STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι

Τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι
INTIME SPORTS

Ιδιαίτερα αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (21/11, 19.30).

Μπορεί η τελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι να πραγματοποιείται το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο ήδη υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία τα οποία έχουν συμφωνηθεί. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της "Huffington post".

Σύμφωνα με αυτό αναμένεται να γίνει αυστηρή εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου. «Ο νέος νόμος είναι αυστηρός και πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο. Αν πέσει έστω και μία φωτοβολίδα πιστολιού ή ένας φίλαθλος πατήσει το πόδι του στο γκαζόν του γηπέδου, ο διαιτητής νομιμοποιείται να διακόψει τον αγώνα και να κατακυρώσει το αποτέλεσμα υπέρ του φιλοξενούμενου», δηλώνουν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Τις τελευταίες ημέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων, προκειμένου να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής συνάντησης. Στελέχη της αστυνομίας δηλώνουν: «Είναι σοβαρό το ενδεχόμενος διακοπής του αγώνα και αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε με τη συμβολή των εκπροσώπων των δύο ιστορικών αθλητικών σωματείων».

Οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο θα είναι απροσπέλαστοι, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν αποκλείσει από νωρίς τη διέλευση, ενώ θα γίνουν προέλεγχοι για τον εντοπισμό φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων αντικειμένων περιμετρικά του σταδίου, ακόμη και στα μπαλκόνια και τις ταράτσες διπλανών πολυκατοικιών, καθώς στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί εκτόξευση πολεμοφοδίων από αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού θα φθάσει στο γήπεδο περίπου στις 17:45, ενώ από τις 18:00 και μετά θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων στις κερκίδες. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στους ελέγχους στις θύρες του γηπέδου, για τον εντοπισμό φωτοβολίδων και βεγγαλικών όπως και πανό δυσφημιστικού περιεχομένου όπως είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη χρονιά.

Στο μεταξύ στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Άμεσης Δράσης θα θέσουν υπό στενή επιτήρηση τους συνδέσμους οπαδών και των δύο ποδοσφαιρικών σωματείων, ως ένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή ενδεχόμενης συμπλοκής ανάμεσά τους, μετά και τα όσα αιματηρά είχαν καταγραφεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου με την προσέλευση «αδελφοποιημένων» Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της "Huffington post" εδώ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ