STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα δεδομένα ενόψει playoffs

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε πώς μπορεί η Ξάνθη να μπει σφήνα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ώστε να βρεθεί στα playoffs, αλλά και με πόσους βαθμούς θα ξεκινήσει η κάθε ομάδα στο μίνι πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ και Πανιώνιος εξασφάλισαν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα playoffs της Super League, μετά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής. Από την άλλη, μειώθηκαν οι πιθανότητες της Ξάνθης να αγωνιστεί στο μίνι πρωτάθλημα, καθώς θα χρειαστεί ένα θαύμα για να βάλει από κάτω της είτε τον Παναθηναϊκό είτε την ΑΕΚ.

Τη δεδομένη στιγμή, οι "ακρίτες" βρίσκονται στο -4 από την Ένωση και στο -6 από τους "πράσινους". Επομένως, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα πρέπει να νικήσουν την ΑΕΛ (εκτός) και τη Βέροια (εντός). Αν συμβεί αυτό, η Ξάνθη θα φτάσει τους 51 βαθμούς.

Τόσους έχει και ο Παναθηναϊκός, που θα χρειαστεί μόλις ένα βαθμό (καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την Ξάνθη) στη Λεωφόρο απέναντι σε Ατρόμητο και ΑΕΛ, προκειμένου να "κλείσει" θέση στα playoffs. Όσον αφορά στην ΑΕΚ, με δύο ισοπαλίες ή μία νίκη σε Λιβαδειά και Γιάννενα, "σφραγίζει" κι αυτή το δικό της εισιτήριο για την πεντάδα.

Επομένως, δύσκολα θα μπορέσει η Ξάνθη να κάνει την υπέρβαση και να "σπάσει" την τετράδα των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στα playoffs.

Με πόσους βαθμούς θα μπουν οι ομάδες

Πάμε να δούμε τώρα, με την προϋπόθεση ότι ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα είναι οι τέσσερις ομάδες των playoffs, με πόσους βαθμούς θα εκκινήσουν στο μίνι πρωτάθλημα. Για να προκύψει η βαθμολογία της κάθε ομάδας, διαιρείται η διαφορά της από την πέμπτη ομάδα (εν προκειμένω την ΑΕΚ) με το 5 και γίνεται στρογγυλοποίηση του πηλίκου, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ των 55 βαθμών ξεκινά αυτή τη στιγμή με 1 βαθμό στα playoffs, διότι απέχει έξι βαθμούς από την ΑΕΚ. Αυτό προκύπτει ως εξής: (55-49) / 5 = 1.2, δηλαδή 1.

Αντιστοίχως, για τον Πανιώνιο: (52-49) / 5 = 0.6, δηλαδή 1.

Για τον Παναθηναϊκό: (51-49) / 5 = 0.4, δηλαδή 0.

Όπως είναι λογικό, η πέμπτη ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, θα ξεκινήσει χωρίς βαθμό.

Οι περισσότεροι βαθμοί με τους οποίους μπορεί να μπει στα playoffs ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ είναι μόλις 2. Γιατί ακόμα κι αν πετύχει δύο νίκες, με Πλατανιά (εκτός) και με Κέρκυρα (εντός), θα φτάσει τους 61 βαθμούς. Επομένως, αν υποθέσουμε ότι η ΑΕΚ γνωρίζει δύο ήττες (από Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα), η μέγιστη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων μπορεί να φτάσει τους 12 βαθμούς. Άρα: 12 / 5 = 2.4, δηλαδή 2.

Αυτό μας δείχνει πως καμία ομάδα δεν πρόκειται να μπει με μεγάλο αβαντάζ στο μίνι πρωτάθλημα, γεγονός που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις 12 αναμετρήσεις των playoffs, όπου θα διανεμηθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ένα για τα προκριματικά του Champions League και δύο (ή τρία, αν πάρει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο) για τα προκριματικά του Europa League.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 28 ΑΓΩΝΕΣ)

2. ΠΑΟΚ 55

3. Πανιώνιος 52

4. Παναθηναϊκός 51

5. ΑΕΚ 49

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 4 "ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ"

29η 30ή
ΠΑΟΚ Πλατανιάς* Κέρκυρα
Πανιώνιος Κέρκυρα* Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός Ατρόμητος ΑΕΛ
ΑΕΚ Λεβαδειακός* ΠΑΣ Γιάννινα*

* Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAYOFFS

2. ΠΑΟΚ 1

3. Πανιώνιος 1

4. Παναθηναϊκός 0

5. ΑΕΚ 0

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ