STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα παρασκήνια του "τελικού": Μια μέρα στην πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρακολούθησε το ιστορικό για τον ΠΑΟΚ παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και καταγράφει μικρές ιστορίες από το ντέρμπι της Τούμπας.

Το βράδυ της Κυριακής (10/2) έγινε το σημαντικότερο φετινό παιχνίδι της Super League. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό, ξέφυγε στο +9 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί να κατακτήσει τον τίτλο. Το Sport24.gr που βρέθηκε στην Τούμπα περιγράφει πώς κύλησε η μέρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σπουδαία αναμέτρηση, με μικρές ιστορίες και παρασκήνια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

* Στην ίδια πτήση για τη Θεσσαλονίκη η αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ. Ρικ Πιτίνο, Ντέιβιντ Μπλατ, Νικ Καλάθης, Βασίλης Σπανούλης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιάννης Παπαγιάννης, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Γιάνις Στρέλνιεκς. Η επίσκεψη στην πόλη για το ΕΚΟ All Star Game.

* Λίγο μετά την άφιξη στο "Μακεδονία" το πρωί της Κυριακής (10/2), κατά την έξοδο από τους χώρους του αεροδρομίου στο δρόμο για την πιάτσα των ταξί, ακούστηκαν τα πρώτα συνθήματα. Οπαδοί του ΠΑΟΚ που ζητούσαν τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Βασίλης Σπανούλης που μόλις είχε φτάσει και αυτός στη Θεσσαλονίκη για το ΕΚΟ All Star Game μαζί με τρία παιδιά του και τη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψονίδου, ήταν εκεί, αλλά δεν συνέβη το παραμικρό.

* "Πω πω, χαμός θα γίνει σήμερα. Γι' αυτό το ματς ζούνε" έλεγε ο οδηγός του ταξί στο οποίο επιβιβάστηκα για να πάω στο ξενοδοχείο. "Αυτό το ματς είναι. Αν το πάρουνε, τέλειωσε το πρωτάθλημα. Ιστορικό παιχνίδι. Εν τω μεταξύ, ταξί δεν θα βρίσκει κανείς μετά. Αφού όλοι στο γήπεδο θέλουν να πάνε. Και οι οδηγοί ταξί. Όσοι δεν ασχολούνται και θα δουλεύουν εκείνη την ώρα, θα τους παρακαλάνε για μεταφορά" πρόσθεσε.

* Στο δρόμο για το ξενοδοχείο έβλεπες παππούδες πάνω σε μηχανάκι τύπου Vespa, να οδηγούν, να κρατάνε σημαίες του ΠΑΟΚ και να φωνάζουν: "Πάμε ΠΑΟΚάρααα". Σαφές δείγμα ότι η πόλη κινούνταν στους ρυθμούς του σπουδαίου αγώνα. Ιστορικού για τον Δικέφαλο όπως εξελίχθηκε.

* Από νωρίς στο γήπεδο. Όπου και αν σήκωνες το βλέμμα, αστυνομία. Κλούβες ΜΑΤ, άνδρες εταιρείας σεκιούριτι, αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους. Ανάλογα μέτρα, τουλάχιστον στον βαθμό της αυστηρότητας, ήταν αυτά που είχαν ληφθεί στη Ρώμη για τον περσινό ημιτελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ, τον οποίο είχαμε παρακολουθήσει στο "Ολίμπικο".

* Από το μεσημέρι, οι καντίνες γύρω από το γήπεδο είχαν πάρει... φωτιά. Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν κυρίως έξω από τη Θύρα 4, για ένα... βρώμικο, για μια μπύρα. Η προσμονή για το ντέρμπι μεγάλη. Μικροί, μεγάλοι και παιδιά με φανέλες, φούτερ και φόρμες του Δικεφάλου, κάτω από την ήλιο έτρωγαν, άκουγαν μουσική και συζητούσαν για παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. "Φίλε, έχεις μερικά ψιλά να μου δώσεις να συμπληρώσω την τιμή του εισιτηρίου; Σε παρακαλώ" μονολογούσε ένας απεγνωσμένος φίλος του ΠΑΟΚ, που ήθελε να μπει στο γήπεδο.

* Έξω από τα δημοσιογραφικά, καθώς αναμέναμε τις διαπιστεύσεις, βρέθηκαν στο ίδιο σημείο και ξένοι δημοσιογράφοι. Γάλλοι. Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό προκάλεσε ενδιαφέρον και εκτός των συνόρων. Παρόντες και ξένοι φωτορεπόρτερ.

* Τη στιγμή που έφτανε στο γήπεδο της Τούμπας η αποστολή του Ολυμπιακού σήμανε συναγερμός. Ενώ δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο με οπαδούς του ΠΑΟΚ, πέρα από τις όποιες αποδοκιμασίες, η στιγμή που δεν επετράπη στον Βαγγέλη Μαρινάκη η είσοδος στο χώρο των αποδυτηρίων προκάλεσε μίνι πανικό. Ύστερα από μερικά λεπτά, οι παίκτες μπήκαν στα αποδυτήρια και ο διοικητικός ηγέτης των "ερυθρόλευκων" ανέβηκε στη σουίτα.

* Ακόμη και 2,5-3 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα είχαν μπει στο γήπεδο οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μία ώρα πριν από τη σέντρα, όταν ανεβήκαμε στα δημοσιογραφικά, η Τούμπα ήταν ασφαλώς κατάμεστη και αντικρίσαμε το δίχτυ που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά.

* Ο διαιτητής Χιλ Μανθάνο δεν πήρε καμία απόφαση που έκρινε το αποτέλεσμα. Μπορεί να του ξέφυγαν 1-2 κάρτες, αλλά απέδειξε πως ήταν ρέφερι που δεν δίσταζε, έπαιρνε αμέσως απόφαση και δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές να γκρινιάζουν για... ώρα για κάποια από τις επιλογές του. Δεν υπήρχε και η προκατάληψη από τους οπαδούς, όπως λογικά θα συνέβαινε με Έλληνα, οπότε ο Ισπανός και οι βοηθοί του πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι.

* Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετά το 3-1 φώναζαν: "Σήκωσε το, το γαμ@@@@, δεν μπορώ να περιμένω". Και: "Νά τοι, οι πρωταθλητές". Ποντιακά τραγούδια, ξέφρενοι πανηγυρισμοί.

* Καθυστέρησαν να βγουν από τα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων. Πρώτος βγήκε ο MVP του αγώνα Βιεϊρίνια. Αντίκρισε την κορούλα του, την πήρε αγκαλιά, άρχισε να τη φιλάει στοργικά και ενώ την είχε μαζί του, έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις ως ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, όπως ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους.

* "Ντιέγκο, έλα για μια δήλωση" φώναξαν στον Μπίσεσβαρ οι εκπρόσωποι του Τύπου. Αυτός έσκασε στα γέλια, έλεγε ότι τον περιμένουν τα αγοράκια του, δεν στάθηκε μπροστά στις κάμερες και όταν ανέβηκε στο πούλμαν της ομάδας του, άρχισε να πατάει την κόρνα...

* Ο Ζαμπά, καθώς έβγαινε από τα αποδυτήρια, κρατούσε μαζί του ηχεία και υπό τους ήχους βραζιλιάνικης μουσικής, άρχισε το χορό μπροστά στις κάμερες.

* Τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού άρχισαν να βγαίνουν από τα αποδυτήρια 20 λεπτά πριν από τις 23.00. Αφού είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι οπαδοί του ΠΑΟΚ το πούλμαν που θα μετέφερε τους "ερυθρόλευκους" έφτασε ακριβώς έξω από τη μικτή ζώνη και παρέλαβε την ομάδα.

* Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήθελαν να το γιορτάσουν μετά τη νίκη και αρκετοί ξένοι επισκέφθηκαν γνωστό μαγαζί της πόλης. Φαγητό, τραγούδι και χορός. Στην παρέα του Βραζιλιάνου Μάτος και ο Σίλβα Κλέιτον, που αγωνίζεται πλέον στον Ηρακλή.

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ