STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα "όπλα" του Big-4 για τον Ανσαριφάρντ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

O Καρίμ Ανσαριφάρντ αποτελεί "Μήλον της Έριδος" για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες και το Sport24.gr παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μίας στη μάχη για την απόκτησή του.

Ο επιθετικός του Πανιωνίου, Καρίμ Ανσαριφάρντ αποτελεί ένα απ' τα "καυτά" ονόματα της μεταγραφικής περιόδου, καθώς για την απόκτησή του έχουν δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο Ιρανός στράικερ επέστρεψε την Τετάρτη (28/12) στην Ελλάδα και έχει σκοπό να μιλήσει με τους διοικούντες τον Πανιώνιο προκειμένου να "ξεκαθαρίσει" άμεσα ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Sport24.gr, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δώσει διορία μέχρι την 1η Ιανουαρίου στον 26χρονο επιθετικό προκειμένου να απαντήσει είτε θετικά είτε αρνητικά στην πρότασή τους. Βέβαια, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο Ολυμπιακός δεν... τρέχει μόνος του, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός όσο κι η ΑΕΚ (και λιγότερο πλέον ο ΠΑΟΚ), δεν προτίθενται να καταθέσουν τόσο εύκολα τα όπλα.

Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ομάδας στην μάχη για την απόκτησή του διεθνή επιθετικού, ο οποίος τη φετινή σεζόν μετράει 4 γκολ και 3 ασίστ σε 13 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τα "όπλα" του Big-4 για τον Ανσαριφάρντ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την στιγμή το "πάνω χέρι" στην υπόθεση απόκτησής του, καθώς προσφέρει στον Ιρανό την προοπτική της Ευρώπης. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αγωνίζονται και τον Φεβρουάριο στο Europa League, έχοντας κληρωθεί με την τουρκική Οσμάνλισπορ, το οποίο σημαίνει πως ο Ανσαριφάρντ έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Παράλληλα, το οικονομικό κομμάτι δεν αποτελεί πρόβλημα. Οι Πειραιώτες είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν τη ρήτρα των 400.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του και να τον κάνουν "δικό" τους. Επίσης, στα ατού των "ερυθρολεύκων" είναι κι η εξαιρετική σχέση που διατηρούν με τους διοικούντες τον Πανιώνιο. Μοναδικό αρνητικό, το οποίο αναγκάζει τον Ανσαριφάρντ να κάνει δεύτερες σκέψεις, είναι ο χρόνος συμμετοχής. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Μπράουν Ιντέγε βρίσκεται σε θέση ισχύος σε ό,τι αφορά στη βασική ενδεκάδα και ο Όσκαρ Καρντόσο είναι βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα "όπλα" του Big-4 για τον Ανσαριφάρντ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το μεγαλύτερο όπλο του Παναθηναϊκού στην υπόθεση του Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι η τρομερή σχέση που διατηρεί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον οποίο έχει συχνή επαφή. Ουσιαστικά, είναι ο άνθρωπος που τον "αναγέννησε" ενόσω ήταν προπονητής του Πανιωνίου, καθώς τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Ανσαριφάρντ είχε πάρει πτωτική πορεία. Επίσης, το "τριφύλλι" προσφέρει στον Ιρανό θέση στη βασική ενδεκάδα, αφού ο Ουζουνίδης έχει σκοπό να τον χρησιμοποιεί στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ σε διάταξη 4-4-2.

Μεγάλο εμπόδιο για τους "πράσινους" η χρονική πίεση που υπάρχει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, απ' την στιγμή που έχουν μπει κι άλλες ομάδες στο κόλπο της απόκτησής του. Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει θέση μη κοινοτικού και παρά τις προσπάθειες του Νίκου Λυμπερόπουλου να λυθούν τα συμβόλαια των Βίκτορ Ιμπάρμπο και Μουμπάρακ Γουακάσο, δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις.

Τέλος, το οικονομικό παίζει τον πολύ σημαντικό ρόλο του, αφού ήδη δόθηκαν 700.000 ευρώ για την μεταγραφή του Δημήτρη Κουρμπέλη απ' τον Αστέρα Τρίπολης. Αν δεν εξοικονομηθούν χρήματα απ' τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, τότε πολύ δύσκολα θα καλυφθεί η ρήτρα των 400.000 ευρώ.

ΑΕΚ: ΒΑΣΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ...

Τα "όπλα" του Big-4 για τον Ανσαριφάρντ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι διοικούντες την ΑΕΚ εκτιμούν ιδιαίτερα τον Ανσαριφάρντ, καθώς θεωρούν πως μπορεί να δώσει λύση την επιθετική δυστοκία της ομάδας, αγωνιζόμενος τόσο ως "9άρι" όσο κι ως περιφερειακός επιθετικός στο πλευρό του Ούγκο Αλμέιδα. Ο Ιρανός γνωρίζει πως υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και είναι κάτι που έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν.

Επίσης, η προοπτική παίζει σημαντικό ρόλο, αφού οι "κιτρινόμαυροι" προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο στον 26χρονο στράικερ, διότι πιστεύουν στις δυνατότητές του. Παρ' όλα αυτά, το οικονομικό κομμάτι αποτελεί "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι υψηλές απαιτήσεις του μάνατζερ του Ιρανού έβαλαν "φρένο" στις διαθέσεις των ανθρώπων της Ένωσης, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις για την κορυφή της επίθεσης.

ΠΑΟΚ: ΕΚΑΝΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τα "όπλα" του Big-4 για τον Ανσαριφάρντ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ εξέφρασε πρώτος το ενδιαφέρον του για τον Ανσαριφάρντ, όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου, Νίκος Ζαμάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε το προηγούμενο διάστημα. Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" δεν είχαν πρόβλημα να καταβάλουν τη ρήτρα των 400.000 ευρώ στους "κυανέρυθρους", όμως οι υπερβολικές αξιώσεις του μάνατζερ του Ανσαριφάρντ, όπως και στην περίπτωση της ΑΕΚ, είχαν ως συνέπεια να "παγώσουν" οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίσης, εν αντιθέσει με τους "κιτρινόμαυρους", στον ΠΑΟΚ υπήρχαν άνθρωποι εντός της ομάδας που είχαν τις αμφιβολιες τους για τη μεταγραφή του 26χρονου επιθετικού, καθώς εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τον βασικό στράικερ. Με τα τωρινά δεδομένα, φαντάζει πολύ δύσκολο οι Θεσσαλονικείς να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του Ανσαριφάρντ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ