Την Παρασκευή η απόφαση για playoffs και Nova

Δεν πάρθηκε οριστική απόφαση για playoffs και Nova στο διοικητικό συμβούλιο της Super League την Τετάρτη (19/7). Νέο Δ.Σ. την Παρασκευή (21/7). Σπανός: "Να επωμιστούν τη μείωση των εσόδων οι μεγάλοι".

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League την Τετάρτη (19/7) δεν αποφάσισε οριστικά αναφορικά με τα "καυτά" ζητήματα που αφορούν στο συμβόλαιο με τη Nova, στη μείωση των ομάδων και στο θέμα της διεξαγωγής, ή μη, των playoffs για τη σεζόν που ακολουθεί.

Οι διαπραγματεύσεις με το συνδρομητικό κανάλι συνεχίζονται και στο περιθώριο του νέου διοικητικού συμβουλίου, που θα γίνει την Παρασκευή (21/7), αναμένονται οι όποιες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Nova ζητά να μειώσει κατά 18% τα χρήματα που θα δίνει στις ομάδες για τη σεζόν 2017-2018, να υπάρξει μείωση των ομάδων, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι 12 "μικρομεσαίοι", οι οποίοι παράλληλα ζητούν να επωμιστούν οι μεγάλοι τη μείωση των εσόδων.

Δεδομένη είναι η επιθυμία των "μεγάλων" να μην γίνουν playoffs τουλάχιστον για τη σεζόν που ακολουθεί, κάτι στο οποίο οι άλλες ομάδες δεν φέρνουν καμία αντίρρηση. Μάλιστα εκφράζεται η εκτίμηση πως ούτε η Nova θα διαφωνήσει με αυτό, αρκεί φυσικά να προκύψει συμφωνία σε άλλα ζητήματα.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Λίγκα και Nova είναι ιδιαιτέρως σημαντική και για τις δύο πλευρές και υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές να βάλουν "νερό στο κρασί τους", ώστε να υπάρξει... deal την Παρασκευή (21/7).

ΣΠΑΝΟΣ: "ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ"

Λίγο μετά το Δ.Σ. της Τετάρτης (19/7), ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, ξεκαθάρισε ότι οι 12 ομάδες έχουν καταθέσει τη δική τους πρόταση για το που πρέπει να πέσει το βάρος της μείωσης, δηλαδή στους "μεγάλους".

Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Είχαμε πολλές διαπραγματεύσεις με τη Nova. Μετά από πολλές προτάσεις και από μακρύ διάλογο που είχαμε όλες οι ομάδες, καταλήξαμε να διακόψουμε στο σημερινό ΔΣ μέχρι την Παρασκευή. Έχουμε καταλήξει σε μια μορφή πρότασης που έχουμε υποβάλλει προς τις μεγάλες ομάδες, αλλά δεν ήταν δυνατόν να πάρουμε σήμερα απάντηση. Θεωρώ ότι είναι μια πρόταση εφικτή για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει τόσο καιρό". Είπε επίσης μεταξύ άλλων... 

Για το περιεχόμενο της πρότασης:

"Δεσμεύομαι να μην μπω σε λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία έχουμε ζητήσει την κατανόηση των μεγάλων ομάδων που έχουν τη μεγάλη μερίδα των εσόδων, ώστε να βάλουν πλάτη και να μην πέφτουν όλα τα βάρη στους μικρούς".

Για το αν οι μεγάλοι τα βρήκαν με τη Nova:

"Κατ’ αρχάς δεν μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία. Τους είχαμε εξουσιοδοτήσει να μιλήσουν και να βρουν την τελική πρόταση. Ήρθε μια πρόταση από τη Nova και την εξετάζουμε, ώστε να την υλοποιήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος".

Για το αν έχουν δεχθεί τη μείωση εσόδων που προτείνει η Nova:

"Όχι, δεν έχουμε δεχθεί τίποτα ακόμα. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες. Η γενική ιδέα αυτού που ζητούν οι 12 είναι τη μείωση των εσόδων που ζητά ο τηλεοπτικός πάροχος, να την επωμιστούν οι μεγάλοι. Μιλάμε ότι αυτό θα ισχύσει για ένα χρόνο".

Για τη μείωση των ομάδων και τα playoffs:

"Αυτά θα συζητηθούν την Παρασκευή".

Για το αν οι «12» είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων:

"Όχι, είναι κατά".

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί η πρεμιέρα:

"Όχι, όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση".

Για το αν η NOVA έχει ως όρο τη μείωση των ομάδων:

"Όχι, δεν μας μεταφέρθηκε κάτι τέτοιο. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων το έθεσαν βέβαια, χωρίς όμως ως θέση της NOVA. Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και θα συζητηθούν την Παρασκευή".

Για την περίπτωση να μην δεχθούν οι μεγάλοι:

"Δεν μπορώ να σας πω από τώρα τι θα γίνει. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Δεν κάναμε κάποια πρόταση που να χαρακτηρίζεται ως υπερβολή. Αν οι μεγάλοι μας θέλουν και θέλουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τότε μπορούν να τη δεχθούν".

Για την αναδιάρθρωση και γιατί δεν προχώρησε:

"Γιατί πήγαινε πακέτο με την αναδιανομή. Εκεί πρέπει να συμφωνούν και οι 16, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις. Είναι σίγουρο ότι δεν προχωρά η αναδιανομή των εσόδων".

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ

Επισήμως σε ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα αναφέρει: "Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 θα συνεχιστούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση (15:30 & 16:00 αντίστοιχα), στα γραφεία της Super League".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Daily Stormer: Τι διάβασα στο Νο1 νεοναζιστικό site του κόσμου

Μια βουτιά στον μεγαλύτερο οχετό μίσους (*Ακολουθούν αναγκαστικά σκληροί χαρακτηρισμοί και εικονες).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24