STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός, 5-2 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός, 5-2 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ηγέτη και σκόρερ τον Φορτούνη (7'), ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας και από το Αγρίνιο επικρατώντας με το εμφατικό 5-2 του Παναιτωλικού. Ντα Κόστα (30'), Σεμπά (57'), Πουλίδο (69'), Πάρντο και Ουάρντα (88'), Κάπελ (90') τα γκολ του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο για την 29η αγωνιστική της Super League και η απουσία σκοπιμότητας από τις δύο ομάδες είχε ως αποτέλεσμα ένα ανοιχτό παιχνίδι, με πολλές φάσεις και 7 συνολικά τέρματα.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιώργος Κούσας προσέφερε απεικόνιση του Τρίτορμου στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ οι παίκτες του Παναιτωλικού κράτησαν πανό που έγραφε "Forca Clesio" και πήγαινε στον συμπαίκτη τους που έχασε τον πατέρα του πριν μερικές ημέρες.

Ο Ολυμπιακός κάθε άλλο παρά πτοήθηκε από τις απουσίες των Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Σαλίνο ή το γεγονός πώς έμειναν στον πάγκο οι Ιντέγε και Πάρντο. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 3-0 στο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν τα επίπεδα του σκορ στο 5-0, πριν ο Παναιτωλικός μειώσει με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Καταπληκτική εμφάνιση από τον Φορτούνη, που σκόραρε, μοίρασε δύο ασίστ και ήταν μια διαρκής πηγή έμπνευσης για τους φιλοξενούμενους και... πονοκεφάλου για τους γηπεδούχους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρουμάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67' Κάπελ), Μάκος, Παπάζογλου (77' Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46' Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Κασάμι (78' Μπουχαλάκης), Ερνάνι (68' Πάρντο), Σεμπά (77' Φουστέρ), Πουλίδο.

Γκολ: 88' Ουάρντα, 90' Κάπελ / 7' Φορτούνης, 30' Ντα Κόστα, 57' Σεμπά, 69' Πουλίδο, 86' Πάρντο

Κάρτες: - / 20' Ερνάνι, 75' Ντα Κόστα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Σόου Φορτούνη στο Αγρίνιο

Ματς δίχως σκοπιμότητες αυτό στο Αγρίνιο και ήταν φυσιολογικό για τις δύο ομάδες να το προσεγγίσουν με περισσότερη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να ρισκάρουν. Η διαφορά στο πρώτο μέρος είχε να κάνει με την αποτελεσματικότητα που έδειξαν οι δύο αντίπαλοι μπροστά στην αντίπαλη εστία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να φτάνει πρώτος κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, όμως στο 5ο μόλις λεπτό ο Μάρκος Πάουλο δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο.

Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, ουσιαστικά στην πρώτη δική του καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Από αριστερά ήρθε το γύρισμα του Ερνάνι στο δεύτερο δοκάρι και ο Φορτούνης με κεφαλιά νίκησε τον Κυριακίδη για το 0-1.

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι, χωρίς πάντως μεγάλη συχνότητα φάσεων, με τον Ντα Κόστα πάντως να προλαβαίνει με προβολή τον Μουνιός στο 17', πριν ο τελευταίος γίνει επικίνδυνος για την εστία του Καπίνο.

Ο Ολυμπιακός είχε ελαφρώς μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (46%-54%), όμως ήταν ο Παναιτωλικός αυτός στο 25' έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Γρήγορη αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, με τον Μάρκος Πάουλο να τροφοδοτεί τον Ουάρντα και τον τελευταίο με το δεξί να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι Πειραιώτες έφτασαν σε δεύτερο γκολ, όταν μετά το κόρνερ του Ερνάνι, ο Ντα Κόστα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και παρά την προσπάθεια του Ρουμπουλάκου να σώσει, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Φορτούνης δύο συνεχόμενες φορές επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) αλλά ο Κυριακίδης αντέδρασε σωτήρια, με τον Ντα Κόστα την δεύτερη φορά να παίρνει το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από τα τρία μέτρα.

Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου, ο Κυριακίδης σταμάτησε ξανά τον Φορτούνη, αυτή τη φορά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έλληνα μέσου, που αμέσως μετά το σφύριγμα του Σιδηρόπουλου έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ματζουράκης πέρασε στο ματς τον Βασιλείου προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Καπίνο στο 55' να έχει μια σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μουνιός εκτός περιοχής.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και τώρα, την ευκαιρία του Παναιτωλικού ακολούθησε γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης δοκίμασε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφτασε δεξιά μέσα στην περιοχή, εκεί που ο Σεμπά κατέβασε με το στήθος και πλάσαρε τον Κυριακίδη για το 0-3 στο 57'.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 69' έφτασαν σε ένα ακόμη τέρμα. Καταπληκτική κάθετη πάσα του Φορτούνη στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος έκοψε για τον Πουλίδο και ο Μεξικανός πέτυχε το 5ο του τέρμα στις ισάριθμες φορές που έχει ξεκινήσει βασικός στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 0-4.

Στο 86' και μετά από εξαιρετική ασίστ του Φορτούνη, ο Πάρντο με κεφαλιά έφερε το σκορ στα επίπεδα του 0-5, πριν ο Ουάρντα (με την συνδρομή του Ντα Κόστα) μειώσει με καταπληκτικό σουτ σε 1-5 δύο λεπτά αργότερα. Ο Κυριακίδης με πολύ δύσκολη απόκρουση στέρησε ένα ακόμη γκολ στους φιλοξενούμενους σε προσπάθεια του Πάρντο αμέσως μετά.

Στο 90ο λεπτό, ο Κάπελ με παλικαρίσια προσπάθεια (παίρνει πλεονέκτημα με το δεξί χέρι, χωρίς πάντως να έχει πρόθεση) σκόραρε ξανά για λογαριασμό του Παναιτωλικού, για το τελικό 2-5 στο Αγρίνιο, που σήμανε την 27 νίκη του Ολυμπιακού σε 29 ματς πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Ο Κυριακίδης μέσα σε 2 περίπου λεπτά σταμάτησε τρεις φορές τον Φορτούνη σε στημένες φάσεις. Με το που ακούστηκε το σφύριγμα για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Έλληνας μέσος έτρεξε στο μέρος του γκολκίπερ των γηπεδούχων, τον αγκάλιασε και του έδωσε συγχαρητήρια για τις επεμβάσεις του. Αναμφίβολα μια πολύ όμορφη στιγμή που δεν συναντάμε εύκολα στα ελληνικά γήπεδα.

Ο διαιτητής

Δεν απέφυγε τα λάθη ο Τάσος Σιδηρόπουλος, όμως ουδόλως επηρέασαν την τελική έκβαση ενός αγώνα που έληξε με 2-5. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθούς του.

Ο MVP της αναμέτρησης

Σε μεγάλα κέφια ο Κώστας Φορτούνης. Άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, κράτησε και μοίρασε σωστά την μπάλα, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό μεσοεπιθετικά. Εξαιρετικές οι εμπνεύσεις του, συνδύασε την ουσία με το θέαμα.

Μας άρεσε

Ο Άλαν Πουλίδο έχει ξεκινήσει 5 φορές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και έχει πετύχει ισάριθμα τέρματα. Ξανά μέσα στις φάσεις ο Μεξικανός φορ, συμμετείχε στην κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία, ενώ με την διαρκή του κίνηση άνοιγε χώρους για τους παίκτες που έπαιζαν στην πλάτη του. Και φυσικά σκόραρε ένα τέρμα εύκολο μεν, αλλά κάνοντας την κίνηση που έπρεπε για έναν επιθετικό.

Δεν μας άρεσε

Κακός ανασταλτικά ο Παναιτωλικός, ο Κυριακίδης αναγκάστηκε να ντυθεί... Superman σε κάμποσες περιπτώσεις για να μην πάρει αστρονομικές διαστάσεις το σκορ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αδυναμία συνολικά αλλά και ατομικά στο αμυντικό κομμάτι, κάτι φυσικά που εκμεταλλεύθηκε μια ομάδα με την ποιότητα του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 5 τέρματα.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ