STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σε απολογία ΑΕΚ, Παναθηναϊκός

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια με Λαμία και Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Σε απολογία κλήθηκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια με Λαμία και Λεβαδειακό αντίστοιχα. Μάλιστα οι "κιτρινόμαυροι" με βάση το κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη τιμωρία αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν κατά την απολογία τους την Παρασκευή.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Η κλήση τους αφορά στη χρήση πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, καπνογώνων πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του αγώνα αλλά και οι δυο ομάδες έχουν κληθεί με βάση το άρθρο 15 παρ.2 περ. α' και β' που αναφέρει:

"Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η ως άνω χρηματική ποινή διπλασιάζεται".

Ενώ η ΑΕΚ έχει κληθεί και για ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου και απειλείται και με επιπλέον ποινή 1.500 έως 35.000 ευρώ με βάση το άρθρο 15 παρ. 3 περ α'.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 22/09/2017 και ώρα 09:30) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 4η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕAEK: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην από 17/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία-ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 2 περ. α΄, β΄ και ε΄, 3 περ. α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός:«Βάσει των αναφερομένων στο από 17/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 17/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2032/17/1866340 από 19/09/2017 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. α΄, β΄ και ε΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ