STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σαν σε περίπατο ο Ολυμπιακός, 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, "καθαρίζοντας" αυτή τη φορά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα από το πρώτο ημίχρονο. Σκόρερ οι Ελαμπντελαουί (33'), Φορτούνης (41', πέν.), Ποντένσε (55'), Γκερέρο (90') και Μεριά (92')

Με το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα και με μία πρόκριση στους ομίλους τουEuropa Leagueπάει ο Ολυμπιακός στη διακοπή του Σεπτεμβρίου. Ένα ιδανικό ξεκίνημα για τους "ερυθρόλευκους", με το αποψινό ματς κόντρα στον ΠΑΣ να ήταν το "κερασάκι" στον πολύ απαιτητικό μήνα που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-0 του "Άγιαξ της Ηπείρου", ο οποίος ουσιαστικά εμφανίστηκε στο Καραϊσκάκη στο τελευταίο τέταρτο όταν τα πάντα είχαν κριθεί. Σκόρερ για τους νικητές οι Ελαμπντελαουί (33'), Φορτούνης (41', πέν.), Ποντένσε (55'), Γκερέρο (90') και Μεριά (92').

1. ΤΟ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Μπορεί να χρειάστηκαν 33 λεπτά για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να ανοίξει το σκορ, ωστόσο, “φώναζε” το ματς ότι αργά ή γρήγορα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Τελικά από μία έμπνευση του Καμαρά και την μπούκα του Ομάρ οι Πειραιώτες έβαλαν τις βάσεις για την πολύ εύκολη επικράτηση απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Το ματς συγκριτικά με αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό δεν είχε καμία σχέση. Και το λέμε αυτό, γιατί στο πρώτο μέρος με τους Βοιωτούς ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να πατήσει την περιοχή του Επασί. Πριν μία εβδομάδα έπρεπε να φτάσει στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου 45λέπτου για να καταφέρουν οι Πειραιώτες να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Λεβαδειακού με εκείνο το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη.

Απόψε τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά. Ο Μαρτίνς φρέσκαρε με μόλις δύο αλλαγές την ενδεκάδα του (Μεριά αντί Μιράντα και Φετφατζίδης αντί Λάζαρου) και παρότι υπήρχε κούραση από το ματς της Αγγλίας, μπήκε ένας Ολυμπιακός αποφασισμένος να “καθαρίσει” το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Εώς και το 33' που το παιχνίδι ήταν στο 0-0, έτσι όπως πήγαινε το ματς δεν σου έδινε την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε ζόρια. Είχαν προηγηθεί κάποιες μπούκες του Τσιμίκα από τα αριστερά και του Ομάρ από τα δεξιά, ο Φορτούνης αν και δεν έπιασε τα στάνταρ των προηγούμενων παιχνιδιών, ήταν ξανά από τους πρωταγωνιστές, ενώ μεγάλες βοήθειες πέρα από τους Ποντένσε και Φέτφα, έδιναν στο επιθετικό κομμάτι και οι Μπουχαλάκης – Καμαρά.

Το 2-0 του πρώτου 45λέπτου με τους Ομάρ (33') και Φορτούνη (41', πέν.) ήταν αναμενόμενο...

2. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Ο Ποντένσε δικαιολόγησε και απόψε τον ντόρο που είχε δημιουργήσει στο άκουσμα της μεταγραφής του. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι σκόραρε για δεύτερο σερί ματς (το 3-0 στο 56'), αλλά η γενικότερη παρουσία του.

Όποτε γινόταν κάτοχος της μπάλας μονίμως προκαλούσε πονοκεφάλους στον Αποστολόπουλο και στην υπόλοιπη αμυντική γραμμή του ΠΑΣ. Κυρίως όμως ο Αποστολόπουλος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

Οταν έχει κέφια λοιπόν ο Ποντένσε, τότε ένα είναι σίγουρο: Ότι ο κόσμος θα χορτάσει μπάλα. Σήμερα ο Πορτογάλος ήταν για ακόμη μία φορά φανταστικός.

3. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ

Αν εξαιρεθεί ο Κρισμάν που σε δύο-τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο λίγο έλειψε να δημιουργήσει “θέματα” στην ερυθρόλευκη άμυνα και στο τελευταίο τέταρτο με το δοκάρι του Μυστακίδη στο 75' από κόντρα, κατά τ' άλλα ο ΠΑΣ έδειχνε εγκλωβισμένος και ανήμπορος να βρει “απαντήσεις” στην πίεση που του άσκησε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Λίγα πράγματα είδαν για δεύτερη αγωνιστική οι φίλοι του ΠΑΣ από την αγαπημένη τους ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν τον άφησε σε ησυχία τον "Άγιαξ" από τα πρώτα λεπτά και αυτό σίγουρα έχει να κάνει με τη νέα φιλοσοφία που έχει περάσει στους παίκτες ο Πέδρο Μαρτίνς.

4. ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ

Είναι από τα ματς που ναι μεν ξεχωρίζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές (π.χ. Ποντένσε σήμερα), αλλά από την άλλη δεν βρίσκεις κιόλας κάποιον από τον Ολυμπιακό που να υστέρησε.

Ίσως θα μπορούσε να πει κάποιος για τον Μιράντα που μπήκε αντί του Βούκοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε κάποια επιπόλαια λάθη. Ακόμη και ο Μπουχαλάκης που... κλάταρε στο δεύτερο μέρος και δεν είχε καλά πατήματα, έχει κάνει ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο.

Κατά συνέπεια, όλοι διακρίθηκαν από τον Ολυμπιακό και τα γκολ των Γκερέρο στο 90' και του Μεριά στο 92' ήταν ο επίλογος μίας πολύ ωραίας βραδιάς.

Αντιθέτως, από τον ΠΑΣ αν πρέπει να χαίρεται για κάποιους παίκτες ο Πετράκης, σίγουρα είναι ο φορ Κρισμάν και ο χαφ Κάστρο που στο πρώτο μέρος έδειχνε ώρες-ώρες να παλεύει μόνος του απέναντι σε Καμαρά, Μπουχαλάκη και Φορτούνη.

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Ιορδάνης Δημητριάδης

4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου


Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):
Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς (57' λ.τρ. Μιράντα), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74' Νάτχο), Καμαρά, Φορτούνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε, Φετφατζίδης, Γκερέρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Πμιχαήλ, Τζημόπουλος, Κακουμπά, Λίλα (77' Σιόντης), Κάστρο, Νικολιάς (75' Βιδάλ), Κούζικ, Ξύδας (34' λ.τρ. Μυστακίδης), Κριζμάν.

Γκολ: 33' Ελαμπντελαουί, 41' πέν. Φορτούνης, 55' Ποντένσε, 90' Γκερέρο, 92' Μεριά.

Κάρτες: 45' Τσιμίκας – 19' Ξύδας, 67' Λίλα, 85' Τζημόπουλος.

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ