STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League - μαμούθ και όποιος αντέξει

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Πρωτάθλημα και playoffs με 40 αγωνιστικές για την επόμενη - μουντιαλική - χρονιά που θα πρέπει να έχει λήξει μέχρι τις 26 Μαΐου. Το Sport24.gr αναλύει.

Η Super League αλλάζει "σελίδα" με την μείωση των ομάδων σε 14 από την περίοδο 2018-19 και με τα playoffs στις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο σε ότι αφορά τους αγώνες κατάταξης με τη νέα τους μορφή, η υλοποίηση τους για την πρώτη χρονιά μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Αγώνες κατάταξης στις θέσεις 1-6 συνεπάγεται μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών οι οποίες θα «κουμπώσουν» στις 30 της κανονικής περιόδου. Την επόμενη περίοδο δηλαδή, θα γίνουν συνολικά 40 αγωνιστικές, τέσσερις περισσότερες από την τρέχουσα σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2018, όμως, θα γίνει το Μουντιάλ στην Ρωσία (η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου) και το deadline για τις ομάδες είναι η 26η Μαΐου, ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League. Αν, μάλιστα, έχει προκριθεί η Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μίχαελ Σκίμπε λογικό είναι να θέλει τους διεθνείς στη διάθεσή του νωρίτερα.

Το πρόβλημα που θα κληθούν να λύσουν στην Super League όταν θα βγάλουν το καλεντάρι για την νέα αγωνιστική περίοδο είναι ότι θα πρέπει να χωρέσουν στο διάστημα από 20 Αυγούστου 2017 (που προφανώς θα γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος) μέχρι τις 26 Μαΐου 2018: τις 30 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα και τις 10 αγωνιστικές των playoffs. Σύνολο δηλαδή: 40 ημερομηνίες (Κυριακές και Τετάρτες).

Αν συνυπολογιστούν όμως (και αφαιρεθούν):

- Οι 10 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας (τρεις για την φάση των ομίλων «32», δύο για την φάση των «16», δύο για τα προημιτελικά, δύο για τα ημιτελικά και τον τελικό).

- Τα ευρωπαϊκά Κύπελλα μέχρι την φάση των «16» του Europa League, με οδηγό τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού,

- οι ημερομηνίες της FIFA με τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Μουντιάλ (4 αγώνες), τα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά (2 αγώνες) και τα φιλικά προετοιμασίας

- οι γιορτές,

τότε από τις 81 ημερομηνίες (Κυριακές και Τετάρτες) που υπάρχουν στο διάστημα από 20/8 έως 25/5, οι διαθέσιμες ημερομηνίες για την κανονική περίοδο και τα play offs είναι 46 στις οποίες πρέπει να χωρέσουν 40 αγωνιστικές.

Με απλά λόγια την επόμενη περίοδο, οι ομάδες θα έχουν συνεχόμενα παιχνίδια σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και όποιος αντέξει...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ