STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Αυτά είναι τα τρία μοντέλα για το νέο πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τρία είναι τα σχέδια που θα πέσουν στο τραπέζι στο Δ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης (28/5) για το μοντέλο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, τα δυο περιλαμβάνουν playoffs. Τι προτείνει η Λίγκα στην ΕΠΟ για το Κύπελλο.

Η εξαμελής επιτροπής της Super League (Big-4, Αστέρας και Ατρόμητος) για το μοντέλο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος συνεδρίασε σήμερα (22/5) και στο Δ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης (28/5) θα πέσουν στο τραπέζι τρία διαφορετικά σχέδια και οι εκπρόσωποι των 14 ομάδων θα κληθούν να αποφασίσουν ποιο θα ακολουθήσουν.

Τα δυο εξ αυτών περιλαμβάνουν playofffs για πρωταθλητή και παραμονή και το τρίτο είναι το σχέδιο του Μηνά Λυσάνδρου με τον ενδιάμεσο γύρο. Αν μη τι άλλο, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με ποιο τρόπο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 και τι αντιδράσεις θα υπάρξουν από τις 14 ομάδες.

ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ PLAYOFFS

Το ένα σχέδιο περιλαμβάνει αγώνες από τις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τους κατόχους των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, κουβαλώντας και τη βαθμολογία που θα έχουν από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, όπως συμβαίνει στην Κύπρο, ενώ οι ομάδες από την 7η θέση μέχρι τη 14η θα παλέψουν για την παραμονή, δίνοντας αγώνες playout.

Το άλλο πλάνο έχει επίσης playoffs, όμως οι ομάδες από τις θέσεις 1-4 θα παλέψουν για τον τίτλο και τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ οι ομάδες στις θέσεις 5-8 θα δώσουν μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει από την 9η ως τη 14η θέση θα μονομαχήσουν για την παραμονή τους.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΓΥΡΟ

Το τρίτο σενάριο είναι αυτό του Μηνά Λυσάνδρου, αλλά τροποποιημένο. Δεν είναι αυτούσιο το σχέδιό του, όπως είχε παρουσιαστεί πριν μερικούς μήνες. Τα κανάλια θέλουν έναν bonus round με περισσότερα σταυρώματα και ντέρμπι. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι ομάδες θα παίξουν δύο γύρους, αλλά στο τέλος του πρώτου και πριν την έναρξη του δεύτερου, θα γίνει ένας ενδιάμεσος γύρος, όπου ο πρώτος θα αγωνίζεται με τις ομάδες που βρίσκονται στις ζυγές θέσεις, αλλά από την 4η θέση και κάτω. Δηλαδή ο πρώτος θα παίζει με τον 4ο, τον 6ο, τον 8ο εντός έδρας, ενώ με τον 10ο, τον 12ο και τον 14ο εκτός έδρας.

Ο δεύτερος, θα κοντραριστεί με τις ομάδες από την 3η μέχρι τη 13η θέση και με αυτές που είναι στην 3η, την 5η και την 7η θα αγωνιστεί εντός και με τις ομάδες στην 9η, την 11η και την 13η θέση εκτός. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν playoffs. Εντούτοις, ο πρώτος με τον δεύτερο και τον τρίτο θα αγωνίζονται δυο φορές, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα για τους ίσους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Θα γίνει πρωτάθλημα 32 αγώνων, εφόσον περάσει το δικό του σχέδιο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Εξάλλου, επειδή το 2020 είναι χρονιά Euro και τα πρωταθλήματα θα πρέπει να τελειώσουν νωρίτερα, η Super League θα καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα στην ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας. Σε αυτό, θα ζητήσει οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας να μπουν στον θεσμό από τη φάση των 32 ή των 16, να καταργηθούν οι όμιλοι και να ενισχυθεί το στοιχείο της έκπληξης. Αυτή την στιγμή, στο καλεντάρι υπάρχουν δέκα αγωνιστικές ημέρες για το Κύπελλο.

Με εξαίρεση την γειτονική Τουρκία που έχει έντεκα αγωνιστικές ημέρες για το Κύπελλο, όλες οι άλλες έχουν πέντε ή έξι. Η Ελλάδα είναι 2η σε όλη την Ευρώπη στη σχετική λίστα και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα ζητήσει από την Ομοσπονδία να μειωθούν οι αγώνες για τους "μεγάλους" και να μην δίνουν τόσα πολλά παιχνίδια. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει ταύτιση και συμφωνία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ