STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στο περίμενε ο Ολυμπιακός, στη ζώνη υποβιβασμού ο Λεβαδειακός

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Λεβαδειακός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 (43' Βασιλείου / 89' Καρντόσο) στη Λιβαδειά, με τους Βοιωτούς να βρίσκονται πλέον εντός ζώνης υποβιβασμού και την στέψη των Πειραιωτών να παίρνει αναβολή μέχρι το επόμενο ματς.

Παιχνίδι με εκ διαμέτρου διαφορετικούς στόχους για τις ομάδες, αυτό που φιλοξενήθηκε στη Λιβαδειά για την 28η αγωνιστική της Super League ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν βαθμούς προκειμένου να ενισχύσουν τις πιθανότητες παραμονής τους στην κατηγορία, οι Πειραιώτες έψαχναν το τρίποντο που θα τους έδινε και μαθηματικά τον τίτλο.

Με τον Δημήτρη Φαράντο αντί του Γιάννη Χριστόπουλου οι Βοιωτοί στον πάγκο τους, με εκτεταμένο ροτέισον στην ενδεκάδα οι "ερυθρόλευκοι" ελέω του ημιτελικού του Κυπέλλου που ακολουθεί την Μ. Πέμπτη (13/4) με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Για τον Λεβαδειακό, ο Φαράντος είχε πρακτικά πλήρη αποστολή στην διάθεση του και προτίμησε μια διάταξη 4-2-3-1, με βασικό τον Σουμπίνιο και ανασταλτικό μέσο τον Νιας, με τους Τριποτσέρη - Βούρο δίδυμο στην καρδιά της άμυνας.

Στο περίμενε ο Ολυμπιακός, στη ζώνη υποβιβασμού ο Λεβαδειακός

Από την πλευρά του, ο Λεμονής αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Μανουέλ Ντα Κόστα, Ντιόγκο Φιγκέιρας, Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια, Αλεξί Ρομαό και Κώστα Φορτούνη προκειμένου να πάρουν ανάσες, ενώ ο Αλμπέρτο Μποτία δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του. Αφού προπονήθηκαν το πρωί της Κυριακής, άπαντες μετέβησαν στην Λιβαδειά με σκοπό να βρεθούν στο πλάι των συμπαικτών τους.

Στο περίμενε ο Ολυμπιακός, στη ζώνη υποβιβασμού ο Λεβαδειακός

Από μια ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο σκορ στο 43ο λεπτό με δράστη τον πεισματάρη Βασιλείου. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στην επανάληψη και κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 89' με τον Καρντόσο, για το τελικό 1-1 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Κόντρα σε ΑΕΚ (εντός) και Πανιώνιο (εκτός) τα δύο τελευταία ματς του Λεβαδειακού, με τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα.

Παράταση σε στέψη & αγωνία

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Γεώργιος Κουντουρέλλης (ΕΠΣ Αθηνών)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Βούρος (65' Μεντί), Τριποτσέρης, Μιλιάζες (90+2' Κουλιμπαλί), Καραχάλιος, Νιας, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Σίλβα, Βασιλείου (85' Λάτσι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (54' Μαρίν), Ελιουνούσι (54' Καμπιάσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (46' Καρντόσο).

Γκολ: 43' Βασιλείου / 89' Καρντόσο

Κάρτες: 66' Τριποτσέρης, 73' Μεντί, 78' Νιας / 78' Ρέτσος, 82' Καρντόσο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με μεγαλύτερη συγκέντρωση μπήκε στο ματς ο Λεβαδειακός, οι παίκτες του πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και μέχρι το 15' οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία στην αναμέτρηση. Οι Βοιωτοί δυσκολεύονταν στην δημιουργία και δεν έβρισκαν ανάπτυξη, ούτε από τις πτέρυγες, ούτε από τον άξονα και δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν την υπεροχή τους στο ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός με εννέα αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα του δεν είχε συνοχή, αλλά ούτε και την απαιτούμενη ένταση στο παιχνίδι του. Μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν να βρίσκουν πατήματα οι Πειραιώτες, ρυθμό καλό δεν μπορούσαν να βρουν, ενώ συνήθως οι επιλογές τους εξαντλούνταν φτάνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Οι σέντρες δεν είχαν αντίκρισμα, ο Ναμάσκο αντέδρασε σωστά σε δύο περιπτώσεις που ο Ντομίνγκες δοκίμασε να τον νικήσει και ο Δημήτρης Φαράντος φώναζε στους παίκτες του να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βλέποντας τους να οπισθοχωρούν.\

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ο Λεβαδειακός έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του και προηγήθηκε στο σκορ χάρη στην επιμονή του Βασιλείου.

Ο Μαρτίνς καθυστέρησε και έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από πίεση του φορ των γηπεδούχων, ο Νικολάου προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο και στρώθηκε στον Βασιλείου, που με το δεξί νίκησε τον Καπίνο για το 1-0. Σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο περίμενε ο Ολυμπιακός, στη ζώνη υποβιβασμού ο Λεβαδειακός

Ο Λεμονής έριξε στο ματς τον Καρντόσο με την έναρξη του δεύτερου μέρους και πολύ γρήγορα ολοκλήρωσε τις κινήσεις του από τον πάγκο, βάζοντας στην αναμέτρηση τους Καμπιάσο, Μαρίν.

Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο, ωστόσο η πίεση στα καρέ του Ναμάσκο δεν συνοδευόταν με την ανάλογη παραγωγή καθαρών φάσεων για γκολ. Οι "ερυθρόλευκοι" φώναξαν -και δικαίως- για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 81ο λεπτό, όταν ο Τριποτσέρης έδιωξε με το χέρι (παρατεταμένο) την κεφαλιά του Ρέτσου αλλά ο Κιοτζένης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Λεβαδειακός έπαιζε μόνο άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, η μεσαία του γραμμή κατατροπώθηκε από τους Πειραιώτες και ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90' ήρθε το 1-1. Ο Μπουχαλάκης άνοιξε δεξιά στον Σεμπά, άψογο γύρισμα του Βραζιλιάνου στον Καρντόσο και ο Παραγουανός φορ με ένα tap in έφερε το παιχνίδι στα ίσια για τους Πειραιώτες.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι "ερυθρόλευκοι" απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα! Εκπληκτική ντρίπλα του Σεμπά στον Μιλιάζες και γύρισμα στον Μπουχαλάκη που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ναμάσκο από το ένα μέτρο. Έτσι η στέψη πήρε αναβολή για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Λεβαδειακός θα παίξει την σωτηρία του στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Πανιώνιο.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης:

Στο περίμενε ο Ολυμπιακός, στη ζώνη υποβιβασμού ο Λεβαδειακός

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία αυτή του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν από την εξαιρετική ενέργεια του Σεμπά και το γύρισμα στον Μπουχαλάκη, ο Ναμάσκο από το ένα μέτρο έσωσε την εστία του. Κρατώντας τον πόντο για τον Λεβαδειακό και στερώντας στον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα από την 28η αγωνιστική.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς σοβαρά προβλήματα μέχρι την φάση του 81', όταν δεν καταλόγισε το καταφανέστατο πέναλτι σε χέρι του Τριποτσέρη. Λάθος που δυστυχώς μουτζουρώνει την καλή εικόνα του Κιοτζένη μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς. Λάθος και η υπόδειξη του Καρατζίκα για οφσάιντ του Σισοκό στο 86'.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μόνο και μόνο για την φάση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, ο Ναμάσκο παίρνει το βραβείο. Ο Μολδαβός είχε κι άλλες σωτήριες επεμβάσεις νωρίτερα στο ματς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η οξυδέρκεια του Σεμπά στην φάση που έκανε την ασίστ της ισοφάρισης αλλά και η ενέργεια του δύο λεπτά μετά που σέρβιρε ένα ακόμη γκολ στον Μπουχαλάκη, άσχετα αν αυτό δεν ήρθε. Κακός ο Βραζιλιάνος στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε στο δεύτερο και ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

O Λεβαδειακός κατατροπώθηκε στη μεσαία γραμμή στο δεύτερο μέρος και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην απροθυμία του Σουμπίνο να βοηθήσει σε πολλές φάσεις τους Καραχάλιο, Νιας. Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε καλά το ματς, πάλεψε τις φάσεις στο πρώτο μέρος αλλά είχε κακές επιλογές στην δημιουργία. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε το παραμικρό και είναι απορίας άξιον πώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση

Ακούστε πώς περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 τα γκολ στο Λεβαδειακός - Ολυμπιακός:

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ