STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σούπερ ματς στην Κομοτηνή, 4-3 ο Ολυμπιακός τον Πανθρακικό

Σούπερ ματς στην Κομοτηνή, 4-3 ο Ολυμπιακός τον Πανθρακικό
INTIME SPORTS

Σε ένα χορταστικό ματς με 7 συνολικά τέρματα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή επικρατώντας με σκορ 4-3 του Πανθρακικού, τέσσερις μέρες πριν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Μετά το 1-4 οι "ερυθρόλευκοι" χαλάρωσαν και λίγο έλειψε να ισοφαριστούν στο τέλος.

Για την 13η αγωνιστική της Super League, ο Πανθρακικός φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής και με την εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία που διαγράφουν στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί την εξέλιξη του αγώνα και το τελικό σκορ.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 14' με... πανούργα εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ, ωστόσο με την σέντρα ο Ντιγκινί έπαισε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού ισοφαρίζοντας με ωραία ενέργεια σε 1-1. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για το πρώτο 45λεπτο και με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός προηγήθηκε εκ νέου στο ματς, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη,

Οι γηπεδούχοι αμφισβήτησαν την παράβαση του Σερφά στον Φινμπόγκασον, σε μια δύσκολη φάση που δεν ξεκαθαρίζεται από τα ριπλέι, με τον φωτογραφικό φακό πάντως να "μαρτυρά" επαφή των δύο παικτών χαμηλά. Στο 65' υπάρχει καθαρή ανατροπή του Καμπιάσο στον Ηλιάδη, με τον Φινμπόγκασον αυτή τη φορά να νικά από την άσπρη βούλα τον Πασχαλάκη για το 3-1 των "ερυθρολεύκων". Ο Σεμπά έδωσε "αέρα" τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό στο 80ο λεπτό και πάνω που όλοι πίστεψαν ότι όλα είχαν κριθεί, ο Πανθρακικός είχε αντίθετη άποψη.

Οι παίκτες του Σίλβα χαλάρωσαν... επικίνδυνα και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά. Ο Ηλιάδης στο 87' και ο Ντιγκινί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (πάλι έφυγε πολύ εύκολα στην πλάτη της άμυνας...) μείωσαν σε απόσταση βολής για τους γηπεδούχους, κάνοντας θρίλερ τα δύο τελευταία λεπτά του αγώνα. Μέχρι εκεί όμως, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά να προβληματίζει έντονα με την ανασταλτική του λειτουργία, τέσσερις μόλις μέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με την Άρσεναλ (9/12) στο Φάληρο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Βασίλειος Λάμπρου (ΕΠΣ Αν. Αττικής)

Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Σέτι, Ψάλτης (76' Μαρκόπουλος), Μπαϊκαρά, Χαβίτο, Μουδούρογλου (58' Ηλιάδης), Ντιγκινί.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα (79' Μποτία), Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (71' Ντομίνγκες), Ερνάνι (67' Σεμπά), Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον.

Γκολ: 15' Ντιγκινί, 87' Ηλιάδης, 90+1' Ντιγκινί / 14' Ντουρμάζ, 48' πεν. Φορτούνης, 66' πεν. Φινμπόγκασον, 80' Σεμπά

Κάρτες: 42' Μπαϊκαρά, 46' Σερφά, 65' Ηλιάδης, 90+3' Ποτουρίδης / 39' Φορτούνης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ματσάρα στην Κομοτηνή

Ο Πανθρακικός μπήκε στο παιχνίδι κουβαλώντας την καλή ψυχολογία που του έδινε το σπουδαίο "διπλό" της περασμένης αγωνιστικής στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε διπλή αποστολή: να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του στην Super League αλλά και να έχει την απαιτούμενη ένταση στο παιχνίδι του ενόψει της αναμέτρησης με την Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου.

Το αγωνιστικό πλάνο των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρο. Ο Ελευθερόπουλος ήθελε να εξουδετερώσει τον Φορτούνη, βάζοντας τον Σέτι να τον ακολουθεί κατά πόδας στο γήπεδο και φυσικά ζητούσε από τους παίκτες του να μην έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, να ντουμπλάρουν στα μαρκαρίσματα και να καλύπτουν σωστά στους χώρους. Αυτά όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι. Για να βρει γκολ, ο Πανθρακικός ήταν φανερό ότι θα έψαχνε την κόντρα, με τον Ντιγκινί να κινείται διαρκώς ανάμεσα και στην πλάτη των Σιόβα, Ντα Κόστα.

Ο ρόλος του Ολυμπιακού στο ματς ήταν ο συνήθης. Οι Πειραιώτες είχαν την μπάλα στα πόδια τους (24% - 76% η κατοχή), προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και βγάζοντας συνεργασίες κυρίως από τα άκρα, να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Πασχαλάκη. Ο Σίλβα ζητούσε γρήγορες επιλογές από τους παίκτες του και συνεχή overlap από τους Ελαμπντελαουί και Μαζουακού.

Μια σου και μια μου...

Το πρώτο ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με τα δύο γκολ μάλιστα να απέχουν δευτερόλεπτα μεταξύ τους. Στο 14' ο Ντουρμάζ αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη, καθώς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και στο πλάι, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με το 5ο φετινό του τέρμα. Με την σέντρα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όταν η άμυνα των Πειραιωτών αδράνησε και ο Ντιγκινί από πλάγια θέση ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρομπέρτο και πλάσαρε για το 1-1 στο 15'.

Ο Πανθρακικός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 11', με την κεφαλιά του Σερφά να φεύγει άουτ, ενώ ο Ολυμπιακός έψαξε δεύτερο τέρμα αλλά η κεφαλιά - ψαράκι του Καμπιάσο στο 29' και οι προσπάθειες του Κασάμι στο 40' και το 43', δεν βρήκαν στόχο. Με το 1-1 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για το πρώτο μέρος.

Στο 80' ήταν άνετος...

Στο ξεκίνημα της επανάληψης και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Καλογερόπουλος υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Φινμπόγκασον από τον Σερφά, απόφαση που αμφισβήτησε ο αμυντικός του Πανθρακικού. Από τα ριπλέι και με γυμνό μάτι δεν μπορεί κάποιος να διακρίνει επαφή των δύο παικτών, το αντίθετο συμβαίνει στο παρακάτω φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Σούπερ ματς στην Κομοτηνή, 4-3 ο Ολυμπιακός τον Πανθρακικό

Ο Ελευθερόπουλος από την πλευρά του ήθελε ψυχραιμία και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, με απώτερο στόχο την σωστή τροφοδότηση του Ντιγκινί. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δυσκολεύονταν να βρουν τα μονοπάτια που οδηγούν στην αντίπαλη εστία, καθώς τους έλειπε η αποτελεσματικότητα στο "ένας εναντίον ενός" και η φαντασία.

Στο 65' ο Ηλιάδης ανέτρεψε τον Καμπιάσο εντός περιοχής και το πέναλτι αυτή τη φορά δεν σήκωνε καμία απολύτως συζήτηση. Ο Φινμπόγκασον έστησε την μπάλα στα 11 βήματα, διάλεξε την ίδια γωνία με τον Φορτούνη και ευστόχησε για το 1-3 στο 66ο λεπτό. Ο Ηλιάδης τρία λεπτά αργότερα είδε τον Ρομπέρτο να του "λέει" όχι και ο Πανθρακικός στερήθηκε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς.

Σίλβα και Ελευθερόπουλος προσπάθησαν να ανακατέψουν την τράπουλα φέρνοντας παίκτες από τον πάγκο, ωστόσο η διαμορφωθείσα κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο ήταν δύσκολο να αλλάξει. Στο 80' ο Σεμπά πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Ντουρμάζ και την απόκρουση του Πασχαλάκη, πλασάροντας σε ανυπεράσπιστα δίχτυα για το 1-4.

... και στις καθυστερήσεις έτρεχε!

Μια ωραία φάση αντεπίθεσης και γύρισμα του Μπαϊκαρά από δεξιά έφερε το δεύτερο τέρμα του Πανθρακικού στο παιχνίδι, με τον Ηλιάδη να μειώνει σε 2-4 το σκορ για τους γηπεδούχους στο 87' παρά την προσπάθεια του Ρομπέρτο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα ο Ντιγκινί έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι, καθώς συνέλαβε για ακόμη μια φορά κοιμώμενη την άμυνα του Ολυμπιακού και πλάσαρε ιδανικά τον εξερχόμενο Ρομπέρτο για το 3-4!

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στα λεπτά που απέμεναν και οι Πειραιώτες απέφυγαν μια απρόσμενη γκέλα, με το σκορ στο υπέρ τους 4-1 στο 80'... Ο Ολυμπιακός έβαλε ένα ακόμη τρίποντο στο σακούλι του, ωστόσο σίγουρα προβλημάτισε με την αμυντική του ασυνέπεια μόλις τέσσερις μέρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο Φάληρο για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Από την πλευρά του, ο Πανθρακικός μπορεί να ηττήθηκε αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις με το πείσμα και την μαχητικότητα του, πιστοποιώντας πως βρίσκεται διαρκώς σε ανοδική πορεία. Η σημερινή εμφάνιση δεν είχε βαθμολογικό κέρδος για την ομάδα του Ελευθερόπουλου, σίγουρα όμως θα της δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Τόσο το γκολ του Ντουρμάζ, όσο και τα δύο του Ντιγκινί, πρόσφεραν θέαμα. Εξαιρετική η έμπνευση του Σουηδού στην απευθείας εκτέλεση φάουλ, άψογα τα δύο τέρματα του Γάλλου σε δημιουργία και εκτέλεση. Διαλέγετε και παίρνετε.

Ο διαιτητής

Στο πρώτο ημίχρονο χάρισε τρεις κάρτες στους γηπεδούχους και μια στους φιλοξενούμενους. Γενικότερα έδειξε διάθεση να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Η φάση του πρώτου πέναλτι είναι πονηρή. Η επαφή του Σερφά με τον Φινμπόγκασον είναι αδιαμφισβήτητη, εφόσον ο ρέφερι κρίνει ότι αιτιολογεί την πτώση του Ισλανδού, ορθώς δίνει το πέναλτι. Η παράβαση του Ηλιάδη είναι ξεκάθαρη επάνω στον Καμπιάσο, ενώ στις καθυστερήσεις δεν φαίνεται από τα ριπλέι να υπάρχει ανατροπή του Ηλιάδη από τον Κασάμι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Συνήθως ο άτυπος τίτλος πηγαίνει σε παίκτη της πλευράς των νικητών. Θα κάνουμε μια εξαίρεση, καθώς τηρουμένων των αναλογιών, ο Ντιγκινί λίγο έλειψε να δώσει έναν βαθμό στον Πανθρακικό κόντρα στους Πειραιώτες. Ο Γάλλος κυνηγός ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Ολυμπιακού, δύο φορές την εξέθεσε και αν είχε λίγο πιο συχνή τροφοδότηση στο ματς μπορεί να δημιουργούσε επιπλέον μπελάδες.

Μας άρεσε

Καλό παιχνίδι έκανε ο Φινμπόγκασον, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά είναι παροπλισμένος στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν κάνοντας συνήθως... γκεστ εμφανίσεις. Με συνεχή κίνηση στο γήπεδο, έψαχνε τις συνεργασίες με τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής, κέρδισε πέναλτι, σκόραρε επίσης από το σημείο του πέναλτι και προσπάθησε να έχει συμμετοχή σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού. Με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του, ο Ισλανδός φορ μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό.

Δεν μας άρεσε

Δεν είναι μόνο τα τρία τέρματα που δέχτηκε. Γενικότερα ο Ολυμπιακός είχε κάμποσα θέματα στην ανασταλτική του λειτουργία. Σιόβας και Ντα Κόστα δεν λειτούργησαν αρμονικά, είχαν προβλήματα συνεννόησης και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τον μοναδικό παίκτη του Πανθρακικού με καθαρά προωθημένο ρόλο. Κακός στα αμυντικά του καθήκοντα και ο Μαζουακού, που ξέχασε σε κάμποσες περιπτώσεις να καλύψει διαγώνια, είτε τον χώρο, είτε στον παίκτη που έβγαινε στο πεδίο ευθύνης του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ