STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στα γραφεία της ΕΠΟ κρίνονται πολλά!

Στα γραφεία της ΕΠΟ κρίνονται πολλά!
ΕΠΟ EUROKINISSI

Στις 16:00 και στις 18:00 είναι οι εκδικάσεις των εφέσεων για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών. Παρουσία "ερυθρόλευκου" κόσμου στο Πάρκο Γουδή.

Είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων δεκαετιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μάχη τίτλου παραμένει ανοιχτή, αν και έχει φαβορί την ΑΕΚ έξι "στροφές" πριν το φινάλε, όμως για πολλοστή φορά πολλά κρίνονται έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην χώρα μας η μπάλα... παίζεται και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η Ένωση είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της να διακοπεί το πρωτάθλημα προσωρινά, μέχρι να υπάρξουν αποφάσεις για τις εκκρεμοδικίες που υπάρχουν. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τον υφυπουργό αθλητισμού, εντούτοις καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που υπάρχει. Ο βαθμολογικός πίνακας έχει αστερίσκους και ουδείς ξέρει με ασφάλεια ποια είναι η πραγματική βαθμολογική κατάσταση των τριών πρώτων.

Σήμερα (9/3) κρίνονται πολλά για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού εκδικάζονται οι εφέσεις τους στα γραφεία της ΕΠΟ. Οι μεν Πειραιώτες... σέρνουν πρώτοι το χορό στις 16:00 για το -3 λόγω των επεισοδίων μετά το ντέρμπι στο Φάληρο με την ΑΕΚ, ενώ οι "ασπρόμαυροι" για όσα έγιναν με τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα και τα οποία έφεραν -3 και δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, είχαμε δυο αναβολές ως τώρα στην εκδίκαση της έφεσής τους με υπαιτιότητα των "ερυθρολεύκων" (αδυναμία νομικής εκπροσώπησης τις συγκεκριμένες ημέρες) και σήμερα ελπίζουν να δικαιωθούν και να τους επιστραφούν οι τρεις βαθμοί για το ντέρμπι με την Ένωση (έχουν εκτίσει τις δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό).

Οι νομικοί των Πειραιωτών θα πατήσουν στο ότι δεν κινδύνεψε κανένας αξιωματούχος του αγώνα, στο ότι είχαν αποσυρθεί οι δυο ομάδες και το διαιτητικό τρίο από το γήπεδο, θα κάνουν λόγο για πρόκληση από την πλευρά των ΜΑΤ και ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, όταν σε περιστατικά που έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα, δεν υπήρξε τέτοια ποινή. Προφανώς και δεν είναι εύκολο να υπάρξει ανατροπή της απόφασης, αλλά στο Λιμάνι θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα. Σε μια τελική, χαμένη είναι μια μάχη που δεν δίνεται.

Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Στις 18:00 εκδικάζεται η έφεση του ΠΑΟΚ με τη μορφή του κατ' επείγοντος μετά το -3 και τις δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς κόσμο με ΑΕΚ και Πανιώνιο) για το περιστατικό με τον Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα, που έφερε και την αναβολή του αγώνα από τον ρέφερι, Αλέξανδρο Αρετόπουλο. Στον "Δικέφαλο" κάνουν λόγο για προαποφασισμένη απόφαση στο Μονομελές πειθαρχικό όργανο της Λίγκας και ελπίζουν να δικαιωθούν στην ΕΠΟ.

Τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος της ομάδας διαμαρτύρεται με κάθε τρόπο (κανάλια, ραδιόφωνα, αεροδρόμιο, συλλαλητήριο), εκφράζοντας την αγανάκτησή του, ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι του πολιτικού κόσμου της συμπρωτεύουσας που στηρίζει τον ΠΑΟΚ σε αυτή του την προσπάθεια και κάνει λόγο για αδικία εις βάρος του. Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ έχουν την επιχειρηματολόγια τους, θεωρούν πως υπάρχουν πολλά νομικά κενά στην απόφαση της πρωτοδίκη, Μαρίας Σκολαρίκη και ελπίζουν σε ανατροπή σκηνικού. Αν πέσει και η τιμωρία της έδρας, προλαβαίνουν να παίξουν με κόσμο την Κυριακή (11/3) με την ΑΕΚ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Τέλος, οργανωμένοι και μη φίλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, θεωρώντας ότι η ομάδα τους δεν τυγχάνει αντικειμενικής αντιμετώπισης από τις ποδοσφαιρικές και όχι μόνο αρχές. Οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά θεωρούν ότι ΕΠΟ, ΚΕΔ, Αστυνομία, αλλά και μέλη της κυβέρνησης, δρουν με τρόπο που ευνοεί τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, βάλλοντας συνεχώς εναντίον των "ερυθρολεύκων", είτε με ευθείες παρεμβάσεις είτε μέσω των θεσμικών οργάνων. Έτσι, λοιπόν, προτίθενται να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους δίνοντας το παρών το μεσημέρι της Παρασκευής (9/3) έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ