STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα "αστέρια" της Super League

Τα "αστέρια" της Super League

Σε ένα πρωτάθλημα που μαστίζεται από οικονομική δυσπραγία, αμφισβήτηση και χαμηλή ποιότητα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τραβούν τα βλέμματα. Το Sport24.gr παρουσιαζει τα δέκα "αστέρια" της Super League 2017-2018, αλλά και άλλους δέκα που πρέπει να προσέξετε...

Η Super League 2017-2018 αρχίζει το Σάββατο (19/8). Τα ρόστερ έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και από εδώ και στο εξής μόνο λίγες πινελιές θα περιμένουμε από συγκεκριμένες ομάδες. Άλλωστε η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31 Αυγούστου και υπάρχει ακόμη χρόνος.

Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με τα κορυφαία της Ευρώπης. Το δικό μας στερείται οργάνωσης, γηπέδων, ποιότητας και φυσικά χρημάτων. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το οικονομικό καθεστώς στη χώρα, οι δαπανηρές μεταγραφές ήταν ελάχιστες και φυσικά έγιναν μόνο από τις "μεγάλες" ομάδες.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έδωσε τα περισσότερα λεφτά για να αγοράσει ποδοσφαιριστές, ενώ και ο Παναθηναϊκός μπορεί να αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα οικονομικής φύσεως, αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αποδείχθηκ ε το πιο δαπανηρό επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα χρήματα που πληρώθηκαν σε ομάδες για αγορές και ενοίκια ποδοσφαιριστών.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top - 10 των μεταγραφών στoυς ισχυρούς της Super League. Αυτούς που κόστισαν αρκετά, που προσδίδουν αίγλη στο υποβαθμισμένο προϊόν και από τους οποίους ο κόσμος περιμένει ουσία, γκολ και θέαμα.

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÁÅÊ / CHAMPIONS LEAGUE / CSKA MOSCOW - AEK (Eurokinissi Sports)
Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Μάρκο Λιβάγια για να αντικαταστήσει τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Κροάτης έχει το πιο υψηλό συμβόλαιο στην Ένωση (700.000 ευρώ), ενώ οι "κιτρινόμαυροι" κατέβαλαν και το ποσό των 200.000 στη Λας Πάλμας για το ενοίκιο. Έχει παίξει Serie A (Ίντερ) και La Liga και η Ένωση περιμένει πολλά από αυτόν.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLONTIAN)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLONTIAN) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έδωσε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ στην Κόνιασπορ για να αγοράσει τον Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο διεθνής Σέρβος στόπερ πήρε ένα εξίσου ακριβό συμβόλαιο. Ο 29χρονος ήρθε για να γίνει ο ηγέτης στο κέντρο της άμυνας των Πειραιωτών.

ΓΚΙΓΙΟΜ ΖΙΛΕ

ÖÉËÉÊÏ / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÖÉËÉÊÏ / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Ναντ έλαβε 1 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Γκιγιόμ Ζιλέ στον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος Βέλγος αμυντικός μέσος έκανε πέρυσι 41 συμμετοχές στη Γαλλία, είναι 21 φορές με την Εθνική του ομάδα και ήρθε για να πάρει αμέσως φανέλα βασικού, με "όπλο" την εμπειρία.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΡΕΪ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Για να αποκτηθεί ο Ροντρίγκο Ρέι από τη Γοδόι Κρουζ, ο ΠΑΟΚ έδωσε συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ. Ο 26χρονος Αργεντινός τερματοφύλακας ήρθε για τη θέση του βασικού, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μέσω του Δικεφάλου θα κληθεί στην Εθνική του ομάδα.

ΒΑΝΤΙΣ ΟΤΖΙΤΖΑ-ΟΦΟΕ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από "σκληρά" παζάρια με τη Λέγκια Βαρσοβίας, ο Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν σχεδόν 2 εκατ. ευρώ και τον απέκτησαν από τους Πολωνούς. Ο διεθνής Βέλγος μέσος είναι "θωρηκτό" στα χαφ και πήρε άμεσα φανέλα βασικού.

ΛΟΥΣΙΑΝΟ

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι συζητήσεις με την Κορίνθιανς ήταν πολύωρες, αλλά ο Λουσιάνο ντύθηκε στα πράσινα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε συμβόλαιο 680.000 ευρώ και η τέως ομάδα του 400.000, ενώ το συμβόλαιό του έληγε τον Δεκέμβριο. Ο πρώην παίκτης της Λεγανές ήρθε να προσφέρει με γκολ και θέαμα.

ΜΕΧΝΤΙ ΚΑΡΣΕΛΑ

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLONTIAN)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI SPORTS / LATO KLONTIAN) EUROKINISSI

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι έδωσαν 2,5 εκατ. ευρώ στη Γρανάδα για να πάρουν τον Μεχντί Καρσελά. Εκπληκτική ικανότητα στο "ένας με έναν", ντριμπλέρ και ταχύτατος. Ο Μαροκινός είναι ο τύπος του παίκτη που με μία ενέργεια προκαλεί ενθουσιασμό.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΑΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ πούλησε 3.5 εκατ. ευρώ τον Ρόμπερτ Μακ στη Ζενίτ. Αυτό το καλοκαίρι τον πήρε πίσω δανεικό. Γνωστή και αδιαμφισβήτητη η αξία του Σλοβάκου, που μπορεί να δημιουργήσει και να "εκτελέσει". Ο αγαπημένος της εξέδρας, συνθέτει φοβερό δίδυμο με Πρίγιοβιτς.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΤΣΑΒΕΣ

Argentina's Boca Juniors Andres Eliseo Chavez, top, celebrates a goal by his teammate Emmanuel Gigliotti, below, against Paraguay's Cerro Porteno at a Copa Sudamericana soccer match in Asuncion, Paraguay, Thursday, Nov. 6, 2014. (AP Photo/Jorge Saenz)
Argentina's Boca Juniors Andres Eliseo Chavez, top, celebrates a goal by his teammate Emmanuel Gigliotti, below, against Paraguay's Cerro Porteno at a Copa Sudamericana soccer match in Asuncion, Paraguay, Thursday, Nov. 6, 2014. (AP Photo/Jorge Saenz) AP

Δεν ήθελε να φύγει από τη Μπόκα, αλλά τελικά ήρθε στον Παναθηναϊκό. Θα είναι ο διάδοχος του Μάρκους Μπεργκ με το Νο 9 στην πλάτη και το τριφύλλι στο στήθος. Ο "Comandante" με το φοβερό αριστερό πόδι θα κοστίσει πάνω από 2 εκατ. ευρώ στους "πράσινους".

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΕΜΕΝΙΚΕ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το "μεγάλο" όνομα στη Super League. Ο διεθνής Νιγηριανός στράκερ ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Φενέρμπαχτσε αντί 2 εκατ. ευρώ. Φορ με φοβερές ικανότητες, αν και μέχρι στιγμής έχει σταθεί άτυχος, έχοντας τραυματιστεί. Έχει παίξει 37 φορές με τη Νιγηρία, έχει περάσει και από Σπαρτάκ Μόσχας - Γουέστ Χαμ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ

Η Super League δεν είναι μόνο οι "μεγάλοι". Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια οι "μικρομεσαίοι" βγάζουν παίκτες που αποδεικνύονται λίρα εκατό. Ας πούμε πέρυσι τον Χαμζά Γιουνές δεν τον ήξερε κανένας και ο Τυνήσιος αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της Super League, πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ. Πάμε να δούμε δέκα περιπτώσεις παικτών που δεν θα πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους, έστω στη θεωρία, αφού τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο.

ΜΠΡΑΝΤΑΟ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ)

Τα "αστέρια" της Super League
Μπραντάο

Σε ηλικία 37 ετών ο Βραζιλιάνος στράικερ είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα. Υπήρξε κορυφαίος σέντερ φορ στο παρελθόν, με θητεία σε Μαρσέιγ και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ανεξάρτητα από το πόσο και αν προσφέρει, τα βλέμματα θα είναι καρφωμένα επάνω του επειδή είναι ο Μπραντάο.

ΑΖΕΡ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΤΖΙΤΣ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

Τα "αστέρια" της Super League
Αζέρ Μπουσούλατζιτς KARVOUNTZIS

Ο 26χρονος Βόσνιος αμυντικός χαφ υπέγραψε στον Ατρόμητο, αφού έλυσε το συμβόλαιό του στη Ντινάμο Βουκουρεστίου. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, παίζει και box to box, προέρχεται από γεμάτες σεζόν όπου και αν έπαιξε. Διακρίνεται και για την ικανότητα του στο transition. Μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα, έχει καλή ντρίμπλα.

ΜΠΑΟΥΜΑΝ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

Τα "αστέρια" της Super League
Μπάουμαν

Στην Αργεντινή τον "βάπτισαν" νέο Μπερχέσιο (πρώην φορ των Μπενφίκα, Σεντ-Ετιέν, Κατάνια και Σαμπντόρια). Δεν είναι ούτε πολύ υψηλός, ούτε πολύ κοντός, αλλά ξέρει και χρησιμοποιεί πολύ καλά το κορμί του. Διακρίνεται για τα τελειώματά του, ενώ την περυσινή σεζόν είχε οκτώ γκολ και δέκα ασίστς στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής.

ΕΟΥΧΕΝΙΟ ΙΣΝΑΛΔΟ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Τα "αστέρια" της Super League
Ισνάλδο

Ο Αργεντινός εξτρέμ είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή του Αστέρα. Γρήγορος, καλός στις πλαγιοκοπήσεις και με σέντρες που φέρνουν γκολ. Το 2013 πήρε το πρωτάθλημα στην Αργεντινή με συμπαίκτη τον Νάτσο Σκόκο (Νιούελς). Τον ήθελε η ΑΕΚ το 2016. Δεδομένα θα έχει θέση βασικού στην ομάδα της Αρκαδίας.

ΕΧΣΑΝ ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÃÊÏÑÉÔÓÁ / EUROPA LEAGUE / PANIONIOS - GORICA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Χατζισαφί EUROKINISSI SPORTS

Ο Μασούντ Σοτζέι είχε υποσχεθεί να φέρει συμπατριώτη του αν ανανέωνε. Έφερε μαζί του τον Εχσάν Χατζισαφί. Είναι 82 φορές διεθνής με την Εθνική Ιράν, έχει εξαιρετικό αριστερό πόδι, παίζει όλη την αριστρή πτέρυγα, αλλά και στη μεσαία γραμμή, αν αυτό σταθεί αναγκαίο. Έγινε αμέσως ενδεκαδάτος.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΚΑΣΤΙΓΙΕΧΟΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ)

Τα "αστέρια" της Super League
Καστιγιέχος (C) AMUZICA | DREAMSTIME.COM

Είχε αγοραστεί κατά παρελθόν 2 εκατ. δολάρια από τη Λανούς. Ο 31 ετών Αργεντινός είναι πολύ καλός με το κεφάλι και διαθέτει καλά τελειώματα. Μπορεί να στερείται τεχνικής, αλλά σουτάρει και με τα δύο πόδια, είναι μαχητικός, δυνατός και αυτός που προορίζεται να έχει τη θέση του βασικού φορ στον Απόλλωνα.

ΛΕΒΙ ΜΑΝΤΙΝΤΑ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Τα "αστέρια" της Super League

Ο 25χρονος χαφ από τη Γκαμπόν αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με μεταγραφή από τη Θέλτα. Είναι 29 φορές διεθνής με την Εθνική του ομάδα και έχει παίξει σε 29 αγώνες στην Primera Division. Είναι το δεκάρι του Αστέρα, που σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας θα σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα.

ΕΡΙΚ ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ (ΞΑΝΘΗ)

Τα "αστέρια" της Super League
Γέντρισεκ

Στο πρόσωπό του η Ξάνθη φιλοδοξεί να βρει τον νέο Γιουνές. Ο Σλοβάκος επιθετικός είναι αριστεροπόδαρος, με πολύ καλό σουτ. Το 2010 τον ήθελε ο ΠΑΟΚ, αλλά επέλεξε τη Σάλκε. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε για τη θέση του βασικού φορ, όπου προσφέρει καλύτερα σε σχέση με τα πλάγια.

ΠΙΤΙ (ΛΑΜΙΑ)

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM)
Πίτι MOTIONTEAM

Η σημαντικότερη μεταγραφή που έκανε στην ιστορία της η Λαμία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μετρά 149 συμμετοχές και 29 γκολ στην Primera Division! Άλλα 119 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία της χώρας του με 23 τέρματα. Θα αγωνίζεται πίσω από τον φορ και θα εκτελεί όλες τις στατικές φάσεις με το καλό αριστερό πόδι που διαθέτει.

ΧΟΡΧΕ ΝΤΙΑΣ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

Τα "αστέρια" της Super League
Ντίας, Παναιτωλικός

Ο Χόρχε Λουίς Γκουτιέρες Ντίας είναι το βασικό δεξί εξτρέμ του Παναιτωλικού. Ο 28χρονος Ουρουγουανός, που προέρχεται από τη Σαραγόσα, είναι γρήγορος, καλός στο "ένας εναντίον ενός" και στα φιλικά που δόθηκαν και σκόραρε και μοίραζε ασίστ. Περιμένουν πολλά από αυτόν οι άνθρωποι της ομάδας του Αγρινίου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ