STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σέντρα στη Super League: Ποιες ομάδες είναι τα φαβορί για τον υποβιβασμό;

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Super League ξεκινά και προβλέπεται "σκληρή" μάχη σε κορυφή και... ουρά. Ποιες ομάδες είναι τα φαβορί για τον υποβιβασμό στη Football League; Οι συντάκτες του Sport24.gr επιχειρούν ν' απαντήσουν στο ερώτημα.

Κάθε σεζόν, η πραγματική μάχη στη Super League δεν δίνεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά στην "ουρά". Οι ομάδες παραδοσιακά "κονταροχτυπιούνται" μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να αποφύγουν τον υποβιβασμό έστω και στο φινάλε και να συνεχίσουν στα... μεγάλα σαλόνια.

Ποιες ομάδες είναι όμως τα φαβορί φέτος για τον υποβιβασμό; Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο οι συντάκτες του Sport24.gr επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα με βάση τις μεταγραφές και όσα έχουν δει μέχρι στιγμής στα φιλικά.

Πάμε να δούμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΕΡΗΣ

Την ώρα που γράφουμε την... απάντηση δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι θα πέσουν. Έχει σημασία ο αριθμός, γιατί αλλάζει και η στρατηγική των ομάδων. Με βάση τα περσινά ειωθότα Λαμία, Απόλλων και Λάρισα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες, όμως αν δεν δούμε εξ ολοκλήρου τις ομάδες, δεν πρόκειται να βγάλουμε συμπέρασμα. Δεν λέω ότι θα υποβιβαστεί αλλά ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με -6 βαθμούς και μια ομάδα τελείως νεανική και διαφορετική απ' αυτές που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Γεγονός είναι ότι η βαθμοθηρία θα ξεκινήσει από νωρίς. Κι αυτό σημαίνει, όλοι πίσω από την μπάλα, προσεχτικά μη φάμε γκολ κι άσε τους άλλους να ... κάνουν επίθεση

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Δύσκολο να μπορέσεις να βάλεις φέτος κάποια ομάδα σ’ αυτή την θέση. Κυρίως διότι από την Β’ εθνική, ήρθαν ομάδες όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ, που είναι παραδοσιακές δυνάμεις, η θέση τους είναι στην μεγάλη κατηγορία και δεν πρόκειται να κινδυνέψουν. Επομένως η εύκολη απάντηση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και έβαζε στην θέση του φαβορί για υποβιβασμό, τις ομάδες που μόλις ανέβηκαν, δεν υπάρχει για φέτος.

Θα γίνει μεγάλη μάχη. Ο Λεβαδειακός δύσκολα θα αντέξει σε μια χρονιά όπως η περυσινή. Το ίδιο ισχύει και για την Λαμία. Επίσης αν ο Παναθηναϊκός μπει στο πρωτάθλημα με την λογική πως η τεράστια και πολύ βαριά φανέλα μπορεί να κερδίζει από μόνη της τα παιχνίδια και αν δεν καλύψει σύντομα το -6, θα έχει περιπέτειες. Αλλά θα χρειαστεί να περάσουν οι πρώτες έξι με επτά αγωνιστικές, για να φανεί ποιες ομάδες δεν έχουν την δυνατότητα να αντέξουν μέχρι το τέλος.

ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

Τα πράγματα δείχνουν φέτος να είναι περισσότερο μπερδεμένα, από την στιγμή που οι ομάδες που ανέβηκαν ο Άρης κυρίως και ο ΟΦΗ φαίνεται να έχουν βλέψεις που ξεπερνούν μια άνετη παραμονή.

Από εκεί πέρα οι ομάδες που φαίνεται να είναι περισσότερο ευάλωτες είναι ο Απόλλων Σμύρνης και ο Λεβαδειακός. Με πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους είναι δύσκολο να εμφανιστούν έτοιμες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και αν μείνουν πίσω από την αρχή, θα είναι αμφίβολο αν καταφέρουν να επανέλθουν στη συνέχεια. Για αυτό και οι πρώτες αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές για τη συνέχεια αυτών των ομάδων στη σεζόν.

Ερωτηματικό μπορεί να αποτελεί και η Λάρισα, που επίσης άλλαξε πολλά πρόσωπα στο ρόστερ της.

Γενικότερα αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού σε μια αγωνιστική περίοδο που αναμένεται να είναι κρίσιμη και λόγο της αναδιάρθρωσης που προγραμματίζεται για την επόμενη σεζόν.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ

Παραδοσιακά ως φαβορί για τον υποβιβασμό εμφανίζονται οι ομάδες που μόλις έχουν ανέβει από τη χαμηλότερη κατηγορία. Μόνο που φέτος Άρης και ΟΦΗ είναι δυο παραδοσιακά μεγάλες ομάδες με χρόνια στην Super League και που δύσκολα θα "πουλήσουν" το τομάρι τους ενώ και οι δυο έχουν κάνει αρκετές καλές μεταγραφές και έχουν παρουσιάσει δυνατές ομάδες στα έως τώρα φιλικά οπότε δύσκολα θα αποτελέσουν ασανσέρ.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλων Σμύρνης με νέο προπονητή και με 20 νέους ποδοσφαιριστές εκ των οποίων πολλοί αγνώστου ποιότητος είναι ένα θέμα και για μένα ίσως το μεγαλύτερο φαβορί για να πέσει ενώ από κοντά ακολουθεί και η Λαμία με τον Λεβαδειακό παρά τις μεταγραφές που έχουν κάνει δεν έχουν δείξει την αξία τους.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΑΣ

Πέρυσι, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό τις τελευταίες αγωνιστικές. Φέτος, μπορεί να κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά προς το παρόν η εικόνα που βγάζει -στα φιλικά- δεν γεμίζει με αισιοδοξία τους φίλους της ομάδας. Ο Βαλεριέν Ισμαέλ αισθάνεται ήδη πίεση, παρότι δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα και θα χρειαστεί να πάρει μεγάλα αποτελέσματα για να παραμείνει μέχρι τέλους στον πάγκο. Η εσωστρέφεια που βγάζει η "Ελαφρά Ταξιαρχία" δεν θα είναι σύμμαχός της στη μάχη που θα δώσει για παραμονή στη Super League.

Από εκεί και πέρα, ο Λεβαδειακός, μετά την αποχώρηση του Ζοζέ Ανιγκό, δύσκολα θα πραγματοποιήσει μία σεζόν ανάλογη με την περσινή. Η εικόνα, ειδικά στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό, δείχνει πως η ομάδα δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και ο Άκης Μάντζιος καλείται να βρει άμεσα λύσεις προκειμένου οι Βοιωτοί να παρουσιαστούν όπως πρέπει στην έναρξη του πρωταθλήματος. Οι πιθανότητες παραμονής στην κατηγορία, πάντως, δεν είναι με το μέρος τους. Όσον αφορά στον τρίτο της... παρέας, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα θα "βράσουν στο ίδιο καζάνι, ενώ ερωτηματικό είναι ο Παναθηναϊκός που ξεκινάει με -6.

ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΩΔΗΣ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι με το -6 να βαραίνει την πλάτη του και με το ρόστερ του να έχει σοβαρά κενά λόγω του ότι υπάρχει περιορισμός μετεγγραφών, ο Παναθηναϊκός θα κινδυνέψει να υποβιβαστεί. Θα παίζει και στο αχανές ΟΑΚΑ, άρα η έδρα δεν θα αποτελεί το δυνατό του σημείο, επομένως η κατάσταση είναι δύσκολη για το "τριφύλλι". Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει και να σώσει την παρτίδα. Ο Λεβαδειακός, ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία φαντάζουν ως οι τρεις ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να υποβιβαστούν, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ

Ο Λεβαδειακός είναι το πρώτο, γιατί θα πρέπει να περιμένουμε εντελώς διαφορετική ομάδα (σε σχέση με την περυσινή σεζόν). Πέρυσι ήταν ο Ζοζέ Ανιγκό, οι μεταγραφές βγήκαν, τα "λαχεία" όμως δεν κληρώνουν πάντα.Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Απόλλωνα Σμύρνης καθιστά την "Ελαφρά Ταξιαρχία" κι αυτή υποψήφια. Άλλαξε όλη η ομάδα και τις τελευταίες ημέρες της θερινής μεταγραφικής περιόδου ελήφθη η απόφαση ότι πρέπει ν' αλλάξει ξανά. Ήδη παίκτες καλούνται να λύσουν τα συμβόλαιά του - αντιστέκονται βέβαια - ήδη άλλοι αναμένεται να έλθουν και η ομάδα πρέπει να... "δέσει".

ΑΕΛ, ΟΦΗ, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα θα "βράσουν στην... κατσαρόλα. Ο ΟΦΗ έχει την ίδια ομάδα με πέρυσι και τον ίδιο προπονητή, ο ΠΑΣ το ίδιο. Η Λαμία έχει καλύτερη ομάδα από πέρυσι.Η ΑΕΛ παραμένει ερωτηματικό. Ειδικά, εάν αυτές οι αλλαγές (τεχνικών και παικτών) συνεχίσουν με την ίδια συχνότητα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ