STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Η "μάχη" της παραμονής

Super League: Η "μάχη" της παραμονής

Απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε της Super League και η "μάχη" της παραμονής "φουντώνει". Η 23η αγωνιστική προσφέρει σημαντικά παιχνίδια που είναι ικανά να φέρουν νέες ισορροπίες στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Πρώτο χρονικά παιχνίδι που αφορά ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία τους, διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου (2/3, 19.30) μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και της Ξάνθης. Οι Γιαννιώτες με μία μόλις νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, βρίσκονται στους 20 βαθμούς και στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Στα προηγούμενα παιχνίδια έχανε συνεχώς την ευκαιρία να ανοίξει την διαφορά του από Λεβαδειακό και ΟΦΗ, οι οποίοι υποβιβάζονται απευθείας όπως είναι τώρα διαμορφωμένη η βαθμολογία.

Ο ΠΑΣ θα ψάξει την ευκαιρία εντός έδρας να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει βαθμολογική ανάσα. Από την άλλη, η Ξάνθη απέχει επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και φαινομενικά χρειάζεται ακόμη λίγους βαθμούς να καθαρίσει με την σωτηρία, κάτι που θα μπορούσε να έχει κάνει βάσει της εικόνας της, αλλά η συγκομιδή των τριών βαθμών στα τελευταία πέντε παιχνίδια της εγείρει αρκετά ερωτήματα.

Ακολουθεί την Κυριακή (3/3, 15.00) το παιχνίδι του ΟΦΗ απέναντι στην ΑΕΛ στο Γεντί Κουλέ. Πρόκειται για μάχη δύο ομάδων που παλεύουν άμεσα για την παραμονή, αφού ο ΟΦΗ βρίσκεται στη 15η θέση, ενώ η ΑΕΛ απέχει μόλις 2 πόντους από τον 13ο ΠΑΣ. Οι Κρητικοί βλέπουν το παιχνίδι ως αγώνα δίχως αύριο, αφού μετά την εντός έδρας ήττα απ' τη Λαμία, τους παρουσιάζεται η τελευταία ευκαιρία να κόψουν βαθμούς από τους προπορευομένούς τους. Σε περίπτωση, όμως, ήττας ή ακόμη και ισοπαλίας, βυθίζονται ακόμη περισσότερο βαθμολογικά. Η ΑΕΛ πληρώνει κακές εμφανίσεις και έχοντας να δει τρίποντο επτά αγωνιστικές, χρειάζεται επειγόντως βαθμούς, ώστε να μην δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΣ να την βάλει κάτω στη βαθμολογία. Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν το ΟΦΗ - ΑΕΛ από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής που αφορούν τη παραμονή.

Το παιχνίδι Ατρόμητος - Πανιώνιος το συμπεριλάβαμε μόνο για τους βαθμολογικούς τύπους. Ο Πανιώνιος απέχει έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και ψάχνει και εκείνος λίγους βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια για να "καθαρίσει" με την κατηγορία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για τους Νεοσμυρνιώτες, όμως η νίκη απέναντι σε Παναθηναϊκό και η ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης έδωσαν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στο Πανιώνιο που δεν ξεκίνησε ιδανικά τον β' γύρο. Η εξόρμηση στο Περιστέρι είναι δύσκολη απέναντι σε μία ομάδα που κυνηγάει την 3η θέση.

Το Λεβαδειακός - Λαμία αποτελεί και εκείνο κρίσιμο ματς για τις ισορροπίες της βαθμολογίας. Ο Λεβαδειακός επέστρεψε και με σημαντικά αποτελέσματα, ειδικά με τις δύο του νίκες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε Παναιτωλικό και Ξάνθη, σκαρφάλωσε στην 14η θέση, εκμεταλλευόμενος τα αρνητικά αποτελέσματα του ΟΦΗ και απειλεί πια τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δυνητικά και την ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο αντίπαλος του Λεβαδειακού, η Λαμία, είναι ακόμη μία φορμαρισμένη ομάδα, η οποία, αφού φρόντισε πρώτα να κάνει αποφασιστικό βήμα με το "διπλό" στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ, προκρίθηκε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τη νίκη στο Καραϊσκάκης. Σε περίπτωση που η Λαμία βάλει στο "σακούλι" ακόμη περισσότερους βαθμούς θα είναι με το ενάμιση πόδι στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής στις 19.30, ο Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό. Ο Παναιτωλικός έχει καθαρίσει με το θέμα της κατηγορίας και πια ψάχνει ένα καλύτερο πλασάρισμα στη κατηγορία ή ακόμη και κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Αρκάδες από την άλλη, δεν βρίσκουν γιατρειά στα αρνητικά αποτελέσματα και βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τη Λάρισα, να παλεύουν, δηλαδή, για να μείνουν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Το ποιοτικό ρόστερ της Τρίπολης είναι το μόνο στοιχείο που δείχνει ότι ο Αστέρας θα πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να σωθεί. Τα άσχημα αποτελέσματα δεν δείχνουν μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο.

Τέλος, ο Απόλλων αγωνίζεται την Δευτέρα με τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχει δείξει σημάδια βελτίωσης πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες, όμως η απόσταση των 11 βαθμών από την 13η θέση και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, δεν του δίνουν δικαίωμα να ελπίζει για την σωτηρία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 2/3

19:00 Άρης-ΑΕΚ

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη

Κυριακή 3/3

15:00 ΟΦΗ - ΑΕΛ

16:00 Ατρόμητος - Πανιώνιος

17:15 Λεβαδειακός-Λαμία

19:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

19:30 Αστέρας - Παναιτωλικός

Δευτέρα 4/3

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΠΑΟΚ 22 58 (-2)
2. Ολυμπιακός 22 51
3. ΑΕΚ 22 43 (-3)
4. Ατρόμητος 22 40
5. Άρης 22 34
6. Παναθηναϊκός 22 31 (-6)
7. Παναιτωλικός 22 30
8 Ξάνθη 22 27
9. Λαμία 22 27
10. Πανιώνιος 22 26
11 Αστέρας 22 22
12. ΑΕΛ 22 22
13. ΠΑΣ 22 20
14. Λεβαδειακός 22 19
15. ΟΦΗ 22 17
16. Απόλλων Σμ. 22 9

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Super League από την ειδική ενότητα του Sport24.gr.

*Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 βαθμούς στο πρωτάθλημα

** Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -6 βαθμούς στο πρωτάθλημα

*** Η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς

Τα κριτήρια διαβάθμισης: 1) Βαθμοί στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν 2) Διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν 3) Διαφορά τερμάτων συνολικά 4) Καλύτερη επίθεση συνολικά 5) Καλύτερη άμυνα συνολικά 6) Μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο (μόνο για να κριθεί ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα υποβιβαστούν, ή οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις) 7) Κλήρωση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ