STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σύγκρουση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στην πειθαρχική της Λίγκας για Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Καρυπίδης, Σωτηρίου EUROKINISSI SPORTS

Οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν στην πειθαρχική επιτροπή της Super League για την υπόθεση με τον Πλατανιά. Όσα ειπώθηκαν από τους νομικούς εκπροσώπους των δυο ομάδων, προθεσμία για υπομνήματα, Παρασκευή ή Δευτέρα η απόφαση.

Η σύγκρουση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, με τους εκπροσώπους των δυο ομάδων να μάχονται για την περιβόητη υπόθεση με τον Πλατανιά και τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα στους Πειραιώτες και τους Χανιώτες την 1η Απριλίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε πρόσθετη παρέμβαση, έχοντας έννομο συμφέρον, αν και έχει επικυρωθεί η βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος και η όποια τιμωρία του Ολυμπιακού μεταφέρεται για τη νέα σεζόν. Βέβαια, εκκρεμεί μια προσφυγή του "Δικεφάλου του Βορρά" στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης, που αν δικαιωθεί, ακυρώνει ακόμα και τα playoffs.

Η πλευρά του Ολυμπιακού προσκόμισε τις 19 καταθέσεις που ενισχύουν την δική τους θέση ότι δεν υπήρξε χειροδικία στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα, σε αντίθεση με τις δέκα καταθέσεις που υπήρχαν στον φάκελο που έστειλε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, όταν άσκησε την δίωξη. Εντέλει, θα διαβαστούν και αυτές προτού παρθεί η τελική απόφαση!

Ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε απαράδεκτα, μιας και δεν υπάρχουν αποδεικτικά μέσα που προβλέπονται από τους κανονισμούς, ενώ οι δυο πλευρές πήραν προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (12:00), ενώ η απόφαση αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα (29/5).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το άρθρο 29 του ΚΑΠ, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους (κεκλεισμένων των θυρών ή διεξαγωγή αγώνων σε ουδέτερο γήπεδο), βαρύ πρόστιμο, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (έχει επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 1-5, αν και ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στο διαιτητικό), ενώ το άρθρο κάνει λόγο και για υποβιβασμό σε κάποιες περιπτώσεις, αν και στην συγκεκριμένη με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν φαντάζει πολύ ακραίο (αντικρουόμενες απόψεις παικτών, δεν υπάρχει υλικό από τις κάμερες, δεν αναφέρει τίποτα σχετικό η έκθεση της αστυνομίας και οι υπόλοιποι αρμόδιοι του αγώνα, αργοπορημένη καταγγελία για το συμβάν).

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΙΡΔΑΣ

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος, είπε στο ξεκίνημα της εκδίκασης: "Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη. Η πειθαρχική δίωξη ασκείται απαραδέκτως. Τα αποδεικτικά μέσα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και να προβλέπονται απ' τους κανονισμούς.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παραβιάζει το απόρρητο της προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας τις καταθέσεις του Πλατανιά. Δεν επικαλείται κάτι για να τις πάρει. Ο διαιτητής δεν έχει κάνει καμία παρατήρηση. Ο παρατηρητής επίσης. Οι καταθέσεις έγιναν μετά από ένα μήνα και δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ αξιοποιεί μέσω των ΜΜΕ δύο ποδοσφαιριστές που προβαίνουν σε δηλώσεις, σε ΜΜΕ που ελέγχει, για να διεκδικήσει αυτό που δεν κατάφερε να κερδίσει αγωνιστικά".

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, ο οποίος ανέφερε: " Ασκήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα η πρόσθετη παρέμβαση. Το έννομο συμφέρον μας είναι βαθμολογικό. Το ΔΣ της Λιγκας επικύρωσε την βαθμολογία μερικώς για να αρχίσουν τα playoffs με εναντίωση της ομάδας μας καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψιν τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες.

Γι' αυτό έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Από τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη με βαρύτατες κυρώσεις όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κατευθυνόμενα ΜΜΕ όπως κάποιοι άλλοι. Πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχε νόμιμη καταγγελία από δημοσιεύματα. Αυτή όμως δεν είναι μέσα στη δίωξη του Αποστολόπουλου.

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Δέκα καταθέσεις αναγνώστηκαν, αυτές που υπήρχαν στην πειθαρχική δίωξη του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. με τον Βασίλη Δημακόπουλου να αναφέρει πως ο εισαγγελέας επέλεξε δέκα και πως αν διάβαζε και τις υπόλοιπες, δεν θα έφτανε στην άσκηση της δίωξης. "Εμείς θα προσκομίσουμε και τις υπόλοιπες καταθέσεις", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι καταθέσεις των Μαλανδράκη (υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων), Κοκκαλά, Μαραγκού, Κοσμαδάκη (γενικός αρχηγός του Πλατανιά), Στάθη, Καρυπίδη, Βάντερσον, Μουνάφο, Παράσχου (προπονητής), Γιορέντε διαβάστηκαν στην αίθουσα, καθώς και η ανακοίνωση Πλατανιά μετά τον αγώνα.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, τόνισε πως "προκύπτει από περισσότερα του ενός στοιχεία ότι φέρεται να είναι παρούσα η αστυνομία. Λέει ο παρατηρητής ότι υπήρχε δύναμη που απέτρεψε την ένταση. Ο παρατηρητής αναφέρεται μόνο σε αντεγκλήσεις φραστικές. Σύμφωνα και με την κατάθεση του γιατρού της αντιπάλου ομάδας, δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Ο Γιορεντε όχι μόνο αγκαλιάζει τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά δεν δηλώνει και τίποτα. Ο Μανούσος λέει ότι κανείς δεν τον πείραξε και επισημαίνει ότι μετά από 11 χρόνια δε μου έκαναν εντύπωση οι βρισιές".

Ο Αργύρης Λίβας ανέφερε με τη σειρά του: "Ο κ Μαλανδράκης δηλώνει ότι ο Παράσχος προστάτεψε τον Παπαδάκη. Ο ίδιος ο Παπαδάκης αναφέρει ότι γλίστρησε μόνος του. Ο ποδοσφαιριστής Γιακουμάκης λέει το ίδιο ακριβώς".

Ο δικαστής, κ. Καποδίστριας, είπε ότι θα μελετήσει όλες τις καταθέσεις, με την πλευρά του Ολυμπιακού μέσω του κ. Δημακόπουλου να τονίζει πως είναι αντιφατικές οι καταθέσεις και πως κάποιος λέει ψέματα, ενώ ερωτηθείς από τον δικαστή για τις κάμερες, απάντησε: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει και ούτε ελέγχει κάμερες".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Λάμπρος Μπίρδας απάντησε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ: "Αρνείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι έχει κάμερες, κάτι που είναι υποχρεωμένη να έχει", ενώ ο έτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, είπε: "Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Έχουμε μια περίπτωση, όπου δέκα άνθρωποι καταθέτουν το περιστατικό. Άλλοι ότι τους μεταφέρθηκε άλλοι ότι το είδαν και άλλοι ότι χτυπήθηκαν οι ίδιοι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πλατανιάς είναι προφανέστατα ειρωνική. Έχουμε μια σειρά περιστατικών και καταθέσεις δέκα ανθρώπων που λένε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, άρα προφανώς κάτι έχει γίνει. Υπάρχει διαφορά από τη βία που τελείται από οπαδούς και από τη βία που ασκείται μέσα στο χώρο που βρίσκονται ποδοσφαιριστές".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ