STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σόου Μπουονανότε, η ΑΕΚ 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Σόου Μπουονανότε, η ΑΕΚ 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ με δύο γκολ του Ντιέγκο Μπουονανότε κι ένα του Ρόναλντ Βάργκας έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 3η αγωνιστική της Super League.

O ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ με τον Νοέ Ακόστα, αλλά η ΑΕΚ έφθασε στην ανατροπή με δύο γκολ προερχόμενα από τα πόδια του Ντιέγκο Μπουονανότε, τα πρώτα του Αργεντινού σε επίσημο ματς με την Ένωση, κι ένα του Βενεζουελάνου, Ρόναλντ Βάργκας, και πήρε τη νίκη με 2-1. Οι Ηπειρώτες τελείωσαν το ματς με εννιά παίκτες λόγω των αποβολών των Μιχάηλ και Τζημόπουλου.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκαλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα (78’ Μάνταλος), Μπουονανότε (63’ Βάργκας), Πλατέλλας, Κρισάντους (57’ Αραβίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81’ Κοζορώνης), Ίλιτς (46’ Γιάκος), Μανιάς (67’ Φερφελής).

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Κουράκης (Ηρακλείου)

Γκολ: 20’ Ακόστα, 35’ Μπουονανότε, 44’ Μπουονανότε, 87’ Βάργκας

Κάρτες: 25’ Μιχαήλ, 33’ Στρούνα, 34’ Μπέριος, 38’ Τζημόπουλος, 74’ (κόκκινη) Μιχαήλ, 80’ (κόκκινη) Τζημόπουλος

Με υπογραφή Μπουονανότε

Στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ σε επίσημο ματς, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε ότι χρειαζόταν για να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ

Με τα «αν» δεν γράφεται η ποδοσφαιρική ιστορία. Όμως ενδεχομένως αν ο Μπουονανότε δεν έκανε τα… μαγικά του, η ΑΕΚ να είχε άσχημα ξεμπερδέματα στο ΟΑΚΑ. Και «μπλοκαρισμένοι» έδειχναν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Ακόστα. Τότε ήταν που ο Μπουονανότε πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Σχεδόν μόνος του γύρισε το ματς και από εκείνη την στιγμή έγιναν όλα εύκολα για την ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε για τα καλά μπροστά ολόκληρη η επιθετική μηχανή του Δέλλα και μόνο χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Βελλίδη, το σκορ έμεινε μόνο στο 3-1.

Σόου Μπουονανότε, η ΑΕΚ 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα
INTIME SPORTS

«Ξύπνησε» όταν βρέθηκε να χάνει

Η αλήθεια είναι πάντως πως η ΑΕΚ για να πάρει… μπρος, χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως χρειάστηκε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Ο ΠΑΣ με διπλή ζώνη άμυνας και με εξαιρετικά οργανωμένη αμυντικά λειτουργία όχι μόνο είχε υποχρεώσει την ΑΕΚ σ’ ένα φλύαρο παιχνίδι μακριά από την εστία του Βελλίδη, αλλά και όταν έβρισκε την ευκαιρία κτυπούσε τις αντεπιθέσεις. Σε μια απ’ αυτές τις αντεπιθέσεις, ο Ακόστα βρήκε όλο το γήπεδο άδειο μπροστά του και όταν έφτασε στο ύψος της περιοχής «εκτέλεσε» ανενόχλητος και άνοιξε το σκορ. Αυτό το γκολ όμως, ήταν που «ξύπνησε» την ΑΕΚ. Και από εκείνο το σημείο και μετά, ανέβασε κατακόρυφα στροφές στο παιχνίδι της. Κυρίως διότι μπήκε πολύ ενεργά πλέον στο ματς, ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στα πόδια του και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ στην ανατροπή του σκορ πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 35’ με ένα εντυπωσιακό σλάλομ μέσα στην περιοχή ανατράπηκε, ο Μάνταλος έδωσε το πέναλτι και ο ίδιος ο Μπουονανότε ανέλαβε την εκτέλεση για να ισοφαρίσει. Και εννέα λεπτά μετά, ο Αργεντινός βρέθηκε στην περιοχή, «άδειασε» τον Τζημόπουλο και πλάσαρε για το 2-1.

Έκανε τα εύκολα, πιο… εύκολα

Το γεγονός πως η ΑΕΚ είχε καταφέρει να προηγηθεί, άλλαξε και τα δεδομένα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ πλέον ήταν αναγκασμένος να ανοιχτεί και να αφήσει χώρους στους γηπεδούχους. Και αυτό είναι κάτι που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί γρήγορων παικτών όπως ο Μπαρμπόσα, όπως ο Μπουονανοτε, όπως ο Πλατέλλας ή όπως ο Βάργκας και ο Αραβίδης που έριξε στο γήπεδο ο Δέλλας όσο περνούσε η ώρα. Οι μεσοεπιθετικοί της ΑΕΚ εκμεταλλευόντουσαν τους κενούς χώρους αλλά και τα κλεψίματα που έκαναν και έβρισκαν τρόπους να απειλούν την εστία του Βελλίδη. Αντίθετα ο ΠΑΣ έβγαλε μόνο ένα δεκάλεπτο πίεσης περίπου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Κατά τα άλλα η ΑΕΚ, ειδικά από την στιγμή που ο Δέλλας φρέσκαρε την επίθεση του με Αραβίδη και Βαργκας, ήταν μια συνεχή απειλή. Και οι φιλοξενούμενο έμεναν στο ματς μόνο χάρη στις αποκρούσεις του Βελλίδη. Αλλά πρώτα ο Μιχαήλ και μετά ο Τζημόπουλος, έκαναν μαρκάρισμα για (δεύτερη) κάρτα και άφησαν τον ΠΑΣ με εννέα παίκτες. Για την ΑΕΚ τα εύκολα, έγιναν ακόμα πιο εύκολα. Ο Βελλίδης δεν μπορούσε να πιάσει τα… πάντα και ο Βάργκας τρία λεπτά πριν το φινάλε, έκλεισε το σκορ με εξ επαφής σουτ.

Σόου Μπουονανότε, η ΑΕΚ 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Μπουονανότε ήταν ένα «ποίημα. Ο Αργεντινός άδειασε εντυπωσιακά τον Τζημόπουλο με το αριστερό του πόδι, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Φάση που είναι σπάνια για τα ελληνικά γήπεδα.

Ο διαιτητής

Ο Μάνταλος σε γενικές γραμμές το πήγε καλά το παιχνίδι. Ήταν σωστές και οι δυο αποβολές καθώς και τα δυο μαρκαρίσματα ήταν για δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επίσης ήταν σωστό το πέναλτι που έδωσε στον Ντιέγκο Μπουονανότε. Πάντως στην συγκεκριμένη φάση, την ανατροπή στον Αργεντινό φαίνεται να την έχει κάνει ο Μιχαήλ και ο Μπέριος που την χρεώθηκε. Και σ’ αυτή την περίπτωση θα ήταν δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του ΠΑΣ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπορεί ο Ντιέγκο Μπουονανότε να μην έμεινε στο γήπεδο και στα 90 λεπτά. Όμως ήταν ο παίκτης που άλλαξε όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού μόνος του. Με δυο γκολ από προσωπικές ενέργειες, ο Αργεντινός έφερε… «τούμπα» το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Μας άρεσε

Μετά από έξι μήνες και δυο μέρες, ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και πήρε τα πρώτα του λεπτά σε επίσημο ματς της ΑΕΚ. Ο διεθνής μέσος μπήκε στο γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο του ματς και έδειξε πως έχει αφήσει πίσω του την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε. Μάλιστα έχασε ευκαιρία να συνδυάσει με γκολ την μεγάλη επιστροφή του.

Δεν μας άρεσε

Η αλήθεια είναι πως ο Αλάιν Μπαρόχα έδειξε ελαφρώς καταπονημένος από το ταξίδι του στη Βενεζουέλα και αυτό του έβγαινε στις αντιδράσεις του. Άργησε να πέσει στην φάση του γκολ του ΠΑΣ. Ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να αιφνιδιάζεται μετά από ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ