STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Ομόφωνη απόφαση για κόσμο στα γήπεδα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ομάδες της Super League συμφώνησαν να εισηγηθούν στην υγειονομική επιτροπή την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα στο 20% της συνολικής χωρητικότητα των γηπέδων αλλά με ανώτατο όριο των 8.000 φιλάθλων.

Ομόφωνη απόφαση για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα πήρε η Super League καθώς μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη και οι 14 ομάδες αποφάσισαν όπως εισηγηθούν στην αρμόδια επιτροπή την παρουσία κόσμου στα ματς των playoffs και playouts.

Από την λίγκα τόνιζα πως η θέσης τους είναι "Θέλουμε τον κόσμο στα γήπεδα" αλλά φυσικά αυτό δεν εξαρτάται από τη διοργανώτρια αρχή καθώς πρέπει να δώσει το πράσινο φως η υγειονομική επιτροπή.

Αυτό που αποφάσισε η λίγκα όμως είναι η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με το 20% της συνολικής χωρητικότητας των γηπέδων αλλά με ανώτατο όριο 8.000 φιλάθλων καθώς άλλο το 20% του ΟΑΚΑ και άλλο το 20% σε Τούμπα, "Γ. Καραϊσκάκης", "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ενώ για όσα ματς έγιναν στις πρώτες αγωνιστικές των playoffs ενόψει των ρεβάνς θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες για την παρουσία κόσμου.

Η σχετική ανακοίνωση από πλευράς λίγκας αναφέρει:

"Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ – μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β' γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α' γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20:00".

Από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή της Super League μάλιστα εξέφρασαν και αυτοί τη θετική τους στάση αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις και το πρώτο σχόλιο του προέδρου της επιτροπής Ξενοφών Ρούσση στο Sport24.gr ήταν:

" Δεν είναι απαγορευτικό. Είμαστε θετικά διακείμενοι. Θα υπάρχουν αποστάσεις για να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα γι' αυτό και βάλαμε 20% της χωρητικότητας ως όριο".

Μένει να δούμε πότε θα υπάρξει η συνεδρίαση και η σχετική απόφαση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή της Κυβέρνησης που θα είναι αυτή που θα έχει και τον τελικό λόγο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ