STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τέλος στο σερί του Ολυμπιακού, 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από εννέα σερί νίκες, ο Ολυμπιακός άφησε βαθμούς στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στο 1-1 με τον Αστέρα. Προηγήθηκαν με τον Ιγκλέσιας (21') οι Αρκάδες, ο Ανσαριφάρντ (39' πεν.) ισοφάρισε για τους Πειραιώτες.

Βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς ο Αστέρας έβαλε φρένο στο σερί των εννέα νικών που μετρούσαν οι Πειραιώτες στην Super League.

Μετά το 1-1 του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 43 πόντους, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με έναν λιγότερο και η τρίτη ΑΕΚ με 41.

Ενόψει της αναμέτρησης, ο Σάββας Παντελίδης ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στους Νίκο Καλτσά, Κώστα Γιαννούλη που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, όπως και στον Γεβγέν Σελίν που εξέτισε την τιμωρία του.

Αντίθετα εκτός πλάνων έμεινε ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης καθώς δηλώθηκε να εκτίσει τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του στο συγκεκριμένο ματς, ενώ ο Τάσος Δουβίκας παρέμεινε στα πιτ εξαιτίας του τραυματισμού του.

Ο τεχνικός του Αστέρα πήρε στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές, τους Αθανασιάδη, Τσιφτσή, Τριανταφυλλόπουλο, Γιαννούλη, Μπέρτο, Κώτσιρα, Σελίν, Χριστόπουλο, Κυριακόπουλο, Ντουντού, Τόνσο, Μουνάφο, Ισνάλδο, Μαντιντά, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδη, Καλτσά, Γκοντό και Μανιά. Εκτός 18άδας έμεινε ο Μπέρτος.

Τέλος στο σερί του Ολυμπιακού, 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη

Με 21 παίκτες ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη. Ανάμεσά τους και ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και έτσι τέθηκε εκ νέου στη διάθεση του Όσκαρ Γκαρθία.

Κανονικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Λεονάρντο Κούτρης, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από ένα χτύπημα στο πέλμα και παρά τα σημάδια κόπωσης, διατηρήθηκε στα πλάνα του προπονητή του.

Στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη έμειναν οι Εχσάν Χατζισαφί, Ίγκορ Σίλβα, Αντρέ Μαρτίνς και ο τραυματίας Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Χουτεσιώτης, Ίβουσιτς, Προτό, Μποτία, Κούτρης, Ένχελς, Σισέ, Νικολάου, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Οφόε, Μάριν, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Ανσαριφάρντ, Μιραλάς και Σεμπά ήταν οι 21 παίκτες της αποστολής των Πειραιωτών.

Ο Όσκαρ Γκαρθία επανέφερε τον Ένχελς στο πλευρό του Σισέ, όπως και τους Μιραλάς - Ανσαριφάρντ στην γραμμή κρούσης, αφήνοντας στον πάγκο για ανάσες τον Φορτούνη. Ίβουσιτς, Σεμπά και Ανδρούτσος οι τρεις που έμειναν εκτός 18άδας.

Τέλος στο σερί του Ολυμπιακού, 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη

Τα δύο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, ένα για κάθε ομάδα. Ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 21' για τους Αρκάδες, ο Ανσαριφάρντ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 39' ισοφάρισε για τους Πειραιώτες.

"Στοπ" του Αστέρα στο σερί

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (64' Ισνάλδο), Τόνσο, Κυριακόπουλος (74' Ντουντού), Μανιάς (84' Καλτσάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ένχελς, Σισέ (85' Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Πάρντο (70' Οτζίτζα Οφόε), Μάριν (46' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ.

Γκολ: 21' Ιγκλέσιας / 39' πεν. Ανσαριφάρντ

Κάρτες: 45' Κυριακόπουλος, 45'+2' Καλτσάς, 59' Κώτσιρας, 73' Τριανταφυλλόπουλος, 78' Ντουντού, 89' Σελίν / 45' Φιγκέιρας, 72' Σισέ, 78' Ρομαό

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έψαχνε την 10η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, θέλοντας να πάει στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ χωρίς να έχει βαθμολογικές απώλειες. Όμως το ξεκίνημα των Πειραιωτών στο παιχνίδι κάθε άλλο παρά αιτιολογούσε αυτή την ανάγκη τους.

Υποτονικοί, δεύτεροι στη μπάλα, με αποστάσεις και δίχως ένταση στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Ολυμπιακού εκνεύρισαν από τα πρώτα λεπτά τον Όσκαρ Γκαρθία, που ήταν συνεχώς όρθιος κάνοντας έντονες παρατηρήσεις για τον τρόπο που λειτουργούσε η ομάδα του στο γήπεδο.

Από την άλλη ο Σάββας Παντελίδης ήταν πολύ πιο ήρεμος, καθώς οι γηπεδούχοι δεν κινδύνευαν, έβγαιναν με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος στην επίθεση, πίεζαν σωστά στον άξονα και διατηρούσαν το τέμπο της αναμέτρησης στα επίπεδα που εξυπηρετούσε το αγωνιστικό τους πλάνο.

Ο Αστέρας χτύπησε καμπανάκια στον Ολυμπιακό, τόσο στο 8' όσο και στο 13' με πρωταγωνιστή τον Τόνσο, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" δεν έλεγαν να ξυπνήσουν. Έτσι στο 21' ήρθε ο Ιγκλέσιας να κερδίσει την αεροπορία των Πειραιωτών και με το κεφάλι να δώσει προβάδισμα στους Αρκάδες!

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός άρχισε να... σαλεύει αλλά χωρίς να δημιουργεί φάσεις στα αντίπαλα καρέ, με το δοκάρι του Μιραλάς σε εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση να αποτελεί την κορυφαία στιγμή των "ερυθρολεύκων" μέχρι το 31'.

Ο Ένχελς έβαλε σωτήρια κόντρα σε προσπάθεια του Μανιά εντός περιοχής στο 37' και στο επόμενο λεπτό ο Τριανταφυλλόπουλος ανέτρεψε τον Ανσαριφάρντ εντός περιοχής, με τον Ζαχαριάδη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ανόητη μεν (αφού από τέτοια γωνία και με πλάτη στο τέρμα ο Ανσαριφάρντ δεν μπορούσε να απειλήσει), παράβαση δε και ο Ιρανός φορ είπε "ευχαριστώ", εκτελώντας άψογα την εσχάτη των ποινών για το 1-1 στο 39'!

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτό ήταν το τέταρτο σερί τέρμα του 28χρονου φορ στο πρωτάθλημα και το 12ο συνολικά. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ρομαό, λες και... ζήλεψε τον Τριανταφυλλόπουλο, λίγο έλειψε να προσφέρει ένα εύκολο γκολ στους γηπεδούχους, αλλά στο απερίσκεπτο γύρισμα του Τογκολέζου έσωσαν την κατάσταση κατά σειρά οι Σισέ, Ένχελς και Προτό.

Η στατιστική εικόνα στο ματς στα πρώτα 45 λεπτά:

Τέλος στο σερί του Ολυμπιακού, 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη

Η χρησιμοποίηση του Μιραλάς στην πλάτη του Ανσαριφάρντ έδινε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να έχει έναν ακόμη παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα, που πατάει περιοχή και μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμίες στις πτέρυγες. Από την άλλη ο Βέλγος δεν είναι ο τύπος του παίκτη που θα συνδέσει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση, καθώς έχει πολλά επιθετικά στοιχεία, αλλά όχι αυτά του playmaker.

Ήταν πρόβλημα αυτό για τους Πειραιώτες στο πρώτο μέρος και ο Γκαρθία επιχείρησε να το διορθώσει ρίχνοντας στο ματς τον Φορτούνη στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Μάριν να μένει στα αποδυτήρια. Ένα δεύτερο ημίχρονο που άρχισε με καθυστέρηση, εξαιτίας ρίψης δακρυγόνων από την αστυνομία προκειμένου να απωθήσει οπαδούς που επιχείρησαν να μπουν στις εξέδρες του γηπέδου.

Για τους γηπεδούχους, ο Παντελίδης δεν άλλαξε κάτι αφού δεν είχε και λόγο να το κάνει. Ο Αστέρας είχε κρατήσει τους κινδύνους μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη, καταφέρνοντας παράλληλα να απειλήσει με συνέπεια την εστία του Προτό.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν πολύ σωστά στο πλάτος του γηπέδου, δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να κυκλοφορήσει τη μπάλα και την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες είχαν πάρει... εργολαβία τα εύκολα λάθη δίνοντας δικαιώματα στους αντιπάλους τους.

Ο Γκαρθία έριξε στο ματς τον Οτζίτζα Οφόε από το 69' και ήταν ο Ζιλέ δύο λεπτά αργότερα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Αθανασιάδη, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να αντιδρά σωτήρια στο βολ πλανέ του Βέλγου!

Στο 81' ο Κούτρης αστόχησε υπό καλές προϋποθέσεις εντός περιοχής, ο Τζούρτζεβιτς μπήκε στο 85' αντί του Σισέ, ωστόσο το "όλα για όλα" των Πειραιωτών δεν συνοδεύτηκε από κάποια ευκαιρία ως το τέλος του ματς και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Για τον Ολυμπιακό ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο (4/2, 19:30), ενώ ο Αστέρας υποδέχεται την Ξάνθη (3/2, 15:00) για την 20η αγωνιστική της Super League.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στην Τρίπολη:

Τέλος στο σερί του Ολυμπιακού, 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με το παιχνίδι στο 1-1, είναι ο Αθανασιάδης που κάνει την επέμβαση του αγώνα στο 71ο λεπτό, στερώντας από τον Ζιλέ ένα γκολ που θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστός ο καταλογισμός του πέναλτι, χαρίστηκε σε Φιγκέιρας και Ντουντού. Ο Πορτογάλος μπορούσε να αποβληθεί στην ένταση που δημιουργήθηκε με τον Κυριακόπουλο και ο Βραζιλιάνος στο φάουλ και την κοκορομαχία που ακολούθησε με τον Ρομαό. Δύσκολη η φάση του 75', ο Σισέ περνά το χέρι του μπροστά από τον Μανιά, ο Ζαχαριάδης θεώρησε πως δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ματίας Ιγκλέσιας. Όχι μόνο για το τέρμα που πέτυχε, αλλά γιατί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο αρχηγός του Αστέρα αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους μέσους του Ολυμπιακού, κερδίζοντας τους κατά κράτος σε πολλές περιπτώσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το αρχικό στήσιμο αλλά και η διαχείριση του Σάββα Παντελίδη στο ματς. Ήταν προετοιμασμένος για τον τρόπο που θα σταματήσει την επίθεση του Ολυμπιακού, χωρίς να κλείσει στιγμή την ομάδα του στα καρέ. Έχοντας σχέδιο τόσο στον τρόπο που θα κρατήσουν την μπάλα οι παίκτες του, όσο και στο πώς θα πιέσουν αποτελεσματικά στο πλάτος του γηπέδου. Στοχευμένες και οι αλλαγές του, σε ένα εξαιρετικό συνολικά κοουτσάρισμα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολλά είναι τα πράγματα που δεν λειτούργησαν σωστά για τον Ολυμπιακό. Δεν βγήκε στον Γκαρθία η επιλογή του Μιραλάς πίσω από τον Ανσαριφάρντ, πολύ περισσότερο με τους Μάριν, Πάρντο σε εξαιρετικά χαμηλή πτήση. Ωστόσο ήταν η κακή παρουσία του Ρομαό που στέρησε πολλά από τον άξονα της μεσαίας γραμμής, τόσο ανασταλτικά, όσο και στην προώθηση της μπάλας. Κάτι αναμενόμενο μάλλον, αφού ο Τογκολέζος έχει πάρει... επ' ώμου τη θέση "6", όπου παλεύει μόνος του όλη τη σεζόν. Μοιραία θα "κρεμάσει" κάποια στιγμή...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ