STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Το top 10 παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Super League: Το top 10 παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Το Transfermarkt δημοσίευσε την επικαιροποιημένη λίστα των δέκα παικτών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία της Super League. Απόλυτη η κυριαρχία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Ποιος βρίσκεται στην κορυφή, ποιοι έπιασαν limit up στην αύξηση.

Η Super League ολοκληρώθηκε και το Transfermarkt - σελίδα εξειδικευμένη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο - προχώρησε στην επικαιροποίηση των στοιχείων με βάση την πορεία των ομάδων και την απόδοση των κορυφαίων τους ποδοσφαιριστών.

Παρουσίασε έτσι από τους επίσημους λογαριασμούς στα social media το top 10 των πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών βάσει χρηματιστηριακής αξίας από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο σχετικό πίνακα υπάρχει απόλυτη κυριαρχία των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Οι εννιά από τους δέκα αγωνίστηκαν στις δύο ομάδες (έξι από τον Ολυμπιακό, τρεις από τον ΠΑΟΚ). Ακόμη κι ο πρώτος σκόρερ της Super League, Ευθύμης Κουλούρης, αγωνίστηκε μεν στον Ατρόμητο, ανήκει δε στον πρωταθλητή Δικέφαλο.

Στην κορυφαία δεκάδα δεν συναντάται εκπρόσωπος της ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Πρώτος σε χρηματιστηριακή αξία βρίσκεται ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αύξησε κατά 3.000.000 ευρώ τη χρηματιστηριακή του αξία, με αποτέλεσμα αυτή τώρα να βρίσκεται στα 10.000.000 ευρώ.

Δύο άλλοι, όμως, έπιασαν limit up στην αύξηση. Είναι ο 22χρονος μέσος του Ολυμπιακού, Μαντί Καμαρά, κι ο Βραζιλιάνος ακραίος του ΠΑΟΚ, Λέο Ζαμπά. Αμφότεροι αύξησαν κατά 4.000.000 ευρώ την αξία τους.

Ακολουθούν με 3.000.000 ευρώ οι δύο συμπαίκτες στην ομάδα του Πειραιά και την Εθνική Ελλάδας, Κώστας Φορτούνης και Λεονάρντο Κούτρης, ενώ μεταβολή δεν παρουσίασαν μόνον ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου, Σβέριρ Ίνγκασον κι ο Πορτογάλος εξτρέμ των ερυθρόλευκων, Ντανιέλ Ποντένσε.

Από τη λίστα μόνο τρεις είναι Έλληνες, ενώ επτά οι ξένοι. Δείτε στον παρακάτω πίνακα το ονοματεπώνυμο των παικτών, τις ομάδες τους, καθώς και τη μεταβολή που οδηγεί στην τωρινή χρηματιστηριακή αξία υπολογισμένη σε εκατομμύρια ευρώ!

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ +3 10
ΣΕΡΖΙΟ ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΠΑΟΚ +2 9
ΛΕΟ ΖΑΜΠΑ ΠΑΟΚ +4 8
ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ +4 8
ΠΑΠ ΑΜΠΟΥ ΣΙΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ +2 6
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ +3 6
ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ +2 5
ΣΒΕΡΙΡ ΙΝΓΚΑΣΟΝ ΠΑΟΚ - 5
ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ +1 5
ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 4.5
Super League: Το top 10 παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ