STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σέντρα στη Super League: Ποια ήταν η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού;

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μεταγραφές έγιναν πολλές (και) το φετινό καλοκαίρι στη Super League. Ποια ήταν όμως αυτή που ξεχώρισε, αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά; Οι συντάκτες του Sport24.gr απαντούν.

Η θερινή μεταγραφική περίοδος οδεύσει σιγά σιγά προς το τέλος της, με τις περισσότερες ομάδες της Super League να έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις για την ενίσχυσή τους και να αναζητούν τις τελευταίες - μεγάλες ή μικρές - πινελιές για τα ρόστερ τους.

Κάποιες μεταγραφές έκαναν αυτό που λέμε "μπαμ", κάποιες άλλες πέρασαν στα ψιλά γράμματα και ήρθε η ώρα της κρίσης. Ποια ήταν η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού στη Super League; Οι συντάκτες του Sport24.gr έχουν την απάντηση και τα επιχειρήματα.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για τον Γιάννη Φιλέρη

Μέχρι στιγμής είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Μπορεί να τον ξεπεράσουν στη διαδρομή ο Βέρνμπλουμ, ή ο Νάτχο, ή κάποιος άλλος. Δε νομίζω, πάντως. Ο διεθνής χαφ, έγινε με το "καλημέρα" κεντρικό σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού. Ο ίδιος δείχνει ανανεωμένος, μπαίνει στο Καραϊσκάκη και το... γουστάρει και η αύρα αυτή έχει μεταδοθεί στην ομάδα και την εξέδρα. Ναι, είναι νωρίς ακόμα, αλλά ήδη ο Λάζαρος έχει επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του, λες και έπαιζε χρόνια σε αυτήν. Κίνηση ματ, χωρίς αμφιβολία από τον Ολυμπιακό.

Βέρνμπλουμ και Οικονόμου για τον Κώστα Τσίλη

Όποιος έχει παρακολουθήσει προσεκτικά την περίπτωση του Πόντους Βέρνμπλουμ, θα έχει διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν παίκτη μεγάλης κλάσης, που αλλάζει επίπεδο μια ομάδα. Και δικαιολογείται απόλυτα η επιμονή που έδειξε ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει. Είναι παίκτης επιπέδου ChampionsLeagueο Σουηδός. Προφανώς τα πάντα αποδεικνύονται στο γήπεδο καθώς εκεί είναι ο καθρέφτης για όλους. Ως κίνηση και ως όνομα όμως, ο Βέρνμπλουμ είναι μια εντυπωσιακή μεταγραφή.

Όσον αφορά την σχέση ποιότητας και τιμής, η κορυφαία κίνηση είναι απόκτηση του Μάριου Οικονόμου από την ΑΕΚ. Η Ένωση πήρε έναν Έλληνα στόπερ, στην πιο δημιουργική ηλικία και με εμπειρία πέντε ετών από το ιταλικό πρωτάθλημα. Δηλαδή από ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Και του λόγου το αληθές, αποδεικνύουν οι εμφανίσεις που έχει κάνει ο Οικονόμου στα ματς με την Σέλτικ και Βίντι.

Χριστοδουλόπουλος και Βέρνμπλουμ για τον Σάββα Τζιομπάνογλου

Η μετακίνηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό σαφής και είναι η πιο ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού και αυτή που προκάλεσε, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο τις περισσότερες συζητήσεις. Η πιο ουσιαστική ωστόσο μεταγραφή ποδοσφαιριστή που μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας που τον απέκτησε μπορεί να αποδειχθεί αυτή του Πόντους Βέρνμπλουμ στον ΠΑΟΚ.

Ο Σουηδός με βάση τα στοιχεία του και το βιογραφικό που τον ακολουθεί μπορεί να αλλάξει όλη την λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Δικεφάλου. Ο Βέρνμπλουμ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ανασταλτικά, δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά και κυρίως να αλλάξει την φυσιογνωμία της ομάδας του στο χώρου του κέντρου.

Με τον Βέρνμπλουμ ο ΠΑΟΚ γίνεται περισσότερο δυναμικός στη μεσαία του γραμμή και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να βασίζεται πιο πολύ στη συμμετοχή των παικτών που έχει στον άξονα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Ο Βέρνμπλουμ για τον Ηλία Καλλονά

Μπορεί η μεταγραφή του να πέρασε από σαράντα κύματα. Να ήρθε, να έφυγε και να επέστρεψε ξανά στη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά ο Πόντους Βέρνμπλουμ φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα. Πρόκειται για μία μεταγραφή που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ και αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά στην υπόθεση "τίτλος". Ο Σουηδός μέσος έλειπε από την περσινή ομάδα και δείχνει ικανός να συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή με τον Μαουρίσιο. Αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο που είχε και με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, τότε ο "Δικέφαλος" έχει κάνει -δίχως αμφιβολία- τη μεταγραφή του καλοκαιριού.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε για τον Πέτρο Παπαμακάριο

Ο Ντάνιελ Ποντένσε του Ολυμπιακού. Ο 22χρονος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής είναι ένας αρκετά ποιοτικός παίκτης που στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει τη διαφορά παρά το μικρό δέμας του. Είναι ταχύς με καλή ντρίπλα και εξαιρετική μεταβίβαση ικανός να βρει τους συμπαίκτες του ανά πάσα στιγμή. Κάτι που έχει δείξει και στα τρία επίσημα ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός.
Καλή μεταγραφή μπορεί να αποδειχθεί και ο Πόντους Βέρμπλουμ του ΠΑΟΚ αλλά απ' αυτόν δεν έχουμε εικόνα έως τώρα σε αντίθεση με τον Ποντένσε που έχει δείξει αρκετά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του τόσο στα ματς με την Λουκέρνη όσο και κόντρα στην Μπέρνλι.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε και για τον Νίκο Συριώδη

Η μετεγγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού λόγω της περσινής παρουσίας του στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Εκείνος όμως που πιστεύω πως μπορεί να κάνει... όργια στο χορτάρι, είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος ήταν άγνωστος στην συντριπτική πλειοψηφία, όμως αποδεικνύει με το καλημέρα πως ξέρει καντάρια μπάλα και όταν ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του στο χορτάρι, θα επανέλθουν μνήμες του παρελθόντος με τα κορυφαία εξτρέμ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο 22χρονος Πορτογάλος δεν διαθέτει μπόι, αλλά με τη μπάλα στα πόδια μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Λέτε τα 60 εκατ. ευρώ ρήτρα της Σπόρτινγκ να μην αποτελούν τελικά... υπερβολικό ποσό; Οι απαντήσεις θα δοθούν στο χορτάρι.

Η πιο ηχηρή αυτή του Λάζαρου για τον Βασίλη Τεμπέλη

Η πιο ηχηρή, ήταν του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Τόσο λόγω ποιότητας και κομβικού ρόλου που έπαιξε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ και της εν γένει πορείας της Ένωσης κατά την περυσινή σεζόν, όσο και του "θορύβου" της μετακίνησης στον Ολυμπιακό.Ήδη από τα πρώτα ματς έχει αφήσει να φανεί ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Ο Μπίμπρας Νάτχο, επίσης αποτελεί μια προσθήκη ποιότητας.Το βιογραφικό του, άλλωστε, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Οι Πόντους Βέρνμπλουμ και Αλίν Τόσκα (ειδικά ο πρώτος) έγιναν ολόκληρα... σίριαλ. Αλλά, ο Λέο Ζαμπά είναι μια διαφορετική περίπτωση. Είναι 19 ετών, ο ΠΑΟΚ τον έχει δικό του κι όχι δανεικό.Ο Βραζιλιάνος ενσωματώθηκε αμέσως. Και είναι σε μικρή ηλικία. Η μεταπωλητική του αξία μεγάλη.Μπορεί δηλαδή να βοηθήσει κι άμεσα την ομάδα και φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία της μέσα από καλές εμφανίσεις.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε για τον Θοδωρή Ρούσσο

Αυτή που έκανε μεγαλύτερο "κρότο", ήταν του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Άλλωστε, δεν είμαστε συνηθισμένοι στην Ελλάδα να δεχθούμε μια δημόσια τοποθέτηση ενός αθλητή (οποιουδήποτε αθλήματος) σχετικά με την προτίμησή του. Ο Λάζαρος το έκανε αυτό και σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο ο Ολυμπιακός, τότε θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού θα γίνει ο μοναδικός παίκτης που θα έχει κατακτήσει τον τίτλο με Παναθηναϊκό (2010), ΑΕΚ (2017) και Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής (κι ενώ περιμένουμε να ενσωματωθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές σε αρκετές ομάδες, όπως π.χ. Βέρνμπλουμ, Πόνσε, Νάτχο) αυτός που κάνει περισσότερο θόρυβο μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο μάγος τσέπης, που αποδεικνύει στα πρώτα παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα το λόγο που η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τού είχε βάλει 60 εκατομμύρια ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ