STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Η τελευταία αγωνιστική και τα δεδομένα για play offs και play outs

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το απόγευμα της Κυριακής (01/03) πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας της Super League 1 με το ενδιαφέρον για την έκτη θέση να παραμένει αμείωτο. Τα δεδομένα για play offs και play outs.

Με την ταυτόχρονη διεξαγωγή ( 19.00) και των επτά αναμετρήσεων της 26ης αγωνιστικής θα έχουμε το πέσιμο της αυλαίας της κανονικής περιόδου της Super League 1 το απόγευμα της Κυριακής (01/03) και θα μάθουμε όλες τις ομάδες που θα αγωνιστούν τόσο στα play offs όσο και στα play outs.

Δίχως αμφιβολία μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για την έκτη θέση η οποία είναι και η τελευταία που οδηγεί στα play offs και ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίσει τις ομάδες που θα παίξουν στα play out.

Πριν από τη σέντρα είναι δεδομένο ότι στα play offs από τα οποία θα βγει η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα θα αγωνιστούν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, ενώ στα play out θα παίξουν σίγουρα Λαμία, ΑΕΛ, Βόλος, Παναιτωλικός και Πανιώνιος. Αντίθετα, μετά το τέλος της αγωνιστικής θα μάθουν οι ΟΦΗ, Αστέρας, Ατρόμητος και Ξάνθη που θα συνεχίσουν.

Σύμφωνα με τις αρχικές ημερομηνίες τα play offs και τα play outs θα ξεκινήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο (7-8 Μαρτίου) και όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Μαΐου. Η κλήρωση για τις δύο διαδικασίες (περισσότερες λεπτομέρειες θα δείτε πιο κάτω) θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες και αξίζει να τονίσουμε ότι στα play offs, όπου θα έχουμε δύο γύρους, θα υπάρχει ανακολουθία προγράμματος. Τι σημαίνει αυτό; Όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας οι αγώνες του δεύτερου γύρου των playoffs θα γίνουν με τυχαία σειρά και όχι με αντιστροφή των εδρών του πρώτου γύρου.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το πιο γεμάτο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες θα έχει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να δώσουν επτά παιχνίδια μέσα σε διάστημα 22 ημερών κατά τη διάρκεια του Μαρτίου αφού συνεχίζουν πέρα από το πρωτάθλημα τόστο στο Κύπελλο (παίζει στα ημιτελικά με τον ΠΑΟΚ), όσο και στο Europa League (αντιμετωπίζει στους "16" τη Γουλβς).

Σημειώνεται πως από 23 Μαρτίου μέχρι 4 Απριλίου υπάρχει διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, ενώ δεν θα έχουμε πρωτάθλημα και το Σαββατοκύριακο 18-19 Απριλίου λόγω Πάσχα.

ΟΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

19.00 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός ( Novasports1HD)

19.00 Ξάνθη - ΠΑΟΚ ( ERT Sports HD)

19.00 Πανιώνιος – ΑΕΚ ( Novasports2HD)

19.00 Παναθηναϊκός – Βόλος ( Novasports3HD)

19.00 Άρης – Ατρόμητος ( Novasports4HD)

19.00 ΟΦΗ – Λαμία ( Novasports5HD)

19.00 ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης ( Novasports24HD)

SUPERLEAGUE / ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2019-2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2019-2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFFS ΚΑΙ ΤΑ PLAY OUTS

Μετά τη λήξη της Κανονικής Περιόδου οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 θα συμμετέχουν στα Playoffs και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως και 14 θα συμμετέχουν στα Play outs, διατηρώντας (τόσο στα Play offs όσο και στα Play outs) το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν κατά την Κανονική Περίοδο.

Τα Play offs θα διεξαχθούν σε δέκα αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών έκαστος όπου σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα (εξ αυτών που συμμετείχαν στα Play offs) που μετά την ολοκλήρωση των Play offs θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

Με τον ίδιο τρόπο (άθροισμα βαθμών στην Κανονική Περίοδο και στα Play offs) θα προσδιορίζονται οι λοιπές θέσεις του Πρωταθλήματος (2η, 3η κλπ) εκ των οποίων θα προκύπτουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις Διοργανώσεις της UEFA.

Τα Play outs θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της Κανονικής Περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερις εντός έδρας και τρείς εκτός έδρας αγώνες στα Play outs, ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρεις εντός έδρας αγώνες και τέσσερις εκτός έδρας αγώνες στα Play outs, βάσει κλήρωσης.

Οι θέσεις 7 έως 14 θα προσδιορίζονται από το σύνολο των βαθμών που οι ομάδες που συμμετείχαν στα Playouts κατέλαβαν σωρευτικά κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playouts αθροιστικά. Μετά το τέλος των Play outs η τελευταία ομάδα θα υποβιβαστεί, ενώ η προτελευταία θα παίξει μπαράζ με τη δεύτερη της Super League 2.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΣΕ PLAYOFFS ΚΑΙ PLAYOUTS

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των Play offs και Play outs, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος".

Δείτε τη βαθμολογία:

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ