STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Τέρμα το VAR που ξέρατε

Super League: Τέρμα το VAR που ξέρατε

Τα playoffs ξεκινούν με το Άρης - ΟΦΗ (6/6, 21:30) και κάνει ντεμπούτο και η γραμμή του οφσάιντ με δυο operators στο Match Center του VAR, όπως είχε γράψει από τις 29 Μαΐου το Sport24.gr. Δεν θα χρησιμοποιείται στα playouts.

Η ώρα για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος κοντοζυγώνει με την διεξαγωγή των playoffs και των playouts της Super League 1 και αναμένονται μεγάλες μάχες σε όλα τα μέτωπα.

Μαζί με την επανεκκίνηση της δράσης θα έχουμε και το... ανανεωμένο και αναβαθισμένο VAR, για το οποίο σας είχε γράψει από τις 29 Μαΐου το Sport24.gr και αφορά την περιβόητη γραμμή του οφσάιντ, η οποία (επιτέλους) μπαίνει, αποτελώντας άλλωστε πάγιο αίτημα όλων των ομάδων.

ΓΡΑΜΜΗ OFFSIDE, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ PLAYOUTS

Η γραμμή θα χρησιμοποιηθεί από το ξεκίνημα των playoffs και θα κάνει ντεμπούτο στο Αρης - ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου (6/6, 21:30) στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ενώ θα την δούμε και σε όλα τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, όπως βέβαια και στα ματς που απομένουν για το Κύπελλο Ελλάδας (δυο ρεβάνς ημιτελικών και τελικός). Βέβαια, πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν θα μπει στα παιχνίδια των playouts.

Το Video Assistant Referee αλλάζει για τα καλά, δεν θα είναι πλέον όπως το μάθαμε τη φετινή σεζόν, θα έχει 3D τεχνολογία για τη γραμμή και μένει να φανεί αν και οι κάμερες στα γήπεδα θα είναι όσες πρέπει και στις θέσεις που πρέπει, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και η δουλειά του Operator που θα βρίσκεται στο Match Center και ο οποίος θα αναλάβει αποκλειστικά τη γραμμή του οφσάιντ.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Η εταιρεία που τρέχει το VAR στην Ελλάδα, ήταν σε ετοιμότητα για να τρέξει το πρότζεκτ, πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με την ΕΠΟ, το προϊόν αγοράστηκε και παράλληλα έγιναν ταχύρυθμα μαθήματα στους διαιτητές, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Επειδή μάλιστα σε αυτή τη χώρα όλα γίνονται την τελευταία στιγμή, κάπως έτσι έγινε και η εκπαίδευση των ρέφερι.

Σε κάθε ματς θα υπάρχουν δυο διαιτητές (VAR και AVAR), καθώς και δυο Operators, τηρώντας βέβαια το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες της UEFA. Ό,τι ισχύει για τις άλλες χώρες που έχουν το σύστημα, κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και στην Ελλάδα. Το κόστος για κάθε παιχνίδι είναι 950 ευρώ +ΦΠΑ και η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι σίγουρο ότι θα μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις φωνές κατά της διαιτησίας, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί σωστά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 6 Ιουνίου

19:15 Πανιώνιος - Βόλος ( ΝΟVASPORTS 1)

21:30 Άρης - ΟΦΗ ( ΝΟVASPORTS 2)

Κυριακή 7 Ιουνίου

18:45 Ξάνθη - Ατρόμητος ( ERT Sports)

19:15 ΑΕΛ - Αστέρας ( ΝΟVASPORTS 2)

19:30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ( PAOK TV)

21:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός ( ΝΟVASPORTS 1)

Δευτέρα 8 Ιουνίου

20:00 Λαμία - Παναιτωλικός ( ERT Sports)

Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των αγώνων

Photo credits: Eurokinissi, AP Photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H Super League επιστρέφει με ντέρμπι: Τα δεδομένα της μάχης των playoffs
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ