STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League 1: Επίθεση Κούγια σε FIFA - UEFA, νέα στήριξη Φούσεκ σε Περέιρα

ΔΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας ανέβασε τους τόνους στο Δ.Σ. της Λίγκας, ενώ τα θέματα του VAR, της βίας και της θέσης του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ βρέθηκαν στον πυρήνα της συζήτησης. Στις 2 Ιουλίου η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ανέβασε τους τόνους στο σημερινό (18/6) διοικητικό συμβούλιο της Super League 1, αφού πήρε το λόγο και απευθύνθηκε στους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση.

Με αφορμή την τοποθέτηση του υπερσυμβούλου της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, για τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε πως "σας καθιστώ υπεύθυνους γι' αυτά που μπορεί να συμβούν" και ανέφερε μεταξύ άλλων τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Μελισσανίδη πως η ΑΕΛ φέτος θα υποβιβαζόταν.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Γιάννη Παπαδόπουλο και αναρωτήθηκε τι ρόλο παίζει στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας, μίλησε για την διαιτησία του Λάμπρου στο παιχνίδι με την Ξάνθη και πως συνέχιζε να σφυρίζει και στη συνέχεια παρά τα λάθη του, ενώ αναφορά έκανε και στις διώξεις προς τον ίδιο και τα πρόστιμα ύψους πάνω από 700.000 ευρώ που του έχουν επιβληθεί.

Ο Φούσεκ προσκάλεσε σε συνάντηση τον Αλέξη Κούγια, λέγοντας πως όσα αναφέρει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ μοιάζουν με... μαφία και πως "δεν μας τα έχουν πει ποτέ αυτά", με τον γνωστό ποινικολόγο να του απαντά: "Είναι αδιανόητο να λέτε πως τα ακούτε πρώτη φορά. Είστε εδώ σχεδόν δύο χρόνια. Το ξαναλέω. Είστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ή γίνει με την ομάδα μου. Προσωπικά ήλπιζα πως με την διοίκηση του Γραμμένου θα άλλαζαν τα πράγματα αλλά τα βλέπω ακριβώς ίδια ή ακόμα και χειρότερα".

ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΥΣΕΚ ΣΕ ΠΕΡΕΪΡΑ

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε το Δ.Σ. και όπως προαναφέρθηκε, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της FIFA, ο υπερσύμβουλος της διεθνούς ομοσπονδίας στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, o πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ και το μέλος της, Μάριος Γεωργίου.

Αναφορικά με τη θέση του Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο κ. Φούσεκ στήριξε για μια ακόμη φορά τον Πορτογάλο, τονίζοντας πως παραμένει αμετακίνητος. "Ο Περέιρα κάνει έργο έχει γνώση αντικειμένου επιλογή ως ένας ακέραιος χαρακτήρας", ανεφερε χαρακτηριστικά.

Για το VAR, οι ομάδες τόνισαν πως θέλουν να υπάρχει από το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Οι εκπρόσωποι της FIFA εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, με τον Φούσεκ να αναφέρει πως όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού και πως έχουν γίνει βήματα προόδου. Πάντως, δεν δεσμεύτηκε για κάτι, αλλά είπε πως αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, όλα θα κυλήσουν κανονικά.

ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τέλος, στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος, το οποίο θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου, ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου 4603/2019 (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

"Κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

2/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων Super League 1 Υποδομών Κ19 & Κ17, αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (άρθρο 1).

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

5/ Η κλήρωση του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου 2019.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου 4603/2019 (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

7/ Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., προκειμένου να φέρει προσχέδιο σύμβασης για την κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων LED γηπέδων, προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ.

8/ Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποιηθούν δύο εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις που θα αφορούν: α) στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια Α’ Εθνικής και β) στη συνεργασία της Super League με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

9/ Ο κ. Σάκης Τσικνής (ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία) εξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

10/ Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία Πρωταθλήματος Υποδομών Κ19, 2018 – 2019.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης FIFA-UEFA, αποτελούμενη από τους κ.κ. Hubel, Fousek, Dervishi και Γεωργίου παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και, αφού ακούστηκαν απόψεις και έγιναν τοποθετήσεις από μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων, με στόχο τη βελτίωση των δομών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ