STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τη Δευτέρα (5/3) η απόφαση για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τη Δευτέρα (5/3) θα ανακοινωθεί η απόφαση για την τύχη του ντέρμπι της Τούμπας, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Όλοι οι διάλογοι από την ακροαματική διαδικασία.

Το Sport24.gr βρέθηκε στα γραφεία της Super League και σας μεταφέρει όλους τους διαλόγους που ακούστηκαν από τους δικηγόρους των ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακού. Η απόφαση για την τύχη του ντέρμπι της Τούμπας, για την 23η αγωνιστικής που δεν ξεκίνησε ποτέ, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (5/3).

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι νομικοί, Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ τον "Δικέφαλο" οι συνάδελφοί τους, Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, Άγγελος Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Παπαδόπουλος και Χρήστος Παπαθωμάς. Τους "ερυθρόλευκους" εκπροσώπησαν επίσης ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς κι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας, ενώ το "Δικέφαλο" ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης.

Αρχικά, ο αθλητικός δικαστής ζήτησε συμπληρωματική έκθεση από τον διαιτητή του ντέρμπι, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, η οποία και έχει ήδη σταλεί. Σε αυτή αναφέρεται ότι όλα έγιναν νομότυπα αναφορικά με το φύλλο αγώνα, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο γιατρός διαβεβαίωσε για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία και πως γι' αυτό διέκοψε το ματς. Αρχικά πήρε το λόγο ο Αχιλλέας Μαυρομάτης για να ζητήσει αναβολή της διαδικασίας. "Δεν είχαμε χρόνο ούτε να μελετήσουμε την έκθεση", έλεγαν στον ΠΑΟΚ.

Αχιλλέας Μαυρομάτης (νομικός του ΠΑΟΚ): "Ήρθαμε για να δικάσουμε. Με μεγάλη μας έκπληξη λαμβάνουμε συμπληρωματική έκθεση διαιτητή. Αγνοούμε πώς ζητήθηκε αυτή η έκθεση. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί η διαδικασία, ώστε να παραβρεθεί και ο διαιτητής, ο οποίος άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα. Μια ύποπτη συμπληρωματική έκθεση διαμορφώνει νέα δεδομένα. Να κληθούν ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο γιατρός του αγώνα".

Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ): "Έκανε 4 ώρες να κλείσει το φύλλο αγώνα ο κ. Αρετόπουλος. Είναι αντικρουόμενα αυτά που έγραψε με τη συμπληρωματική έκθεση. Όλη η Ελλάδα ξέρει μέσω των ΜΜΕ τι έχει κάνει λάθος η κάθε ΠΑΕ. Έρχεται μετά από πέντε μέρες και εμφανίζει συμπληρωματική έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο αυτό το γεγονός. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε, πώς ζητήθηκε".

Βασίλης Δημακόπουλος (νομικός Ολυμπιακού): "Θεωρώ ότι το αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή ως προς την ετοιμότητα των συναδέλφων, έχει βάση Είναι στην κρίση σας. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για να δώσετε αναβολή".

Λάμπρος Μπίρδας (νομικός ΠΑΟΚ): "Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 24 του ΚΑΠ, ο διαιτητής μπορεί να καταθέσει συμπληρωματική έκθεση εντός 48 ωρών από τη λήξη του αγώνα".

Η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα, κατόπιν απόφασης της κ. Σκολαρίκη. Αυτό ώστε να προετοιμαστεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά τη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή Αρετόπουλου. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αρχικά αναβολή για τη Δευτέρα, αλλά στον Δικέφαλο δόθηκε μισή ώρα.

Σε αυτό το διάστημα, έξω από τα γραφεία βρέθηκαν 20-25 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη και ζήτησαν την διεξαγωγή του ματς. Ύστερα, από πέντε λεπτά αποχώρησαν.

Αχιλλέας Μαυρομάτης (νομικός του ΠΑΟΚ): "Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κυλήσουν όλα ομαλά. Δεν είχε ανάψει ούτε ένας πυρσός. Μόνο χαρτάκια, για να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα. Κανείς από τους 30.000 χιλιάδες δεν κατάλαβε τι έγινε και προέκυψε τραυματισμός του. κ. Γκαρθία. Αντικανονικά συμμετείχε στον πάγκο της ομάδας του. 75 πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομά του στη λίστα.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης προπονητή ή ανθρώπου του πάγκου. Σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά αξιωματούχο αγώνα, αλλά εξωτερικό παράγοντα.Ακόμα και ο τραυματισμός του δεν έχει συνέπεια στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έρχεται εδώ ο διαιτητής και άλλα γράφει στο φύλλο αγώνα. Μας ζητήθηκε από εκπροσώπους του Ολυμπιακού να γίνει διόρθωση στη λίστα και να αντικατασταθεί ο κ. Κόντης από τον κ. Γκαρθία

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε μόνος του και ότι ο διαιτητής έκρινε πως ο προπονητής μπορεί να συνεχίσει το ματς.Δεν υπάρχει καν τραυματισμός. Ζητάμε να καταχυρωθεί το.ματς υπέρ μας ή στη χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το παιχνίδι".

Λάμπρος Μπίρδας (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Η δεύτερη διευκρινιστική έκθεση είναι σφοδρά αντικρουόμενη. Δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Άλλα γράφει την πρώτη φορά, άλλα τη δεύτερη".

Άγγελος Κωνσταντινίδης (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Κακώς κατηγορούμαστε για το εδάφιο β' του άρθρου για αφαίρεση βαθμών. Το ματς δεν είχε ξεκινήσει"

Νικόλαος Παπαδόπουλος (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Η αρμοδιότητα του διαιτητή δεν είναι να κάνει έλεγχο της λίστας. Να την πάρει, να την αντιγράψει στο φύλλο αγώνα για να είναι αυτό έγκυρο".

Άγγελος Κωνσταντινίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Θα έπρεπε να κληθούμε μόνο με το 15,3α του πειθαρχικού κώδικα. Tο συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει μόνο πρόστιμο".

Χρήστος Παπαθωμάς (δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Η διορθωμένη λίστα δεν προσκομίστηκε καν στη στατιστική υπηρεσία. Στις 6.49 ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η στατιστική υπηρεσία".

Βασίλης Δημακόπουλος (δικηγόρος του Ολυμπιακού): "Από το φύλλο αγώνα, την ιατροδικαστή έκθεση και από τον παρατηρητή, γίνεται λόγος για τραυματισμός. Βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν τίθεται από αμφισβήτηση. Ήταν αξιωματούχος ο προπονητής. Μη έναρξη, ίσον διακοπή".

Αργύρης Λίβας, δικηγόρος Ολυμπιακού: "Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων, αλλά και από τον γιατρό του αγώνα, γιατρό του ΠΑΟΚ".

Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ): "Παρά τις συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους του Ολυμπιακού, αλλά και την επιστολή που έστειλε στην ΚΕΔ για αλλαγή του διαιτητή, για μια φερόμενη συνάντηση με τον πεθερό του διαιτητή, για την οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διασφάλισε την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Ακόμα και οι σύνδεσμοι. Ήμουν παρών στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα τάξης".

Ρώτησε η δικαστής τον κ. Γκαγκάτση: "Πώς πέρασε το ρολό ταμειακής μηχανής;".

"Συνηθίζεται να βρίσκονται στα γήπεδα. έχει γίνει μεθόδευση. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Άκουσα τον κ. Καραπαπά να φωνάζει για τον φερόμενο ως προπονητή του Ολυμπιακού: «Να μείνει κάτω»" ανέφερε ο κ. Γκαγκάτσης.

Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ): "Ανοίξαμε το ιατρείο του γηπέδου για να μπει μέσα ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού και ο γιατρός του Ολυμπιακού. Κλείστηκαν στα αποδυτήριά τους και δεν πήγαν στο ιατρείο του γηπέδου. Επί ένα τέταρτο ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια. Εξετάστηκε μετά από ένα τέταρτο. Αυτός ο τραυματισμός, ο φερόμενος ως τραυματισμός, πιστεύουμε ότι προκλήθηκε στα αποδυτήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από τον ίδιο τον γιατρό του Ολυμπιακού.

Παρότι ήρθε σε επαφή σε ένα σημείο του σώματος η συγκεκριμένη χαρτοταινία, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, μη έχοντας κανένα τραύμα. Μπήκαν στα αποδυτήρια και εκεί προκλήθηκε το όποιο τραύμα φαίνεται να έχει. Υπάρχει δήλωση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει: «Παίρνω την ομάδα και φεύγω». Η απόφαση να φύγουν ήταν ειλημμένη. Ο κ. Γκαρθία άρχισε να πιάνει το κεφάλι του, τα μάτια του, εκτός από εκείνο το σημείο που φαίνεται στη φωτογραφία".

Βασίλης Χαλβατζούλης (μάρτυρας): "Έχω δύο παιδιά και ένα εγγόνι. Από τις 18.00 ήμασταν στα γήπεδο για να δούμε τις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Είχα θέση ακριβώς πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Επί 1,5 ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τραγουδούσαν. Δεν είχε πεταχτεί τίποτα. Ό,τι έγινε, έγινε μπροστά μου. Πέταξε χαρτιά και ο εγγονός μου. Υπήρξαν και χαρτιά υγείας. Ήταν χαρτί ταμειακής αυτό που έπεσε στον προπονητή. Πετάχτηκε στον αέρα, είχε καμπύλη και έπεσε ξυστά στο πρόσωπο του Γκαρθία, στην πίσω πλευρά. Έπεσε από ψηλά, δεν ήταν κατευθυνόμενο. Η δική μου όραση και άποψη είναι ότι το χαρτί πέρασε ξυστά από την αριστερή του πλευρά. Κάθισε στα γόνατα.

Τον πήραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και για μία ώρα δεν είχαμε ενημέρωση για το αν γίνει το ματς. Ο εγγονός μου, μου είπε ότι κρυώνει και καλύτερα ήταν να φεύγαμε. Έμαθα ότι ο γιατρός του Ολυμπιακού πήγε στο Διαβαλκανικό. Πήγα στο νοσοκομείο και είδα ότι εξωτερικά δεν είχε τίποτα ο κ. Γκαρθία. Δεν είχε τραύμα, τον είδα σε απόσταση 20 εκατοστών. Ένα χάρτινο αντικείμενο δεν μπορεί να κάνει ζημιά ούτε στο δέρμα, ούτε πουθενά. Ένα χαρτί, ρολό χαρτί, δεν μπορεί να κάνει ζημιά. Μη μου κάνετε ερωτήσεις για... χάρτινους τραυματισμούς. Ούτε σε muppet show δεν μπορεί να τραυματιστεί κανείς στο εσωτερικό χείλος από χαρτί. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει αιμάτωμα"

Βασίλης Δημακόπουλος (δικηγόρος του Ολυμπιακού): "Μπορείς να κατευθύνεις ένα ρολό χαρτί, το οποίο λέτε ότι δεν μπορεί να τραυματίσει, αν δεν υπάρχει οδηγός για να το πάει στο σώμα του άλλου;".

Ματαθίος Τσούγκας (μάρτυρας): "Είμαι ιατροδικαστής στο επάγγελμα. Μου ζήτησαν να καταθέσω ειδικές γνώσεις. Με τα στοιχεία που έχω, με το βίντεο, μπορώ να πω τα εξής: Όσα είπε ο κ. Γκαρθία έρχονται σε αντίθεση με τη χειρουργική εκτίμηση του Διαβαλκανικού. Έχω καταθέσει γνωμάτευση. Η χειρουργική εκτίμηση του Διαβαλκανικού κάνει λόγο για επιφανειακό θλαστικό τραύμα, ότι δεν αιμορραγεί και ότι δεν χρήζει συρραφής. Δεν αναφέρει οίδημα. Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Γκαρθία. Πώς είναι δυνατόν να φόρεσε κολάρο; Δεν ξέρω για ποιους λόγους τοποθετήθηκε".

Οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν τίποτα και το παραδέχονται όλοι. Δεν υπάρχει διάσειση. Δεν υπάρχει κάκωση στην σπονδυλική στήλη (ευθειασμός) που σημαίνει ότι δεν τραντάχτηκε το κεφάλι προς τα πίσω. Ακόμα και σε ήπιο ευθειασμό, δεν γίνεται να φοράς κολάρο. Το ήπιο οίδημα μπορεί να προκλήθηκε από μεταγενέστερη κάκωση ή δάγκωμα. Αφήστε με να βγω έξω, να δείτε σε πόση ώρα μπορώ να έχω πάθει αυτή την κάκωση. Εξωτερικά δεν έχει ούτε μελανιά ο κ. Γκαρθία. Θα έπρεπε να έχει το λιγότερο μελανιά. Ένα τέτοιο θλαστικό τραύμα, εγώ σαν ιατροδικαστής, θα έλεγα ότι είναι ασήμαντη σωματική βλάβη, που δεν χρειάζεται επτά μέρες ανάρρωσης".

Αθανάσιος Σωτηράκης (τραυματιοφορέας, μάρτυρας): "Το περιστατικό έγινε στα δύο μέτρα από εμένα. Είδα έναν κύριο να βάζει το χέρι στο μάτι και να πέφτει κάτω. Ενεργοποιήθηκα, έσπευσα κοντά του. Ζήτησα να ανοίξει το φαρμακείο. Άκουσα κάποιον από δεξιά μου να φωνάζει: «Να μείνει κάτω». Το θεώρησα λάθος που του ζήτησαν να μείνει κάτω. Ούτε καν ήξερα ποιος χτύπησε. Όλοι φορούσαν μαύρα. Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ήταν κάποιος από τον Ολυμπιακό ή από τον ΠΑΟΚ. Είδα ότι κρατούσε το κεφάλι του, με αγνόησαν και κατέβηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια. Τους δήλωσα ότι μπορώ να βοηθήσω, κατέβηκα μέχρι τις σκάλες για να τους βοηθήσω με το φαρμακείο, αλλά δεν με χρειάστηκαν".

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 19:10, ενώ η προθεσμία κατάθεσης των υπομνημάτων ορίστηκε για τη Δευτέρα (5/3) μέχρι τις 10:00. Οι νομικοί του ΠΑΟΚ ζήτησαν να κάνουν ένα μικρό σχολιασμό.

Αχιλλέας Μαυρομάτης (νομικός ΠΑΟΚ): "Ζητούμε στη χειρότερη των περιπτώσεων να επαναληφθεί ο αγώνας και την απόλυτη απαλλαγή της ΠΑΕ από τις εις βάρος μας κατηγορίες".

Λάμπρος Μπίρδας (νομικός ΠΑΟΚ): "Τι έκαναν 15 λεπτά κλεισμένοι στα δικά τους αποδυτήρια; Βγήκαν και μετά συνέταξε την έκθεσή του ο ιατρός".

Άγγελος Κωνσταντινίδης (νομικός ΠΑΟΚ): "Κακώς παραπεμπόμαστε με το εδάφιο β του άρθρου 15, παρ. 3ε. Προκύπτει ότι έχουμε αγώνα που δεν άρχισε".

Νικόλαος Παπαδόπουλος (νομικός ΠΑΟΚ): "Βλέπουμε τον Ολυμπιακό να είναι αυστηρός και τυπικά για τις διατάξεις που αφορούν τον δήθεν τραυματισμό του φερόμενου προπονητή τους. Μένει στο γράμμα του κανονισμού, που μιλάει μόνο για τραυματισμό, ώστε να καταφέρει την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Δεν είναι αυστηρός για τις δικές του παραβάσεις, για την καταχώρηση των αξιωματούχων του στη λίστα. Δεν ζητάμε ποινή από τον Ολυμπιακό για αυτή την παράβαση. Καμία ποινή, ούτε επίπληξη. Ζητάμε να διαπιστωθεί η αντικανονικότητα. Ο πραγματικός σκοπός του Ολυμπιακού, που ήταν προαποφασισμένος, ήταν να μην γίνει ο αγώνας. Να κατοχυρωθεί υπέρ μας ο αγώνας. Το πιο δίκαιο θα είναι βέβαια να επαναληφθεί ο αγώνας".

Βασίλης Δημακόπουλος (νομικός ΠΑΟΚ): "Έχει τέτοια αντιφατικότητα αυτά που λέει ο ΠΑΟΚ. Λένε πράγματα που τον εκθέτουν. Είναι σοβαρή ομάδα ο ΠΑΟΚ, με θαυμάσιους παίκτες. Η σοβαρότητά της αδικείται από τέτοιους ισχυρισμούς"

Αργύρης Λίβας (δικηγόρος Ολυμπιακού): "Το Διαβαλκανικό, η ιατροδικαστής, η κατάθεση του αστυνομικού και η αυτόφορη διαδικασία σε βάρος του δράστη, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης του τραυματισμού".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ