STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σύσκεψη κορυφής για "Τμήμα Αθλητικού Εγκλήματος"

Επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ζαϊμη στα Εξάρχεια την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018. 
(EUROKINISSI)
Επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ζαϊμη στα Εξάρχεια την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Τούμπα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνει επεξεργασία σχεδίου για την δημιουργία ειδικού τμήματος στην ελληνική αστυνομία που θα ασχολείται με το αθλητικό έγκλημα.

Τα γεγονότα της Τούμπας την Κυριακή, 11 Μαρτίου, μετά την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο έχουν δημιουργήσει μεγάλες αναταράξεις. Το πρωτάθλημα διακόπηκε, η FIFA και η UEFA ασχολήθηκαν, το Grexit επανήλθε ως "απειλή" και η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά μέτρων.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να τεθεί υπό επεξεργασία σχέδιο για την δημιουργία ειδικού τμήματος στην ελληνική αστυνομία που θα ασχολείται με το αθλητικό έγκλημα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή (16/3), όπου συζητήθηκαν οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν μετά και τα πρόσφατα γεγονότα στην Τούμπα και τις διαστάσεις που πήραν σε παγκόσμια κλίμακα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και οι Υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Αυτό το νέο τμήμα "αθλητικής βίας και αθλητικού εγκλήματος" σχεδιάζεται να απαρτίζεται από ελεγκτές που θα βρίσκονται σε συνεργασία με τον αθλητικό εισαγγελέα.

Ο τελευταίος θα είναι και ο αρμόδιος για τη διερεύνηση των καταγγελιών που θα σχετίζονται με υποθέσεις που αφορούν ξέπλυμα, εκβιασμούς, δωροδοκίες, απειλές, στημένα παιχνίδια, αλλά και επιθέσεις. Στην κυβέρνηση θέλουν αυστηροποίηση των ποινών, αλλά με την ανάλογη θεσμική "θωράκιση", ώστε να αποφεύγονται περιστατικά όπως αυτό που συνέβη στην Τούμπα. Και προς το παρόν μιλάμε για "σχέδιο"...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ