STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Η επιτροπή για το νέο πρωτάθλημα και η πρόταση της ΑΕΚ

ΔΣ SUPERLEAGUE  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
Super League, Δ.Σ. (eurokinissi) EUROKINISSI

Εκπρόσωποι από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Αστέρα και Απόλλωνα θα συστήσουν επιτροπή που θα εξετάσει το μοντέλο του νέου πρωταθλήματος ενώ από την Παρασκευή έπεσε στο τραπέζι η πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου της ΑΕΚ.

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/1) το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League με κυρίαρχο θέμα το τι μέλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20. Τον τρόπο διεξαγωγής του αλλά και τις ομάδες που θα το απαρτίζουν που όπως όλα δείχνουν θα είναι 14.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι να συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ατρόμητου, του Αστέρα και του Απόλλωνα οι οποίοι θα μελετήσουν το πως θα μπορούσε να γίνει το νέο πρωτάθλημα και να φέρουν το σχέδιο αυτό προς ψήφιση σε ένα από τα επόμενα Δ.Σ. της λίγκας.

Τα δεδομένα έως τώρα για το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 είναι δυο. Πως θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και πως σίγουρα δεν θα γίνουν play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Την Παρασκευή έπεσε στο τραπέζι και μια πρώτη πρόταση την οποία παρουσίασε η ΑΕΚ μέσω του διευθύνοντος συμβούλου, Μηνά Λυσάνδρου. Αυτή περιλαμβάνει δύο γύρους με τη διεξαγωγή 13+13 αγωνιστικών και έναν bonus round,σαν τα play offs,ο οποίος όμως, είναι ανάμεσα στους δύο γύρους και όχι στο φινάλε του πρωταθλήματος. Δηλαδή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο!

Στο συγκεκριμένο γύρο θα δημιουργηθούν δύο γκρουπ: στο ένα θα είναι οι ομάδες που καταλάβουν την 1η, την 3η, την 5η, την 7η, την 9η, την 11η και την 13η θέση στο φινάλε του πρώτου γύρου και στο άλλο οι ομάδες που θα πάρουν τις υπόλοιπες θέσεις. Θα γίνουν έξι αγωνιστικές και οι βαθμοί θα προστεθούν στη βαθμολογία του πρώτου γύρου.

Από εκεί και πέρα στη συνεδρίαση υπήρξαν και άλλα θέματα προς συζήτηση ανάμεσα στα οποία και το φαινόμενο των κακών αγωνιστικών χώρων και εκεί κάπου ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Γιώργο Σπανό λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το "AEL FC ARENA". Μάλιστα η Super League αποφάσισε να ελεγχθούν όσα γήπεδα εμφανίζουν προβλήματα στους χλοοτάπητές τους.

Η ανακοίνωση της Super League ανέφερε:

1. Ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα 21ης-30ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

2. Ενέκρινε ομόφωνα ότι θα ελεγχθούν όσα γήπεδα κριθούν ότι εμφανίζουν πρόβλημα στους χλοοτάπητές τους, από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο οίκο και σε προσεχές Δ.Σ. θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

3. Αποφάσισε ομόφωνα ότι επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα είναι της εταιρείας Molten.

4. Αποφάσισε ομόφωνα ότι επιτροπή αποτελούμενη από την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο Αθηνών, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ θα διαμορφώσει μοντέλο διοργάνωσης του νέου Πρωταθλήματος της Super League, το οποίο θα παρουσιαστεί σε προσεχές Δ.Σ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ