Στην αντεπίθεση Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Νίνης Ντίνας

Οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατέθεσαν κοινή αγωγή ακυρώσεως της απόφασης της Super League για τη φίμωση των ομάδων η οποία είναι αντίθετη με το καταστατικό.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για την απόφαση της Super League να προσθέσει διάταξη στο καταστατικό για την φίμωση των ομάδων.

Οι δύο ΠΑΕ με κοινή τους ανακοίνωση έκαναν γνωστό πως κατέθεσαν αγωγή προκειμένου να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Από την πλευρά των δύο ομάδων τονίζεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι απόλυτα νόμιμη.

Σύμφωνα με το καταστατικό για να επικυρωθεί οποιαδήποτε τροποποίηση του η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια να εγκριθεί από τα πολιτικά δικαστήρια. Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η αίτηση που κατέθεσαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν είναι παράτυπη αλλά είναι και υποχρεωτικό να γίνει μέσω του συγκεκριμένου τρόπου που επέλεξαν οι δύο σύλλογοι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Την Πέμπτη 28.11.2013, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Αθηνάς Μπαλωμένου και Αλέξανδρου Λυκουρέζου αντιστοίχως, αγωγή ακυρώσεως κατά αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της Super League που έλαβε χώρα στις 29.10.2013.

Με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται το καταστατικό της Super League με την προσθήκη ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία με εντελώς αυθαίρετο τρόπο επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της Super League, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον το Δ.Σ. της Super League, κρίνει ότι κάποιο πρόσωπο συνδέεται με ΠΑΕ – μέλος της, χωρίς η σύνδεση αυτή να στηρίζεται απαραίτητα στο νόμο, θα μπορεί να "βαφτίζει" την όποια πράξη του προσώπου αυτού ως απαξιωτική, προκειμένου να επιβάλει στην ΠΑΕ δυσανάλογη χρηματική ποινή, αλλά και περιορισμούς που αφορούν στη συμμετοχή της διωκόμενης ΠΑΕ στο Πρωτάθλημα, ή στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Η διάταξη αυτή αντιτίθεται κατάφωρα στο νόμο και το καταστατικό, θέτει σε κίνδυνο το κύρος της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και το καθήκον πίστεως και αλληλεγγύης εντός του συνεταιρισμού".

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.