STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τηλεοπτικά δικαιώματα: Οργή της Super League για την ΕΡΤ

Εξωτερική άποψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εξωτερική άποψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το κούρεμα που θέλει να κάνει η ΕΡΤ στα ποσά που δίνει στις ομάδες έχουν προκαλέσει την οργή των ανθρώπων της Super League. Τι αναφέρουν για τα συμβόλαια που έχουν σε ισχύ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρήκε γρήγορα λύση με τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες ομάδες της Super League οι οποίες έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και για τη νέα σεζόν. Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα η Δημόσια Τηλεόραση πρότεινε σημαντικές μειώσεις στους συλλόγους με τους οποίους είχε συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν.

Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Λαμία (το ίδιο θα συμβεί και με τον ΟΦΗ, που περίμενε έσοδα 2 εκατ. ευρώ) έχουν ήδη λάβει επιστολή με την οποία τους γίνεται γνωστό ότι η πρόταση της ΕΡΤ για τη νέα σεζόν θα είναι αισθητά μικρότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Για την ακρίβεια τους προτάθηκε μείωση που φτάνει μέχρι το 45%! Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει κάνει έξαλλους τόσο τους ανθρώπους των ομάδων όσο και εκείνους της Λίγκας. Μάλιστα, από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Λίγκας αναφέρθηκαν και στο χρονικό σημείο που επέλεξε η ΕΡΤ να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Την Πέμπτη (1/8), τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Άρης αγωνίζονται στο Europa League και σίγουρα η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση στις δύο ομάδες. Επιπρόσθετα, εκείνο που έλεγαν χαρακτηριστικά είναι πως έχουν στα χέρια τους συμβόλαια με συγκεκριμένα ποσά και για τη νέα περίοδο και θα πατήσουν πάνω σε αυτά διεκδικώντας τα ποσά που είχαν συμφωνήσει.

Την ίδια ώρα η ΕΡΤ έχει προτείνει μείωση 60% στις ομάδες της Super League 2 (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, Πλατανιάς, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Χανιά, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης). Φυσικά, αναμένεται έντονη αντίδραση και από αυτές τις ΠΑΕ, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή (2/8) διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ