STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Σκληρό καρύδι" ο Λεβαδειακός, 1-1 με την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λεβαδειακός παρέμεινε αήττητος και στην Κέρκυρα (1-1) με τους Βοιωτούς να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο για σαράντα λεπτά. Τα γκολ οι Νιάς, Επστάιν.

Πολύ "σκληρό καρύδι" αποδεικνύεται η ομάδα του Λεβαδειακού η οποία παρέμεινε για πέμπτη αγωνιστική αήττητη αποσπώντας ισοπαλία στην Κέρκυρα με 1-1.

Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό αγωνιζόταν από το 53' λεπτό με δέκα παίκτες λόγω απευθείας αποβολής του Λεονάρντο άλλα άντεξε μέχρι το τέλος στην πίεση της Κέρκυρας και απέσπασε έναν σημαντικό βαθμό.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών μπροστά από την εστία του Επασί αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ για να πάρουν τη νίκη.

Μάλιστα έχασαν και πέναλτι με τον Επστάιν στο 53', στη φάση που αποβλήθηκε ο Λεονάρντο. Ο Γερμανός όμως ένα λεπτό νωρίτερα είχε ισοφαρίσει για την ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα και για αυτό ανέλαβε την εκτέλεση και του δεύτερου πέναλτι που κέρδισε η Κέρκυρα.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 και έχοντας στη κορυφή της επίθεσης τον Τουράμ στο πρώτο φετινό του παιχνίδι ενώ οι υπόλοιποι ήταν οι ποδοσφαιριστές που είχαν ξεκινήσει και στα προηγούμενα ματς των "Φαιάκων".

Από την άλλη ο Ζοζέ Ανιγκό δεν είχε στη διάθεση του τον Τριποτσέρη που ήταν τραυματίας αλλά βάζοντας στη θέση του τον Φαβάρο διατήρησε την αμυντική τριάδα στην άμυνα με τους Λεονάρντο και Μεντί και από εκεί και πέρα δεν είχε άλλες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

"Σκληρό καρύδι" ο Λεβαδειακός, 1-1 με την Κέρκυρα


"Σκληρό καρύδι" ο Λεβαδειακός, 1-1 με την Κέρκυρα

Έμεινε όρθιος ο Λεβαδειακός

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Αθ. Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Αν. Πυλαρινός (Ζακύνθου)

4ος: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης):Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκομές, Σοϊλέδης (30' Ντιόγκο), Σιόντης, Σπινούλας (74' Ντουαλά), Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν (85' Κόντος), Μπαλάφας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό):Επασί, Τσαμπόυρης, Μεντί, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ζαραδούκας, Νιάς, Μητρόπουλος (90' Καλτσάς), Μπραντάο (69' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Σίλβα (63' Αντιλέου)

Γκολ: 51' Επστάιν/41' Νιάς

Κίτρινες: 23' Σπίνουλας, 44' Παμλίδης, 81' Ντιόγκο/30' Σίλβα, 82΄Επασί

Κόκκινες: 53' Λεονάρντο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 2' όταν ο Ζαραδούκας από τα αριστερά έκανε τη σέντρα με τον Μπραντάο να παίρνει την κεφαλιά και να τη στέλνει μόλις έξω. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να σκοράρει όταν ο Τσαμπούρης εκτέλεσει το κόρνερ ο Νιάς πήρε την κεφαλιά αφύλαχτος και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Γιαννακόπουλου.

Η Κέρκυρα με τη σειρά της απείλησε για πρώτη φορά στο 12' με τον Παμλίδη. Σε κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Παμλίδη, αυτός έπιασε το σουτ ο Επασί δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Νιάς απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Οι "Φαίακες" τρία λεπτά αργότερα απείλησαν και πάλι όταν στο 15' ο Παμλίδης έδωσε τον Επστάιν που μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ και ο Επασί μπλόκαρε.

Στο 18' ο διαιτητής Καραντώνης θα μπορούσε να δείξει το πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας σε σπρώξιμο του Γκόμες μέσα στην περιοχή. Ο αρχηγός των "Φαιάκων" έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού ο Φαβάρο τον έσπρωξε αλλά ο Καραντώνης δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Πήρε προβάδισμα ο Λεβαδειακός

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια με την Κέρκυρα να έχει την υπεροχή και τη κατοχή της μπάλας αλλά να μη μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Επασί. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του περίμενε μια αντεπίθεση ή μια καλή στημένη φάση για να πάρει το προβάδισμα.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αυτό συνέβη στο 41' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε προς τον Νιάς που με προβολή από κοντά έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλο κάνοντας το 1-0 για τον Λεβαδειακό.

Ισοφάρισε με πέναλτι η Κέρκυρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με την Κέρκυρα όμως να είναι αυτή που είχε την υπεροχή και με την έναρξη του δευτέρου μέρους και προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση του σκορ.

Η υπεροχή της Κέρκυρας καρποφόρησε στο 52' με την Κέρκυρα να κερδίζει πέναλτι μετά από χέρι που έκανε ο Μεντί μέσα στην περιοχή. Ο Επστάιν ανέλαβε την εκτέλεση του, νίκησε τον Επασί που έπεσε στην άλλη γωνία και έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Ένα λεπτό αργότερα η Κέρκυρα κέρδισε και άλλο πέναλτι όταν ο Λεονάρντο άπλωσε το χέρι του σε κεφαλιά του Παμλίδη μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Καραντώνης υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Λεβαδειακού με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Επστάιν ανάλαβε και πάλι την εκτέλεση αλλάζοντας γωνία αλλά ο Επασί αυτή τη φορά έπεσε σωστά και κράτησε το 1-1 για την ομάδα του.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι "Φαίακες" έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσαν και άλλο για να πετύχουν και δεύτερο γκολ και έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 58' όταν Ο Επστάιν εκτέλεσε ωραία το φάουλ προς τον Γρομητσάρη που πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Επασί.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν. Ο Σπίνουλας έκανε την ενέργεια από τα δεξιά με τον Επστάιν να πιάνει το σουτ η μπάλα βρήκε κάπου και έφυγε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση και στο 74' είχαν μια ακόμα καλή στιγμή. Σε κόρνερ που έγινε από τα δεξιά ο Τουράμ πήδηξε ψηλότερα και με ένα γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Επασί.

Ο Λεβαδειακός από την αποβολή και μετά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μπόρεσε να απειλήσει μόνο στο 85' όταν κέρδισε φάουλ σε καλή θέση. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γιαννακόπουλου.

Το ισόπαλο 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και η κάθε μια να έχει τα παράπονα της.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το χαμένο πέναλτι στο 53'. Η Κέρκυρα κερδίζει δεύτερο πέναλτι μέσα σε ένα λεπτό. Ο Γκόμες πάει και ζητάει από τον Επστάιν να το εκτελέσει αυτός αλλά ο Γερμανός που είναι ο πρώτος εκτελεστής του λέει όχι και αναλαμβάνει την εκτέλεση. Το εκτελεί άσχημα όμως με τον Επασί να μπλοκάρει.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Καραντώνης. Με λάθη η διαιτησία του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αρχικά δεν δίνει πέναλτι στο 18' στην Κέρκυρα σε σπρώξιμο του Γκόμες μέσα στην περιοχή ενώ εν συνεχεία στο δεύτερο πέναλτι που υπέδειξε έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Λεονάρντο που θα μπορούσε να την αποφύγει.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Επασί. Πολύ καλή εμφάνιση από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού. Έσωσε σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του ενώ απέκρουσε και το κακό πέναλτι του Επστάιν. Ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και βοήθησε την ομάδα του να πάρει ένα σημαντικό βαθμό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Τουράμ. Πρώτη εμφάνιση για τον επιθετικό της Κέρκυρας τη φετινή σεζόν με τον έμπειρο επιθετικό να δείχνει πόσο μπορεί να δώσει πνοή στην επίθεση των "Φαιάκων". Ναι μεν δεν σκόραρε αλλά δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για την ομάδα του και ήταν μέσα σε πολλές φάσεις από πλευράς Κέρκυρας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μεντί. Δεν υπάρχει λόγος να βάλει το χέρι του στο πρώτο πέναλτι που κερδίζει η Κέρκυρα και γίνεται το 1-1. Είναι μόνος του μέσα στη περιοχή και βάζει το χέρι του γιατί φοβάται ότι θα του φύγει το κοντρόλ. Μαζί του τα είχε και ο Ανιγκό στη διάρκεια του αγώνα για την αψυχολόγητη ενέργεια του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ