STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Οι άδειες κερκίδες αποδυναμώνουν τους γηπεδούχους

Super League: Οι άδειες κερκίδες αποδυναμώνουν τους γηπεδούχους

Τα playoffs και τα playouts της Super League είναι προ των πυλών και η απουσία των οπαδών από τις εξέδρες αναμένεται να παίξει ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων.

Η Super League 1 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση το τριήμερο 6-7-8 Ιουνίου, μετά από διακοπή τριών μηνών, με την 1η αγωνιστική των playoffs και playouts και συγκεκριμένα με δύο ματς το Σάββατο (6/6), τέσσερα την Κυριακή (7/6) και ένα τη Δευτέρα (8/6).

Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο όπου παίζεται ποδόσφαιρο, μετά την πανδημία, έτσι και στην Ελλάδα από εδώ και πέρα όλα τα ματς θα γίνουν χωρίς κόσμο στις εξέδρες, εκτός και αν πιάσει τόπο η προσπάθεια που γίνεται από τη Super League σε συνεννόηση με την κυβέρνηση για παρουσία ενός ποσοστού θεατών, όχι παραπάνω από 20% από τα ματς της 3ης αγωνιστικής και έπειτα.

ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥΣ

Οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, που δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα ύστερα από τιμωρίες λόγω επεισοδίων, δεδομένα επηρεάζουν την κάθε ομάδα, της στερούν τη δυναμική της και ίσως κάνουν κάποιες δύσκολες έδρες να αποτελέσουν ένα... εύκολο απόγευμα για τους αντιπάλους τους.

Απλά έως σήμερα, τουλάχιστον στην Ελλάδα συνηθίζαμε να βλέπουμε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών κυρίως των μεγάλων ομάδων και όχι των "μικρών" όπως θα γίνει τώρα που και οι δεκατέσσερις σύλλογοι θα παίξουν χωρίς τον κόσμο στο πλευρό τους.

Για παράδειγμα άλλη είναι η δυναμική του "Γ. Καραϊσκάκης", του γεμάτου ΟΑΚΑ, της Τούμπας, του "Γεντί Κουλέ", του "Κλεάνθης Βικελίδης" με κόσμο και άλλη χωρίς οπαδούς. Το ίδιο ισχύει και για τις έδρας του Ατρόμητου, της ΑΕΛ, του Πανιωνίου, του Αστέρα και ούτω καθ' εξής της κάθε ομάδας όταν παίζει μπροστά στο κοινό της.

ΜΟΛΙΣ ΟΚΤΩ ΝΙΚΕΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ BUNDESLIGA

Αν πάρουμε ως παράδειγμα τη Bundesliga που είναι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει έως τώρα και τα αποτελέσματα που είχαμε μπορεί να καταλάβει κανείς πως τα αντίστοιχα που θα έχουμε στα playoffs και τα playouts θα επηρεαστούν απ' αυτή την απουσία του κόσμου στις εξέδρες.

Κάτι που στο γερμανικό πρωτάθλημα παρατηρείται κάτα κόρον όπως δείχνουν και οι αριθμοί στα 37 παιχνίδια που είχαν γίνει από τις 16 Μαίου που ξεκίνησε και πάλι το πρωτάθλημα έως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου και το διπλό της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης επί της Βέρντερ με 3-0.

Σε αυτά τα 37 ματς έχουμε μόλις οκτώ νίκες γηπεδούχων, εκ των οποίων οι τρεις είναι από τη Μπάγερν (2) και τη Ντόρτμουντ (1). Την ίδια ώρα έχουν σημειωθεί 19 διπλά και έχουμε και 10 σοπαλίες. Κάτι που δείχνει πόσο επηρεάζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα η απουσία θεατών και πως οι γηπεδούχοι χάνουν τη δυναμική τους.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Βέβαια ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών όπως είναι λογικό πολλές φορές επηρεάζει και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και κατά συνέπεια δεν παίζεται καλό ποδόσφαιρο, γρήγορο, λείπει το πάθος ενώ ακόμα υπάρχουν και αρκετοί που ισχυρίζονται πως δεν μπορούν να βλέπουν ούτε από την τηλεόραση ματς σε άδειες εξέδρες. Δεν είναι ίδια η αίσθηση. Πόσο μάλλον όταν παίζεις.

Από τη στιγμή όμως που η υγεία όλων, παραγόντων, παικτών, προπονητών αλλά και των φιλάθλων είναι πάνω απ' όλα η απόφαση για αγώνες χωρίς θεατές ήταν αυτή που μπορούσε να φέρει την επανεκκίνηση της Super League απ' αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H Super League επιστρέφει με ντέρμπι: Τα δεδομένα της μάχης των playoffs
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ