STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα που έμεινε με 9 παίκτες

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Αστέρα με γκολ του Μάντσον και πάτησαν στην κορυφή της Super League Σουρωτή. Οι Αρκάδες έμειναν με εννέα παίκτες από το 61' στο Περιστέρι, σε παιχνίδι που είχε τέσσερα δοκάρια. (VIDEO).

Ύστερα από επτά αγωνιστικές στη Super League Σουρωτή ο Ατρόμητος, είναι αήττητος και πρώτος (έπιασε την ΑΕΚ στους 13 βαθμούς). Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κλήθηκε να παίξει από το 61ο λεπτό με εννέα παίκτες!

Το γκολ της νίκης έδωσε στους "κυανόλευκους" ο Μάντσον με φοβερό σουτ στο 28', αλλά ο Βραζιλιάνος ήταν ιδιαίτερα άτυχος, αφού στο 54' τραυματίστηκε στο γόνατο, έγινε αλλαγή και εκφράζονται φόβοι ότι έχει χτυπήσει σοβαρά.

Οι Αρκάδες, που έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Στυλιαρά για την κόκκινη στον Καλτσά, έμειναν στους 6 βαθμούς και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Επρόκειτο για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, που είχε και τέσσερα δοκάρια, τρία για τον Ατρόμητο και ένα για τον Αστέρα.

Αξιοσημείωτο ότι ο Καλτσάς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες για φάουλ στον Κιβρακίδη και ο Ιγκλέσιας για δύο φάουλ πάνω στον Ουάρντα.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα που έμεινε με 9 παίκτες
Στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα που έμεινε με 9 παίκτες

Αστέρι είχε ο Ατρόμητος, "έσβησε" με 9 ο Αστέρας

Επιθετική εκκίνηση από τον Ατρόμητο, που επιχείρησε να ελέγξει αυτός το ματς, να έχει την κατοχή μπάλας και να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα. Μόνο από το 10λεπτο και μετά άρχισε να παίρνει... μπρος η ομάδα της Αρκαδίας, η οποία μάλιστα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά σε ένα γκολ (ο Γιαννιώτης στο 12' πρόλαβε τον Δουβίκα).

Ένα πρώτο μέρος με πολλά νεύρα, σκληρές μονομαχίες που προκάλεσαν εκνευρισμό. Υπήρχε πάντως ποιότητα, αλλά και καλές τελικές ευκαιρίες, όπως αυτή του 23ου λεπτού, με την καταπληκτική επέμβαση του Αθανασιάδη στην κεφαλιά του Βασιλακάκη.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 28ο λεπτό. Ο Μάντσον, ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος του Ατρόμητου, εξαπέλυσε ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0)! Στο 38' τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, όταν ο Καλτσάς αποβλήθηκε. Ο Κιβρακίδης κέρδισε δύο κίτρινες από τον μεσοεπιθετικό του Αστέρα (την πρώτη στο 19'). Στα λεπτά που κύλησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος εξακολουθούσε να ελέγχει το ματς, δίχως να απειλήσει, ούτε όμως να απειληθεί.

Στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα που έμεινε με 9 παίκτες

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (54' λ. τρ. Μπουσουλάτζιτς), Ουμπίδες, Βασιλακάκης (67' Ντάουντα), Ντιγκινί, Ουάρντα, Μανούσος (94' Βασιλείου).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Παντελίδης):Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο (55' Μαντίντα), Ισνάλδο (55' Μανιάς), Δουβίκας (65' Κυριακόπουλος).

Γκολ: 28' Μάντσον

Κάρτες: 15' Μάντσον, 70' Ουάρντα - 19', 39' Καλτσάς, 27', 61' Ιγκλέσιας, 65' Μανιάς

Κόκκινες: Καλτσάς 39', 61' Ιγκλέσιας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Σάββας Παντελίδης είχε περάσει τον Τόνσο αριστερά και δεξιά τον Ισνάλδο μετά την κόκκινη του Καλτσά. Παρότι έπαιζε με δέκα η ομάδα του, στο δεύτερο ρίσκαρε ακόμη περισσότερο, παίζοντας στην κορυφή με δύο επιθετικούς (Μανιάς - Δουβίκας). Όταν μάλιστα ο τελευταίος γύριζε προς τα πίσω για να πάρει μπάλα, άκουγε τις φωνές του προπονητή του, ο οποίος του ξεκαθάριζε να μένει μπροστά.

Όταν ωστόσο ο Ιγκλέσιας δέχτηκε και αυτός δεύτερη κίτρινη (και τα δύο μαρκαρίσματα πάνω στον Ουάρντα), ήταν αδύνατο να συνεχίσει έτσι. Έβγαλε τον Δουβίκα και έριξε στο ματς τον Κυριακόπουλο, ο οποίος σπατάλησε την πρώτη, αλλά εξαιρετική ευκαιρία του Αστέρα στο δεύτερο μέρος. Ήταν το καταπληκτικό φάουλ που εκτέλεσε, που υποχρέωσε τον Γιαννιώτη σε εξίσου φοβερή απόκρουση και ενώ η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί το δοκάρι του Ουάρντα, σε σουτ έξω από την περιοχή στο 63'. Ακολούθησαν άλλα δύο δοκάρια, με πρωταγωνιστή τον Ντιγκινί. Στο 75' με κεφαλιά και στο 80' με σουτ, από το όριο της μεγάλης περιοχής. Δημιουργούσε με τρομερή ευκολία τελικές προσπάθειες ο Ατρόμητος.

Ο Αστέρας αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, αλλά δεν ήταν και εύκολο με εννέα παίκτες. Μέχρι να τελειώσει το ματς, οι Περιστεριώτες επιδόθηκαν σε μπαράζ σημαντικών χαμένων ευκαιριών, με Ντάουντα (81'), Μανούσο (88') και Ουάρντα (89'), αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια και ο Αθανασιάδης έπαιξαν κομβικό ρόλο στο να διατηρηθεί το 1-0.

Στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα που έμεινε με 9 παίκτες

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 88ου λεπτού. Ο Αθανασιάδης με φοβερή ενστικτώδης επέμβαση "έβγαλε" το πλασέ στην κίνηση του Μανούσου. Αξίζει να δει κανείς ξανά και ξανά τον τρόπο που ενήργησε ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης. Όμως και το γκολ του Μάντσον ήταν χάρμα ιδέσθαι. Άπιαστο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Από τα τέρματα που χαιρόμαστε να βλέπουμε...

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μάντσον EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η κόκκινη κάρτα που έβγαλε από το τσεπάκι του ο Στυλιαράς δεν ήταν σωστή. Προτού πέσει πάνω στον Κιβρακίδη ο Καλτσάς, έχει προηγηθεί φάουλ του Κώστα Γιαννούλη στον μπακ του Ατρόμητου. Ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και ο β' βοηθός πήραν λάθος απόφαση, που σε μεγάλο βαθμό επηρέασε την εξέλιξη του ματς.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Νικολά Ντιγκινί. Ο εξτρέμ του Ατρόμητου ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος, έτρεξε πολύ και βοήθησε όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Στο δεύτερο μέρος είχε κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει, δεν το έπραξε, αλλά αυτό δεν μειώνει την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον αγωνιστικό χώρο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ και αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Αστέρα. Οι Περιστεριώτες έβγαλαν πολύ όμορφες συνεργασίες, κατέγραψαν ένα σωρό τελικές και φυσικά το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από το ισχνό 1-0.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ματίας Ιγκλέσιας. Στο πρώτο μέρος διαρκώς προχωρούσε σε σκληρά φάουλ. Πήρε κίτρινη στο 27' για το φάουλ στον Ουάρντα και συνέχισε να μην είναι καθόλου προσεκτικός. Στο δεύτερο μέρος άπλωσε το χέρι στο πρόσωπο του Αιγύπτιου και πήρε κόκκινη, στο 61'. Ξεκάθαρα "κρέμασε" την ομάδα του ο αρχηγός του Αστέρα, που θα έπρεπε να είναι πιο λογικός. Με δέκα παίκτες ίσως κάτι να κατάφερναν οι Αρκάδες, όταν έμειναν με εννέα "καταδικάστηκαν".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ