STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League - ΠΣΑΠ: Χάσμα για τις περικοπές συμβολαίων

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε Super League και ΠΣΑΠ έγινε πρόταση για μεγάλη περικοπή στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αλλά φαίνεται πως υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Σήμερα (3/5) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στο working group της Super League και τον ΠΣΑΠ, όπου συζητήθηκε το καυτό θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών και τις περικοπές που θα πρέπει να υπάρξουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των συνεπειών του.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου εκπροσώπησε την ΑΕΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης τον ΠΑΟΚ, ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης τον Παναθηναϊκό και η Κάτια Κοξένογλου τον Ατρόμητο, ενώ το παρών έδωσε και ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης. Δεν συμμετείχαν σε αυτό η Λίνα Σουλούκου του Ολυμπιακού και ο Αλέξης Κούγιας της ΑΕΛ, που ουσιαστικά είχαν διαχωρίσει τη θέση τους τις προηγούμενες ημέρες.

Από την πλευρά του συνεταιρισμού υπήρξε πρόταση για περικοπή 25% στα ετήσια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, το οποίο μεταφράζεται σε 83% για τους 2,5 μήνες της πανδημίας. Πρόκειται για μια μεγάλη μείωση, η οποία προτάθηκε από το working group. Αύριο (4/5), θα γίνει σύγκλιση των αρχηγών, όπου θα τους γνωστοποιηθεί από τον ΠΣΑΠ η πρόταση των ομάδων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ποδοσφαιριστές θεωρούν απαράδεκτη την πρόταση και δύσκολα θα γίνει αποδεκτή, διότι πρόκειται για μια γενναία περικοπή στις απολαβές τους. Βέβαια, όλα θα κριθούν από την συζήτηση που θα γίνει ανάμεσα στα μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών και τους αρχηγούς των ομάδων της Super League 1. Εκεί θα παρθεί η τελική απόφαση και θα υπάρξει νέα επαφή με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ