STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σούπερ Μπίσεσβαρ και ανατροπή ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη

Σούπερ Μπίσεσβαρ και ανατροπή ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη
MOTION TEAM

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με ένα γκολ και μία ασίστ και οι Κουλούρης (σκόραρε στην πρώτη επαφή) και Σάχοβ ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν νίκη Champions League στον Δικέφαλο.

Την τρίτη ανατροπή του στη σεζόν πέτυχε ο ΠΑΟΚ (δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη με τον Ατρόμητο στον 1ο γύρο) και νίκησε με 2-1 την Ξάνθη, που είχε ανοίξει το σκορ στο 16’ με τον Γέντρισεκ.

Ο Δικέφαλος έδειξε χαρακτήρα και ασκώντας μεγάλη πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (είχε και δύο δοκάρια στο 36' με τον Μαουρίσιο και στο 55' με τον Βαρέλα) κατάφερε τελικά να πάρει το τρίποντο με το οποίο "σφιχταγκαλιάζει" τη 2η θέση που οδηγεί στο Champions League. Με αυτήν τη νίκη πήρε διαφορά ασφαλείας από τον Ολυμπιακό και κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για τίτλο, αν υπάρξει ανατροπή της απόφασης για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το καταλυτικό στοιχείο για να έρθουν τα πάνω κάτω ήταν οι τρεις αλλαγές (Μπίσεσβαρ, Σάκχοβ, Κουλούρης) που έκανε ο Λουτσέσκου από τα μέσα του 2ου ημιχρόνου. Ειδικά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με μία άπιαστη κεφαλιά (68') και μία έξοχη ασίστ από φάουλ στον Κουλούρη στη φάση του 2-1 (85') ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για μία ακόμη φορά.

Η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κακή μεσοαμυντική λειτουργία και τα εύκολα λάθη του ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν (όπως στη φάση του 0-1 με τον Γέντρισεκ), ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, όμως, δεν μπόρεσε να αντισταθεί εν τέλει στην πίεση του ΠΑΟΚ.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε τον σχηματισμό 4-2-3-1 που επιλέγει πάντα, με τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μαουρίσιο-Κάνιας, με τον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στην δεξιά πλευρά ξεκίνησε ο Κάμπος, στην αριστερή ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Σούπερ Μπίσεσβαρ και ανατροπή ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη

Από πλευράς Ξάνθης, ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε σχηματισμό επίσης σε 4-2-3-1, με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μπαξεβανίδης, Σβάρνα, Φλίσκα, Σιλά από δεξιά στην άμυνα. Λουσέρο και Καμαρά ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ ενώ πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή, ως επιτελικός, είχε ο Ντουρίτσκοβιτς. Ο Φασίδης ξεκίνησε δεξιά, ο Γέντρισεκ αριστερά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κάστρο.

Σούπερ Μπίσεσβαρ και ανατροπή ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Σπύρος Βασιλόπουλος (Έβρου)

Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέντο (83' Κουλούρης), Κάνιας (67' Σάκχοβ), Μαουρίσιο, Λημνιός (67' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Κάμπος, Πρίγιοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά, Λουσέρο, Καμαρά, Φασίδης (71' Μελιόπουλος), Τζουρίτσκοβιτς (62' Τριάδης), Γέντρισεκ (78' Μπρίτο), Κάστρο

Γκολ: 68' Μπίσεσβαρ, 85' Κουλούρης / 16' Γέντρισεκ

Κίτρινες κάρτες: 28' Βαρέλα, 50' Κρέσπο, 83' Πρίγιοβιτς / 16' Κάστρο, 29' Τζουρίτσκοβιτς, 45' Σιλά

Κόκκινη κάρτα: -

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στην Ξάνθη, με ένα καλό σουτ του Κάστρο έξω από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης σε κόρνερ στο 3ο λεπτό. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Σιλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά νωρίτερα είχε δοθεί φάουλ για τράβηγμα του Κάστρο στον Αζεβέδο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Βαρέλα που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 11' ο ΠΑΟΚ απείλησε με νέα κεφαλιά, του Πρίγιοβιτς αυτή τη φορά, που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, έπειτα από σέντρα του Αζεβέδο από αριστερά.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό του παιχνιδιού με γκολ του Γέντρισεκ. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Κρέσπο που γύρισε την μπάλα προς τον Πασχαλάκη με κακή πάσα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πρόλαβε να κρατήσει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο πριν βγει κόρνερ, αλλά η πάσα του ήταν λανθασμένη και κατέληξε στον Καμαρά. Ο παίκτης της Ξάνθης "έσπασε" την μπάλα στον Γέντρισεκ που έκανε το σουτ και νίκησε τον εξουδετερωμένο γκολκίπερ του Δικεφάλου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Σούπερ Μπίσεσβαρ και ανατροπή ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη
MOTION TEAM

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το γκολ της Ξάνθης, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης αλλά να δείχνει μπλοκαρισμένος στην ανάπτυξη.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27', όταν ο Κάμπος συνδυάστηκε με τον Αζεβέδο από αριστερά και άδειασε με ωραία προσποίηση τον Μπαξεβανίδη μέσα στην περιοχή, όμως η σέντρα του πέρασε ανεκμετάλλευτη καθώς ο επερχόμενος Μαουρίσιο δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα με κεφαλιά. Στο 29' ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από δεξιά, τον Πρίγιοβιτς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά-πάσα στον Ελ Καντουρί και τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει με εντυπωσιακή επέμβαση την κοντινή κεφαλιά του Μαροκινού παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 36' ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μαουρίσιο από κοντά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Πρίγιοβιτς με το αριστερό. Στο 39' εκδήλωσε ωραία αντεπίθεση η Ξάνθη με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Γέντρισεκ που σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Ξάνθη να προηγείται με 1-0 του ΠΑΟΚ, χάρη στο γκολ του Γέντρισεκ από το 16ο λεπτό.

Σούπερ Μπίσεσβαρ και ανατροπή ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη

Από το ξεκίνημα του 2ου μέρους, ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση. Στο 55' οι "ασπρόμαυροι" είχαν δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Βαρέλα μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια από δεξιά. Δύο λεπτά μετά, στο 57', ο ΠΑΟΚ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά ολομόναχος από πολύ κοντά μετά από σέντρα του Λημνιού.

Ο επιθετικός μονόλογος του Δικεφάλου συνεχίστηκε, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά με δύσκολη επέμβαση μία δυνατή εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια από μακρινή απόσταση στο 58', ενώ στο επόμενο λεπτό ένα μακρινό σουτ του Κάνιας κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Στο 63' ο Πρίγιοβιτς έβγαλε έξυπνη πάσα στον Κάμπος που έκανε κίνηση στην περιοχή, όμως δεν πρόλαβε ν εκτελέσει καθώς βγήκε ο Ζίβκοβιτς και πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα. Στο 66' ο Λημνιός επιχείρησε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά ήταν αδύναμο και ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ... ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Στο 67', ο Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι τους Σάχοβ και Μπίσεσβαρ αντί των Κάνιας και Λημνιού. Αμφότεροι αποδείχτηκαν "χρυσές" λύσεις, καθώς ένα λεπτό μετά συνδυάστηκαν για το γκολ της ισοφάρισης. ο Σάχοβ έβγαλε την ασίστ με ωραία σέντρα από δεξιά στην περιοχή και ο Μπίσεσβαρ με έξυπνη, φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας.

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και έχασε καλή ευκαιρία στο 70' με άστοχο σουτ του Κάστρο μέσα από την περιοχή. Στο 73' ένα σουτ του Κάμπος έφυγε άουτ. Στο 74' ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με τον Μπίσεσβαρ που έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και το τεχνικό σουτ του πέρασε άουτ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ "ΧΡΥΣΗ" ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

Η ανατροπή του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 85ο λεπτό με την τρίτη αλλαγή του Λουτσέσκου, τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε στο ματς στο 84' και ένα λεπτό μετά σκόραρε με κοντινή προβολή, μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπίσεσβαρ με εκτέλεση φάουλ.

Με γκολ που ήρθαν από τις τρεις αλλαγές του λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1 στο φινάλε. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+4') ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε από κοντά για το τρίτο γκολ όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ. Έτσι το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Σούπερ Μπίσεσβαρ και ανατροπή ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Μπίσεσβαρ. Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ισοφάρισε με εκπληκτικό τρόπο. Έκανε πολύ έξυπνα μία φαλτσαριστή κεφαλιά με την μπάλα να παίρνει ψιλοκρεμαστή τροχιά και καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ζίβκοβιτς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Με λάθη η διαιτησία του Βάτσιου και των βοηθών του. Υπήρχαν αρκετά λάθη και στις υποδείξεις οφσάιντ και στον πειθαρχικό έλεγχο με κάρτες που θα μπορούσαν να δοθούν.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή και άλλαξε τη ροή του αγώνα, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά. Σκόραρε ένα λεπτό μετά την είσοδό του το γκολ της ισοφάρισης με εντυπωσιακή κεφαλιά και δημιουργούσε συνεχώς απειλητικές φάσεις ταλαιπωρώντας την άμυνα της Ξάνθης. Έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ υπογράφοντας την ανατροπή του ΠΑΟΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ταχύτητα με την οποία έβγαινε η Ξάνθη στην κόντρα επίθεση. Η "ανάλαφρη" δυάδα των Κάστρο και Γέντρισεκ, που υποστηριζόταν άλλοτε από τον Ντουρίτσκοβιτς και άλλοτε από τον Φασίδη, απειλούσε την άμυνα του ΠΑΟΚ όποτε έβρισκε χώρους στις αντεπιθέσεις.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η λειτουργιά του ΠΑΟΚ στον μεσοαμυντικό τομέα. Ο Δικέφαλος κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις με την Ξάνθη να βρίσκει χώρους. Προφανώς σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γρήγορο γκολ που έβαλε την Ξάνθη μπροστά στο σκορ.

Photo credits: Motion Team

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ