STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σαβαντογκό-λ για Ευρώπη ο Λεβαδειακός, 1-0 τον Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Λεβαδειακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Σαβαντογκό στο 66' και είναι πια στο -2 από την πέμπτη θέση! Αγνώριστοι στο δεύτερο μέρος οι Αρκάδες, που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μισό.

Αήττητος για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε ο Λεβαδειακός στη Super League. Για την 27η αγωνιστική οι Βοιωτοί νίκησαν 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 66ο λεπτό ο Σαβαντογκό. Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό υποχρέωσε σε ήττα τους Αρκάδες, οι οποίοι ήταν τέσσερα ματς αήττητοι.

Οι "πράσινοι" με το σπουδαίο τρίποντο μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά τους από την πέμπτη θέση, σε μια εξαιρετική χρονιά για την ομάδα. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο πλήρωσε την αρνητική εικόνα που έδειξε.

ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Σαβαντογκό-λ για Ευρώπη ο Λεβαδειακός, 1-0 τον Αστέρα
Σαβαντογκό-λ για Ευρώπη ο Λεβαδειακός, 1-0 τον Αστέρα

Αστέρας ήταν ο Λεβαδειακός

Το πρώτο μέρος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Λεβαδειακός μπορεί να απείλησε μόνο στο 1ο λεπτό, στα 22 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια με την απόκρουση του Αθανασιάδη στην κεφαλιά του Σουμπίνιο, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρς πίεσε και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να βάλει γκολ. Όλες, ωστόσο, αναξιοποίητες.

Οι Αρκάδες επιχειρούν να επιτεθούν και από τα δύο άκρα, αλλά και από τον άξονα. Ο Μπέρτος προωθήθηκε αρκετά και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα από τη δεξιά πλευρά, ενώ το ίδιο έκαναν από αριστερά Γιαννούλης και Κυριακόπουλος δίχως επιτυχία. Ο Τόνσο από τον άξονα προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Μανιά, αμφότεροι έφτασαν σε τελικές, δίχως να παραβιαστεί η εστία του Επασί, ο οποίος έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο 45λεπτο, αν εξαιρεθεί η φάση του 21', όταν έχασε τη μπάλα τα από τα χέρια και ο Ντιόγκο αποσόβησε το σουτ του Τσιλιανίδη.

Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Δημήτριος Σαμοϊλης (Αθηνών)

4ος: Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό):Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Φαβάρο (81' Καλτσάς), Ντιόγκο, Νιάς, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (90' Νίκας), Σαβαντογκό (72' Ζαραδούκας), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης):Αθανασιάδης, Μπέρτος (78' Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Κυριακόπουλος (60' Ισνάλδο), Τόνσο, Τσιλιανίδης (70' Δουβίκας), Μανιάς.

Γκολ: 66' Σαβαντογκό

Κάρτες: 23' Σαβαντογκό - 36' Πασαλίδης, 91' Τόνσο

Κόκκινη: Πασαλίδης (μετά τη λήξη του ματς)

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Γαλλοκαμερουνέζος γκολκίπερ "έβγαλε" στο 14' το σουτ του Τόνσο, στο 24' και στο 26' τις προσπάθειες του Μανιά και στο 42' τη σέντρα σουτ του Κυριακόπουλου. Στο 45'+1' ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη, αλλά ο Τσαμούρης αποφάσισε να σφυρίξει τη λήξη του πρώτου μέρους, εξέλιξη που προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους των ανθρώπων του Λεβαδειακού. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει διπλάσιες τελικές (3-6) και ποσοστό κατοχής μπάλας 53%.

Σε αντίθεση με το πρώτο μισό, ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε πιο δραστήριος στο δεύτερο. Τουλάχιστον δεν είχε τον ίδιο παθητικό ρόλο, βγαίνοντας από το... καβούκι του. Ο Αστέρας δεν είχε την ίδια δυναμική, με αποτέλεσμα ο Παντελίδης να ρίξει στον αγώνα τον Ισνάλδο στο 61', στην προσπάθειά του να δώσει φρεσκάδα στο μεσοεπιθετικό σκέλος του Αστέρα (αλλαγή έγινε ο Κυριακόπουλος).

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν την κακή τους παρουσία στο δεύτερο μέρος. Ο Γιακουμάκης με κάθετη πάσα στο 66' πέρασε στον Σαβαντογκό, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Λεβαδειακός παραλίγο να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα στο 72' με τον Ντιόγκο (σουτ που πήγε στο δεξί δοκάρι), απέναντι σε έναν... υπνωτισμένο Αστέρα.

Ο Ζοζέ Ανιγκό στο ίδιο λεπτό άλλαξε το σχήμα της ομάδας του σε 5-4-1, στην προσπάθειά του να κλείσει τους χώρους και να "κλειδώσει" το τρίποντο. Με άλλα λόγια, αριστερό μπακ χαφ ο νεοεισελθών Ζαραδούκας, δεξιός μπακ χαφ ο Τσαμπούρης και στο κέντρο της άμυνας οι Φαβάρο, Ντιόγκο και Αντιλεού. Λίγο αργότερα, βέβαια, ο Φαβάρο ένιωσε ενοχλήσεις και ενώ ήταν να γίνει αλλαγή ο Σουμπίνιο, εκτός πέρασε ο πρώτος (στη θέση του μπήκε ο Καλτσάς στο 81').

Ο Αστέρας, που ήταν αγνώριστος στο δεύτερο μέρος, έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν στο 88' ο Δουβίκας από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Οι "πράσινοι", που στην κόντρα επίθεση έφτασαν σε αρκετές τελικές, κατόρθωσαν να κρατήσουν το προβάδισμα και πανηγύρισαν μια σπουδαία και άξια νίκη.

Σαβαντογκό-λ για Ευρώπη ο Λεβαδειακός, 1-0 τον Αστέρα

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ που έκρινε το ματς. Εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Γιακουμάκη και ακόμα καλύτερο το πλασέ από τον εξτρέμ του Λεβαδειακού. Ο Αθανασιάδης ήταν αδύνατο να αντιδράσει με την προσπάθεια του ποδοσφαιριστή από τη Μπουρκίνα Φάσο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η μοναδική φάση κατά την οποία θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά ο Τσαμούρης, ήταν στο 45'+1', όταν δεν άφησε τη φάση να εξελιχθεί σφυρίζοντας το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Γιακουμάκης ήταν απέναντι στον Αθανασιάδη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σαβαντογκό μπορεί να έκρινε το ματς με το γκολ του, αλλά πολλά μπράβο αξίζουν στον Γιακουμάκη. Ο Κρητικός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του Λεβαδειακού, ενώ κόντρα στον Αστέρα έδωσε και ασίστ. Η καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Μεστές εμφανίσεις από έναν αξιόλογο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ζοζέ Ανιγκό έκανε εξαιρετικά κοουτσάρισμα σε ένα ακόμη παιχνίδι. Όλη αυτή η εξαιρετική πορεία που έχει κάνει ο Λεβαδειακός, σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στον Γάλλο τεχνικό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πόσο πολύ άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας. Μπορεί στο πρώτο να ήταν κυρίαρχος, αλλά στο δεύτερο όλα άλλαξαν. Οι Αρκάδες πλήρωσαν την αστοχία του πρώτου μισού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ