STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Η μάχη της παραμονής

Μπάλλα ποδοσφαίρου στο γήπεδο AEL FC Arena.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Μπάλλα ποδοσφαίρου στο γήπεδο AEL FC Arena. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η αναδιάρθρωση πέρασε οριστικά, συνεπώς τρεις ομάδες της Super League υποβιβάζονται άμεσα και μια πηγαίνει σε μπαράζ. Ας, δούμε, λοιπόν, τι γίνεται στη μάχη της παραμονής.

Είναι πλέον οριστικό. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα ισχύσει τη νέα σεζόν και αυτό σημαίνει πως από τη Super League τη φετινή χρονιά που ολοκληρώνεται, πλέον, μετά από τρεις αγωνιστικές θα υποβιβαστούν άμεσα τρεις ομάδες.

Όσες καταλάβουν από τη 14η θέση έως τη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα θα παίζουν δεδομένα του χρόνου στη Super League 2 που θα έχει 12 ομάδες ενώ ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο από τη Football League.

Αυτό σημαίνει πως φουντώνει η μάχη της παραμονής και πως στις επόμενες τρεις αγωνιστικές με βάση των βαθμολογικό πίνακα τουλάχιστον έξι ομάδες, όσες βρίσκονται από τη 10η θέση μέχρι την 15η αφού ο Απόλλων Σμύρνης έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και να παραμείνουν στη Super League.

Μαθηματικά τόσο ο Πανιώνιος όσο και η Λαμία με τον Παναιτωλικό που βρίσκονται στην 9η, 8η και 7η θέση αντίστοιχα δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν κάτω από δυο ακόμα ομάδες και να κινδυνέψουν.

Πάμε να δούμε πως έχει η βαθμολογία από τη 10η θέση και κάτω αλλά και τα παιχνίδια που έχουν οι έξι ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Με αρκετές εξ αυτών να παίζουν και μεταξύ τους τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝ. ΒΑΘΜΟΙ
10. ΑΕΛ 27 30
11. Ξάνθη 27 29
12. Αστέρας 27 28
13. ΠΑΣ Γιάννινα 27 26
14. ΟΦΗ 27 25
15. Λεβαδειακός 27 21
16. Απόλλων Σμ. 27 10

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Super League από την ειδική ενότητα του Sport24.gr.

Τα παιχνίδια που απομένουν για τις έξι ομάδες:

ΟΜΑΔΕΣ 28η ΑΓΩΝ. 29η ΑΓΩΝ. 30η ΑΓΩΝ.
ΑΕΛ ΠΑΟΚ (εντός) ΑΕΚ (εκτός) Ολυμπιακό (εντός)
Ξάνθη Ολυμπιακό (εκτός) Απόλλων Σμύρνης (εντός) Άρη (εκτός)
Αστέρας ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) ΟΦΗ (εκτός) Πανιώνιο (εντός)
ΠΑΣ Γιάννινα Αστέρα (εντός) Πανιώνιο (εκτός) ΠΑΟΚ (εντός)
ΟΦΗ Παναθηναϊκό (εκτός) Αστέρα (εντός) Ατρόμητο (εκτός)
Λεβαδειακός Πανιώνιο (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) ΑΕΚ (εντός)
Απόλλων Σμύρνης Παναιτωλικό (εντός) Ξάνθη (εκτός) Λαμία (εντός)

ΑΕΛ: ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΑΕΛ μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στη 10η θέση και να έχει 30 βαθμούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, αλλά όπως βλέπει κανείς έχει και το δυσκολότερο πρόγραμμα. Έχει να αντιμετωπίσει τους τρεις πρωτοπόρους της Super League, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και το σενάριο να μην πάρει ούτε έναν βαθμό στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια είναι ορατό. Κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μείνει στους 30 βαθμούς και θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων διεκδικητών.

Από την άλλη βέβαια με ένα τρίποντο στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια και βαθμολογική απώλεια των ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα θα οριστικοποιήσει την παραμονή της.

ΞΑΝΘΗ: ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ

Η Ξάνθη μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών όντως βρίσκεται και αυτή σε δυσχερή θέση και ακόμα δεν έχει οριστικοποιήσει την παραμονή της στη Super League. Στα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε έχει να δώσει δυο δύσκολα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη εκτός έδρας αλλά θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.

Αν κόντρα στον υποβιβασμένο Απόλλωνα πάρει το τρίποντο τότε θα φτάσει σίγουρα στους 32 βαθμούς και δύσκολα θα βρεθούν δυο ομάδες να την βάλουν από κάτω και να της στερήσουν την παραμονή της και την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΣΤΕΡΑΣ: ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Ο Αστέρας την Κυριακή δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Λεβαδειακό παρά τη σωρεία ευκαιριών που δημιούργησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στους 28 πόντους και να παραμείνει ανάμεσα στις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Η ομάδα της Αρκαδίας μάλιστα έχει μπροστά της τρία δύσκολα ματς.

Τα δυο πρώτα είναι ντέρμπι παραμονής κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ και μάλιστα εκτός έδρας και αν τα χάσει θα βρεθεί να παίζει τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο την παραμονή του. Φυσικά ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα από τα δυο εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει ίσως βάλει ένα γρήγορο τέλος στην αγωνία των Αρκάδων.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ

Όχι μια αλλά δυο νίκες ψάχνει στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια ο ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του και να μην βρεθεί ούτε καν στα μπαράζ. Η ομάδα των Ιωαννίνων θα υποδεχτεί τον Αστέρα την Κυριακή σε ένα καθοριστικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες και εν συνεχεία θα παίξει με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τελευταία αγωνιστεί περιμένει τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θέλει πάσα θυσία τη νίκη επί της ομάδας της Τρίπολης ώστε εν συνεχεία να ψάξει ένα ακόμη τρίποντο και να κρατάει την τύχη στα χέρια της. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης την Κυριακή θα πρέπει να περιμένει να δει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που μάχονται για την παραμονή.

ΟΦΗ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Ο ΟΦΗ ναι μεν κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και αύξησε τις πιθανότητες παραμονής του στη Super League αλλά πλέον στα τρία ματς που απομένουν ψάχνει την υπέρβαση. Αυτό γιατί βρίσκεται στην 13η θέση με 25 βαθμούς που οδηγεί απευθείας στον υποβιβασμό και αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή στη Super League θα ήθελε να βάλει τουλάχιστον μια ομάδα από κάτω του και να παίξει στα μπαράζ.

Η ομάδα της Κρήτης στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια έχει δυο δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο εκτός έδρας και μόνο μια εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα στο "Γεντί Κουλέ". Ακόμα όμως και αν κερδίσει τους Αρκάδες στην Κρήτη, το τρίποντο αυτό ίσως να μην είναι αρκετό αν δεν συνδυαστεί από νίκη με διαφορά δυο γκολ και με την προοπτική ο Αστέρας να μην πάρει ούτε άλλον βαθμό μέχρι το τέλος της σεζόν. Εκτός και αν ο ΟΦΗ βρει βαθμούς στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2

Στην πιο δύσκολη θέση από τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή βρίσκεται ο Λεβαδειακός ο οποίος με 21 βαθμούς όντας στη 15η θέση είναι με το ένα πόδι στη Super League 2. Δεν είναι μόνο η βαθμολογική απόσταση που χωρίζει τους Βοιωτούς από τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και το γεγονός πως έχει μπροστά του και ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα.

Αυτό γιατί έχει να παίξει κόντρα σε Πανιώνιο εντός έδρας και από εκεί και πέρα θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι φιέστα πρωταθλήματος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Ακόμα και αν ο Λεβαδειακός κάνει το απόλυτο, κάτι που μοιάζει σχεδόν απίθανο, τότε θα φτάσει ναι μεν τους 30 βαθμούς και όλα θα εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για την παραμονή. Για την ομάδα της Βοιωτίας είναι πιθανό ακόμα και αν πάρει έξι από τους εννιά βαθμούς που απομένουν να μην καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ