STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΣΑΠ: Ξεχωριστή διαπραγμάτευση σε κάθε ομάδα για τη μείωση

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ΔΣ του ΠΣΑΠ ενημέρωσε τη Super League πως η απάντηση στην πρόταση για μείωση 25% στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι -ομόφωνα- αρνητική και πλέον κάθε ομάδα θα διαπραγματευτεί ξεχωριστά με τους παίκτες της, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/05) πραγματοποιήθηκε η νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΠΣΑΠ και της Super League, όπου έγινε γνωστή η -ομόφωνα- αρνητική απάντηση των ποδοσφαιριστών στην πρόταση της Λίγκας για μείωση 25% στα συμβόλαιά τους, το οποίο μεταφράζεται σε 83% για τους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού.

Μ' αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του θεσμικού πλαισίου που είχε ορίσει η FIFΑ και το οποίο ανέφερε πως αρχικά θα πρέπει το όργανο των ποδοσφαιριστών να συζητήσει με την ΕΠΟ και τη Λίγκα για μία συνολική λύση, κι αν δεν βρισκόταν η "χρυσή τομή" να πήγαιναν στο δεύτερο στάδιο της ξεχωριστής διαπραγμάτευσης.

Πλέον, η Λίγκα θα συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ προκειμένου οι ομάδες να λάβουν έγκριση να διαπραγματευτούν ξεχωριστά το ποσοστό μείωσης των συμβολαίων με τους παίκτες της, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sport24.gr, το οποίο είχε αποκαλύψει την αντιπρόταση που επρόκειτο να καταθέσει ο ΠΣΑΠ από το Σάββατο.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

O ΠΣΑΠ, αφού αξιολόγησε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις της Super League, κατέληξε να μην τις αποδεχθεί. Η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη αλλά αποτέλεσε προϊόν πολλών τηλεδιασκέψεων του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων των ΠΑΕ της Super League.

Στις επαφές αυτές ακούσθηκαν και εκτιμήθηκαν όλες οι απόψεις, καθώς και αναλύθηκαν και αποκωδικοποιήθηκαν όλα τα κρίσιμα σημεία. Κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους.

Η λύση αυτή κατέληξε να είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρόσφορη αλλά και η πιο συμβατή με τις σχετικές οδηγίες της FIFA. Τυχόν υιοθέτηση άλλης λύσης αποδείχθηκε αδύνατη.

Πράγματι, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι 480 περίπου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League αποτελούν 480 διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά ανά ποδοσφαιριστή δεδομένα (όπως διάρκεια ή/και ποσό δόσεων συμβολαίου, κ.λπ.) και αν συνεκτιμήσει κανείς ότι κάθε ΠΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση με εξίσου διαφορετικά δεδομένα (όπως οικονομικά στοιχεία, συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων της, κ.λπ.), θα κατανοήσει με μεγάλη ευκολία τη σοβαρή και υπεύθυνη θέση του ΠΣΑΠ και των μελών του.

Ο ΠΣΑΠ θα είναι πάντα στις επάλξεις, θα συνεχίσει να διεκδικεί το συλλογικό συμφέρον των μελών του και να αναζητά την πιο ειλικρινή, κατάλληλη και ασφαλή λύση, πάντοτε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Super League: Η αντιπρόταση του ΠΣΑΠ στη Λίγκα για τη μείωση στα συμβόλαια
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ