STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Μάχη μέχρι τέλους για τη 5η θέση, φαβορί Άρης και Παναθηναϊκός

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Άρης και Παναθηναϊκός μετά την 21η αγωνιστική έχουν ξεχωρίσει στη μάχη για τη 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη με την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό να μένουν λίγο πίσω. Προβλέπεται μάχη μέχρι τέλους για "κίτρινους" και "πράσινους".

Η μάχη για τον τίτλο αλλά και την δεύτερη θέση δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει μετά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής και ενώ απομένουν εννιά παιχνίδια για το φινάλε της Super League.

Παράλληλα μοιάζει σχεδόν δεδομένο ποιες δυο ομάδες θα βρεθούν και στην 3η και 4η θέση με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο να δείχνουν πως τις έχουν "καπαρώσει" και δύσκολα θα στραβώσει κάτι μέχρι το τέλος.

Αυτό όμως που δεν είναι ακόμα δεδομένο και αναμένεται να γίνει μάχη μέχρι τέλους είναι για το ποια ομάδα θα βρεθεί στην 5η θέση που οδηγεί σε ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση που το Κύπελλο πάει σε έναν εκ των τεσσάρων πρώτων ομάδων που μετέχουν στο θεσμό και όχι σε Λαμία, Πανιώνιο, Αστέρα και Εργοτέλη.

Μετά την 21η αγωνιστική και τα αποτελέσματα που υπήρξαν Άρης και Παναθηναϊκός είναι σε θέση ισχύος έναντι Ξάνθης και Παναιτωλικού καθώς έχουν ξεφύγει στον βαθμολογικό πίνακα με το τριφύλλι μάλιστα να είναι το κερδισμένο της 21ης αγωνιστικής μετά τη νίκη επί του Αστέρα και την ισοπαλία του Άρη με τον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή οι κιτρινόμαυροι έχουν 33 βαθμούς με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί στους 31 ενώ Ξάνθη και Παναιτωλικός μετά την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΛ και την ήττα από το Λεβαδειακό αντίστοιχα έμειναν στους 27 πόντους, έξι πίσω από τον Άρη και τέσσερις πίσω από τους πράσινους.

Δείτε τη βαθμολογία

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΠΑΟΚ 20 54 (-2)
2. Ολυμπιακός 21 48
3. ΑΕΚ 21 40 (-3)
4. Ατρόμητος 21 39
5. Άρης 21 33
6. Παναθηναϊκός 21 31 (-6)
7. Ξάνθη 21 27
8 Παναιτωλικός 21 27
9. Πανιώνιος 21 23
10. ΑΕΛ 21 22
11 Αστέρας 21 21
12. Λαμία 20 21
13. ΠΑΣ 21 20
14. ΟΦΗ 20 17
15. Λεβαδειακός 21 16
16. Απόλλων Σμ. 20 9

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φυσικά Άρης και Παναθηναϊκός έχουν το προβάδισμα όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής τους θέσης αλλά και λόγω της φανέλας των δυο ομάδων. Για αυτό "κίτρινοι" και "πράσινοι" είναι το φαβορί για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί σε ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο (σ.σ. το τριφύλλι θα σβήσει την ποινή του).

Οι τέσσερις ομάδες που παλεύουν για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο θα αναμετρηθούν μεταξύ τους ενώ δεν αποκλείεται το ματς του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη να κρίνει κατά πολύ την υπόθεση 5η θέση.

Οι δυο ομάδες στα εναπομείναντα εννιά παιχνίδια που έχουν να δώσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με επτά κοινούς αντιπάλους, έχοντας να δώσουν και οι δυο τέσσερα ματς μακριά από την έδρα τους. Το όγδοο από τα εννιά παιχνίδια που απομένουν θα είναι το μεταξύ τους ενώ ο Άρης έχει να παίξει με την Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο.

Τόσο οι "κίτρινοι" όσο και οι "πράσινοι" θα βρεθούν αντιμέτωποι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ατρόμητο και η διαφορά έχει να κάνει με τα εντός και τα εκτός έδρας ματς που έχουν να δώσουν οι δυο ομάδες.

Ο Άρης έχει να πάει σε Τούμπα, "Γ. Καραϊσκάκης" ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τους δυο πρωτοπόρους στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί ΑΕΚ και Ατρόμητο με το τριφύλλι να αγωνίζεται εκτός έδρας με τους δυο προαναφερόμενους συλλόγους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα Άρη και Παναθηναϊκού:

ΑΡΗΣ

22η: ΠΑΟΚ (εκτός)
23η: ΑΕΚ
24η: Ολυμπιακός (εκτός)
25η: Απόλλων Σμύρνης
26η: ΟΦΗ
27η: Παναθηναϊκός (εκτός)
28η: Ατρόμητος
29η: Παναιτωλικός (εκτός)
30η: Ξάνθη


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

22η: Πανιώνιος (εκτός)
23η: ΠΑΟΚ
24η: ΑΕΚ (εκτός)
25η: Ολυμπιακός
26η: Απόλλων Σμύρνης (εκτός)
27η: Άρης
28η: ΟΦΗ
29η: Ατρόμητος (εκτός)
30η: Παναιτωλικός

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ