηκαν υπέροχα Σάμπο, Λέοβατς και Μακ με τελικό αποδέκτη τον Σλοβάκο που σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Στιλ.

Στο 41' έγινε επικίνδυνος ο Πέλκας με σουτ από δύσκολη θέση που απέκρουσε ο Στιλ σε κόρνερ. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Πέλκας με τον Βίτορ να νικάει τους πάντες στον αέρα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-0 στο 42'. Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με ξεκάθαρο προβάδισμα, με τους «πράσινους» να μοιάζουν να τα χουν χαμένα.

Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς άλλες αλλαγές, αλλά με μία κάρτα στον Τζαβέλλα που έφερε τον ΠΑΟΚ να έχει τους δύο από τους τρεις στόπερ του κιτρινισμένους. Στο 56΄ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μακ να «εκτελεί» με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ροντρίγκες από δεξιά και τον Στιλ να εκτινάσσεται και αν διώχνει σε κόρνερ δύσκολα.

Ο «Δικέφαλος» γενικότερα εκμεταλλευόταν την ταχύτητά του και δημιουργούσε έτσι περισσότερες φάσεις, υπερτερώντας του «τριφυλλιού» στον συγκεκριμένο τομέα. Στο 59΄ ο Ροντρίγκες διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νάνο μέσα στην περιοχή, με τον Αρετόπουλο να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η φάση ήταν αρκετά δύσκολη, πάντως δεν φάνηκε να υπάρχει ξεκάθαρα ανατροπή ώστε να δοθεί παράβαση.

Μείωσε με πέναλτι ο Παναθηναϊκός

Στο 73' ο Λέοβατς ανέτρεψε τον Μαρινάκη και ο Αρετόπουλος σωστά υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Καρέλης μετουσίωσε το πέναλτι σε γκολ, νικώντας τον Γλύκο με εύστοχη εκτέλεση και μειώνοντας σε 3-1.

Στο 75' ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Τζιόλη που πέρασε άουτ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει στο 79' με μια κεφαλιά του Ατζαγκούν που μπλόκαρε ο Γλύκος πριν μπει στην πορεία της μπάλας ο Μπεργκ.

Η αλλαγή του Κλωναρίδη βοήθησε γιατί ο Παναθηναϊκός "ζωντάνεψε" στη μεσαία γραμμή, αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε στη διεκδίκηση του ματς.

Στο 79' ένα καλό σουτ του Πέλκα μπλόκαρε ο Στιλ. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, δίχως όμως να καταφέρει κάτι σπουδαίο.

MVP

Ο Ροντρίγκες με διαφορά… ταχύτητας. Ο Γκάρι κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ και σκόραρε το δεύτερο γκολ, ενώ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού, κάνοντας… όργια από τα δεξιά όπως επιτιθόταν ο ΠΑΟΚ.

Μας άρεσε

Το άκρως επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Τούντορ «καθάρισε» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο και επιδίωκε να δημιουργεί φάσεις, βγάζοντας ωραίους συνδυασμούς.

Δεν μας άρεσε

Η μηδενική αντίδραση του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δέχτηκαν το πρώτο γκολ από ένα πέναλτι το οποίο έπρεπε να δοθεί φάουλ, όμως στη συνέχεια δεν αντέδρασαν, χάνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα για να «φωνάζουν» πως έπρεπε να πάρουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Θρίαμβος με Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι με το οποίο γίνεται το 1-0. Ήταν η φάση που καθόρισε την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς σε ένα κομβικό σημείο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κι από κει και πέρα έφτασε άνετα στο 3-0. Ο Παναθηναϊκός βέβαια διαμαρτύρεται για την ίδια φάση, καθώς έπρεπε να υποδειχθεί φάουλ και όχι πέναλτι, μιας και το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής.

Ο διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος. Μοιραία συζητείται η φάση του πέναλτι, καθώς καταλόγισε πέναλτι αντί για φάουλ. Είναι λάθος και του βοηθού που ίσως και να είχε καλύτερη οπτική της φάσης. Επίσης, τον δικαιολογεί εν μέρει η ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε η φάση και το ότι η ανατροπή έγινε στα όρια της περιοχής. Από κει και πέρα δεν αντιμετώπισε κάποια δυσκολία. Το πέναλτι του Παναθηναϊκό ήταν ξεκάθαρο.

Θρίαμβος με Ροντρίγκες για τον ΠΑΟΚ 3-1 τον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ